727 öljyntäyttöputken o-tiivisteet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Belvedereman, 19.6.2007.

 1. Belvedereman

  Belvedereman 1st gear

  Täytyy nyt kysäistä sattuisiko kukaan tietämään minkä kokoisia tiivisteitä tuollaisen TF727-laatikon öljyntäyttöputken alapäähän tulee laittaa? Ongelma on se, että yhä vain vuotaa sieltä tikun juuresta pikkuisen, kokeiltu on korjata, mutta täytyy nyt koittaa uusilla o-tiivisteillä.

  Tokihan voisin sen putken nykäistä irti, mutta ensin pitäisi valuttaa aivan tuoreet öljyt propusta talteen jotta saa lorautettua sitten takaisin. Ja epäilen vaan, että jos mittaan itse mitat ja kysyn varaosaliikkeestä niin siellä ei ole juuri sopivia ja siitä seuraa vaivaa, saa kurvailla Tampereelle etsimään sopivia tai pitää laittaa paikat kasaan ilman muutoksia jotta auto pysyy liikuteltavissa.
   
 2. rt68

  rt68 1st gear

  Kokoa en ulkoa osaa sanoa, pitäisi mitata mutta se vuoto johtuu yleensä putken "nyrjähtämisestä" siitä o-rengas urasta. Hommaa uusi putki tai koita naputella ja taivuttaa sopivalla akselin pätkällä sieltä putken alapäästä jotta o-rengas puristuu tasaisesti laatikon kuoreen. Putki taipuu uran kohdalta erittäin herkästi irrotusvaiheessa ja sen jälkeen ei tiivisty kuoreen.
   
 3. Ck

  Ck Gearhead

  Laita siihen 2kpl 0-rengasta rinnakkain. Toinen vähän pienempi ja toinen karvan verran suurempi sillai että on tiukka sovite. Sitten laita siihen juureen tiivistesilikoonia sormella mämmäten koko alalle.

  Näin sain oman pahan putken pitämään. Eikä sitten mitään sikaa jos meinaat joskus avata. :rotfl:
   
 4. jaketin

  jaketin Gearhead

  itse laitoin ohuesti tiiviste siilikonia o-renkaan päällä kaikkiin autoihini. ei kertaakaan edes tihkunut..
   
 5. Belvedereman

  Belvedereman 1st gear

  Kiitokset vinkeistä. Oli tosiaan tuo putken alapää nyrjähtänyt, en ollut ennen huomannut edes tarkistaa tuollaista seikkaa. No nyt on sitten kaksi tiivistettä siellä ja aavistus niihin siveltynä silikonia, lisäksi pultattuani putken paikoilleen sivelin vielä kunnolla silikonia sinne putken juureen, luuulisi pitävän! Täytyy antaa vähän aikaa aineiden kuivua, kokeilen sitten miten pitää öljyt sisällä. Eiköhän tämä tule pidemmän päälle halvemmaksi ja pihakin pysyy siistimpänä...
   

Kerro tästä muillekin!