70 vuotta samalla T-foordilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tinareki, 29.8.2019.

  1. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Powerstroke tykkää tästä.
  2. IS:.ssä oli juttu tästä myös (ja video):

     
    tinareki tykkää tästä.
  3. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Mitä sitä hyvää autoa vaihtamaan.:) On kyllä varmaan erikoinen näky jos tolla ajelee edelleen kun on autot vähän muuttunut tähän päivään mennessä.
     
  4. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Kenellä mahtaa olla Suomen ennätys saman auton omistajana ? Tiedän useamman, jolla on ollut sama auto yli 50 vuotta, mutta yli 60 vuotta saman auton omistaneita on aika harvassa. Ainakin KLB ja Chrysler, mutta Georg von Pfaler A-Fordin ratissa kai vieläkin kauemmin? Jos minulle elinvuosia tarpeeksi suodaan, niin pyrin rikkomaan voimassa olevan ennätyksen, mikä se tällä hetkellä lieneekään, koska ostin ensimmäisen autoni 9-vuotiaana ja se on minulla edelleen.
     
  5. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Oho, oikein 9-vuotiaana.:odeek:

    Onhan tämä vuodesta 1960 samalla omistajalla käyttöautona ollut Buick. 59-vuotta ollut nyt samalla omistajalla jos on vielä hengissä. Olisi mielenkiintoista nähdä tämä Buick.
    https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/068855bc-2018-4896-935f-5bf190fcb21f
     
  6. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Säännöllisesti sitä näkee täällä meidän nurkilla, Vihdintiellä tulee vastaan tai Malminkartanon S-Marketin pihalla parkissa. Että kyllä se ihan oikeasti käyttöautona toimii. Aivan viime vuosina olen sen nähnyt myös purjekoneenkuljetuskärry perässä.

    Mielenkiintoinen kysymys kyllä. Uskon että 60 vuotta omistajallaan olleita autoja on Suomessa muitakin, noita KLB:n ikäluokan mobilistien nuorena ostamia ja itsellä pidettyjä mutta ei käyttöautona olleita. Joskus oli lehtijuttu miehestä joka oli nuorena pohtinut ostaisiko ekaksi autoksi uuden vai käytetyn, oli sitten päättänyt ostaa uuden auton ja sillä oli sitten pärjännyt koko autoilu-uransa. Näinkin hyvä auto oli 50-luvun lopun Mosse, tuosta jutusta on jo vuosia mutta oli se varmaankin yli 50 vuotta silloin omistajaansa palvellut kaikissa ajoissa.
     
    miguelo, Pertti K, redneck1 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. zuinula

    zuinula Gearhead

    Eikös Mobilistissa ollut tarina kaverista, joka on ikänsä ajanut samalla autolla mutta ei koskaan ole ostanut autoa. Selitys oli niinkin helppo, että isä oli ostanut Minin pojalle, ajoa oli tullut muistin mukaan bout 30 vuotta tms. Ja yhä jatkuu..
     
  8. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

    V8:ssa oli joskus aikoinaan juttu sinisestä tudor-Fordista, olikos se vm -37. Se oli ollut kymmeniä vuosia samalla äijällä, pakoputki oli alkuperänen.

    Se oli sillon kun V8 oli vielä hyvä lehti, kantajengi sitä vielä toimitti
     
    12345678910, Buick225, esmi ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mulla ollu sama käyttöauto chevy stw jo 25v mut ei tällä tuloksella pääse edes listoille,
     
    Karpov tykkää tästä.
  10. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Kyllä, pisimpään käyttöautona Suomessa aika suurella todennäköisyydellä on tuo Lönnbergin 1949 Buick, jolla herra on ajanut vuodesta 1960 ja ajaa edelleen. Eli 59 vuotta. Tosin vastaavia tapauksia voi olla muitakin: mm. tässä lähistöllä asuu mies, jolla on 1963/64 Fiat 600, jonka ostanut uutena ja käsittääkseni ei ole ollut mitään muuta käyttöautoa. Eli noin 56 vuotta on Fiiu jo kulkenut. Tuo on minusta oikea ympäristöteko, ei sekaannuta kertakäyttötuotteisiin.

    Yli 60 vuotta saman auton omistaneita on varmaan Suomessa muitakin, mutta heillä eivät ole olleet käyttöautoina. Mutta ken on hän, jolla on ollut sama auto omistuksessa pisimpään?
    Todennäköisesti myös tuo viestiketjun alussa oleva Mr. Pitman on ajanut 70 vuoden aikana muillakin autoilla kuin tuolla T-Fordilla.
     
