-78 olds. delta 88 sedan pulttijako muutos???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja rezalb, 21.5.2008.

  1. rezalb

    rezalb 1st gear

    onkos sedanissa 5x4.75 jako? Ja saiskos muutettua 5x5"? Eli käykö farmarin akselit ilman isompia :mad: ? Löytys nurkista 10x15 5" jaolla vanteita kierros renkaineen ja oon tekemässä kauppoja -79 deltasta. ja akseleita löytyy nurkista. Kiitos ja Anteeksi
     
  2. harri60

    harri60 Gearhead

    Farmarissa on leveämpi taka-akseli, mutta jos delta on hd-alustalla, niin siinä on 5" jako. Ota 1 vanne mukaan ostoksille.
     
  3. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Ei se HD-alusta liity mitenkään napojen kokoon. 403 koneiset delta 88:it olivat 4.75 jaolla. Kaikissa suomeen uutena tuoduissa dieseleissä on HD-alusta optio, mutta kas jako on 4,75 x 5

    5x5 jako taas on sitten kaikissa delta 98 malleissa, ihan ilman HD alustaakin... Homma on kiinni kokonaispainosta, joka 98:ssa ja farkussa on suurempi.

    Alkuperäiselle kysyjälle vastaisin, että vaihtamalla etulevyt ja navat, sekä satulat , niin varmasti etupään saa 5x5 . Laakereista en ole varma, mutta voi olla että joudut vaihtamaanmyös olka-akselit.

    taakse farkun vetarit eivät kay suoraan, koska ovat pidemmät. Eli lyhentämään vetareita. Tai etsimään sedan purku-Caprice, jossa on 5x5 jako. Useimmiten 5x5 jako on suomeen uutena tulleissa. Jenkeissä moinen oli vain poliisi ja taksimalleissa. Ja taaskaan hd alusta ei lyyty pulttijakoon mitenkään..

    Aika souvi. Eikö ole helpompi vaihtaa ne vanteet ?
     
  4. rezalb

    rezalb 1st gear

    Aika souvi. Eikö ole helpompi vaihtaa ne vanteet ?[/quote]

    Joo hommaa on varmaan,, mut onhan pois emännän jaloista, ku nyhrää tallissa :rotfl: Ja vanteet on niin pirun komeet 8) 8) Täytyy mittaa pulttijako 88 ja jos ei käy, niin täytyy rupee mettästämään isompijakoista perää ja etunapoja....... Täältä .. Kiitos ja Anteeksi
     
  5. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Joo hommaa on varmaan,, mut onhan pois emännän jaloista, ku nyhrää tallissa :rotfl: Ja vanteet on niin pirun komeet 8) 8) Täytyy mittaa pulttijako 88 ja jos ei käy, niin täytyy rupee mettästämään isompijakoista perää ja etunapoja....... Täältä .. Kiitos ja Anteeksi[/quote]

    Kannattaa etsiä myös pienemmät rummut 5x5 jaolla, sillä farkuissa on takana 11 tuuman isot rummut..

    Mahtaa olla komeet vanteet, kun souvinkiin ryhdyt? Onko kuvaa laittaa?
     
  6. harri60

    harri60 Gearhead

    Joo tuo taitaa päteä ennemmin Chevyihin, koska kaikki meillä isollajaolla olleet sedanit ovat olleet RPO-koodin mulaan hd-alustaisia
     
  7. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Tai yhtenä vaihtoehtona olis vielä jaon muuttaminen omiin napoihin/vetareihin. Vois onnistua jopa omiin reikiin laipoissa kunhan etsii sellaiset studit missä on isompi "knurling", tiedä häntä? Tahi sitten levityspalat joissa toinen jako, jos sellaiset sopii?
    Mitään järkeähän näissä vaihtoehdoissa ei ole mutta sanoinhan kumminkin :rotfl:
     
  8. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Siis 77-79 delta 88:t? HD alusta noissa Suomeen tilatuissa dieseleissä on ollut, mutta jako kaikissa, jotka vastaan ovat tulleet on ollut 4,75 x 5.

    Onko teillä ollut 98 malleja? Niissä oli 5x5 jako myös 1977-85.



    http://encyclopedia.classicoldsmobile.c ... lling.html

    Noissakin kun oli 4,75 x 5 jako..
     
  9. rezalb

    rezalb 1st gear

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/WHEELS-A ... otohosting Kuinkahan tämmösiä sais Suomesta????? Onkos herroilla tietoooo :lol:
     
  10. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Jos saa, niin ovat laittomia. Epäilen että siksi ei noita Suomesta saa. Ovat laittomia myös ulkomailta tilattuina ja Suomessa kilvissä olevaan autoon ruuvattuina.. Ulkomailla noita toki saa ruuvailla kilvellisiin autoihin. Mutta ei Suomessa.

    Että silleen.
     
  11. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    HELP!!!
    Paljonko on Delta 88 perän leveys laipasta laippaan? Onko lähellä 160 cm? Ja jos on, olisko kellään myydä sellasta ehjää ja vieläpä 5" jaolla?
     

Kerro tästä muillekin!