    Muokattu: 29.8.2019
    redneck1 ja mikaa7146 tykkäävät tästä.
  11. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Sukulaismies (kaukainen tosin) ajeli ajonsa 600 fiudella vuodesta -70 siihen saakka kun lusikka piti laittaa nurkkaan. eli tuohon 2000 luvun puolelle. Auto on nyt veljenpojallaan mittarissa on jotain 50 tkm jos en väärin muista.
    Ja Yhdellä tietämälläni on 65 mustang ollut uudesta asti. silloin kun olin pieni poika autoa näki aina talvellakin liikenteessä 80 luvulla siis. taisin muutama vuosi sitten nähdä liikenteessä kesällä viimeksi.
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tällä nyt ei ennätyksiä hätyytellä, mutta isälläni oli hamaan loppuun saakka 1952 Bemari. Ihan tarkkaa hankintavuotta en tiedä mutta 50-luvun lopulla kuitenkin. Pitkän aikaa oli kyllä projektina ja entisöi ja museokatsasti sen vuosituhannen alussa. Isä kuoli 2011 ,eli ei tuosta tule kuin reilu 50 v. Nyt auto on veljelläni.

    Ei ollut isän ensimmäinen auto, ensimmäinen oli vastaava EMW ja tämä ostettiin sille varaosa-autoksi, mutta olikin parempi kuin se "ykkösauto" ja osat vaihtuivat (no sehän oli tarkoituskin, mutta nyt vähän eri tavalla).
     
    Pande_K, miguelo ja isalmela tykkäävät tästä.
  13. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ei tuollainen kusiainen oikein ole tätä päivää, ellei halua olla moottoritiellä muiden kiusana, semmoisella ei oikein yli kahdeksaakymppiä viitsi kuorma päällä ajaa pitkiä matkoja, eli onneksi niitä ei ole suuria määriä liikenteessä.
     
  14. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tuo Fordihan on ollut jo ostaessa sen ikäinen, että Suomen autolobbarit ry:n mukaan olisi pitänyt jo pariin kertaan paalata. Ja siitä siis on vasta alkanut tämä 70:n vuoden taival.
     
    Jussi289 ja Pertti K tykkäävät tästä.
  15. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Höpö höpö, tosi tarina, kusiainen hyytyi tielle ja uudehkon bemarin kuski tarjoutui hinaamaan sen seuraavalle huoltikselle. Köysi kiinni ja menoksi, sitten meni Mersu ylinopeutta ohi ja bemarikuski tietenkin perään unohtaen hinattavansa. Poliisin tutkapartio raportoi pysäyttäjille että"sinne tulee Mersu ja bemari nopeudella 250 kmh ja niitten takana fiiat 600 joka tööttää ja vilkuttelee valoja että päästäkää ohi.
     
    Jussi289, ImpJay, f34 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  16. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Yhdistä siihen n 80 v setä rattiin jolla oli vielä näön kanssa ongelmia niin vauhti oli taattu...joskus olivat kyselleet että miten sää kaupungissa pärjäät kun tuo sun näkö on mitä on...vastaus oli minä lähden liikennevaloista kun muutkin lähtee...Oli joskus kertonut että moottoritiellä keltaiset kartioit oli ollu merrkinä tietyöstä niin ei ollu huomannu ennenkuin osui niihin... Eli sanoisin että lääkärien kortin pois ottamisessa olisi herkisteltävää...
     
    isalmela tykkää tästä.
  17. miguelo

    miguelo Gearhead

    Tämän kyseisen herrasmiehen, kutsutaan häntä tässä yhteydessä tuttavallisesti "Antsaksi", hänen Fiatinsa on ollut aikoinaan aikamoinen työjuhtakin, kun äijä kesämökkiään rakentaessa kuljetti sen kattotelineellä melkoisia lankkukuormiakin.

    [​IMG]

    Mutta vieläpä hän kekseliäänä miehenä valjasti pienen Fiatinsa rakennushommien vaatimaan muuhunkin hyötykäyttöön.

    Sillä Fiatin moottorin voimalla hän pyöritti myös sirkkeliä, kun sähkövirtaa ei rakennusaikana ollut. Muistaakseni tuolloin oli toteuttanut voimanulosoton hihnan välityksellä, jotta pystyi sirkkelöimään. (moottorin kierroksia saatiin säädettyä tarpeeksi korkealle käsikaasulla)

    On juurikin vuosimalliltaan korkeintaan 64", koska auto on kaappariovilla olevaa mallia.
     
    tinareki, Pande_K ja isalmela tykkäävät tästä.
  18. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Muistaakseni joidenkin tilastojen mukaa T-Fordeja oli 80 -luvulla jokapäiväisessä käytössä amerikkalaisilla 28 000 kappaletta.
     

Kerro tästä muillekin!