-79 Delta

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Kaktus, 24.4.2020.

 1. Kaktus

  Kaktus 2nd gear

  Laitetaanpa ketju pystyyn tästä rakkineesta. Auto tuli minulle ensiharrasteeksi kolme vuotta sitten. Bensoitettu diisseli tämäkin, 350 + 350. Kesän tapahtumia on tullut täällä Savon alueella kierreltyä tällä, yleensä ilman suurempia murheita. Viimekesänä painin pienten lämpöongelmien kanssa, sekä aloittelin kunnostelemaan alustaa aina ajojen välissä. Lämmintä tallia ei ole niin pitää aina luovia ajaako vai rassaako. :D

  [​IMG]

  Kuten aiemmin mainitsin, tein tähän viimekesänä pientä tukivarsien kunnostelua.
  [​IMG]

  Puslat poistettuna, osat puhdisteltuna odottamassa maalausta.
  [​IMG]

  Por 15 pinnassa, uusi pallonivel ja akseli.
  [​IMG]

  Laittelin myös uutta jäähdytintä ja vesipumppua syksyllä, kun oli lämpöongelmaa ja pumppukin pikkuisen tihmi juorureijästä. Samalla maalasin apulaitteiden kiinnikkeitä ja hihnapyörät yms. sipistelyä. Taustalla taatut suomisähköt. :rolleyes:
  [​IMG]
  [​IMG]

  Takaumista tähän vuoteen. Koko minun omistusajan kone on pitänyt pientä naputusta venttiilikoneistosta, mutta nyt se tuntui pahenneen entisestään niin otin venttiilikoppaa irti ja löysinkin yhden todella väljän keinuvipupukin. Hyllystä löytyi varaosamoottorista (tulevaisuudessa tämä tarkoitus ehostaa ja vaihtaa tähän) ehjät keinuvivut ja niitä irrottaessa katse osui 2. pytyn pakoventtiiliin joka istui melko syvässä retainerissa.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Pistin tilaten venttiilijousipuristimen ja narun avulla sain lukot pois ilman venttiilin tippumista.:D
  [​IMG]

  Hieman siellä oli kulumaa lukoissa, en tiedä mitä on tapahtunut, mutta sieltä oli irronut palasta ja reunat oli hioutuneet teräväksi. Vieressä uusi pari varaosakoneesta.
  [​IMG]

  Nyt näytti jo terveemmältä.
  [​IMG]

  Lumien sulaminen pakottaa toimimaan niin otin vesipumpun uudelleen irti ja kokeilin fel-pron tiivisteellä kasata. Pumpun mukana tullut tiiviste oli todella ohut ja ei tiivistänyt kunnolla.
  [​IMG]

  Nyt pysyi vedet sisällä, naputus oli hävinnyt ja kone kävi muutenkin hyvin. Jotain siis tehnyt oikein. :D


  Savujen oton jälkeen innostuin uusaamaan bensaputkia, kun vanhat näytti jo sille, että palovakuutuksen voimassaolo on syytä tarkistaa. Tästä lisää myöhemmin, kun saa hommaa etiäpäin.
   
  rekkamies, esmi, SBChevy ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. SBChevy

  SBChevy 1st gear

  Asiallista laittamista,ei tallin kiiltävä lattia paljo häikäse niin silti vaan remppaa tehdään "nurkka kerrallaan"
   
 3. Kaktus

  Kaktus 2nd gear

  Nojoo, onhan tämä vähä tämmöstä. Selkä ja polvet kiittää kun sepelipohjaisessa katoksessa roikkavalon kanssa turaa. Monasti mielessä kyseenalaistaa homman järkevyyttä. :p
   
  nv-550, SBChevy ja jutikka tykkäävät tästä.
 4. SBChevy

  SBChevy 1st gear

  No täällä laitettiin starttia toissa talvena paikoilleen reilussa 20 asteen pakkasessa joilloin mun mielenterveyttä epäiltiin niin totesin siihen oot aivan oikeassa,mutta jokin tässä mättää kun nyt vasta huomaat tälläsiä
   
 5. Kaktus

  Kaktus 2nd gear

  Nyt saa soppaa :cool:
   
  3964 ja rane58 tykkäävät tästä.
 6. 3964

  3964 2nd gear

  Kuulostaa putkivammaselta honda monkeyltä.
   
  f34 tykkää tästä.
 7. arttu

  arttu Gearhead

  ..ja silti paljon paremmalta kuin moni kylillä pörräävä "turpovolovo"!
   
 8. Kaktus

  Kaktus 2nd gear

  Ei sentään pv:ltä:D
   
  f34 tykkää tästä.
 9. SauliK

  SauliK 2nd gear

  Niin tekee varmaan erilliset tuplaputket?

  Meikän 307 kuulostaa yhdellä videolla aivan joltain 4 pyttyseltä putki viritykseltä :)
   
 10. Kaktus

  Kaktus 2nd gear

  Kesän aikana koki oldsi pienen muodonmuutoksen. Elähtänyt maalipinta sai väistyä ja hioin savolaista hulluutta ja somalilaikkoja käyttäen koko laitoksen pellille. Oli kyllä semmoinen homma, ettei heti tee mieli tehdä vastaavaa. :rolleyes:
  [​IMG]

  Sitten armotonta pohjien hankausta, näissäkin sattui muutamia vastoinkäymisiä, mm. Osa pakkeleista jätti kuivumatta yms. Sisulla niistäkin selvittiin ja pääsin pintavärin kimppuun. Mainittakoon tässäkohtaa, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun ruiskulla maalaan. Väriksi valikoitui corveten atomic orange, joka näyttää kyllä hienolta auringonpaisteessa!

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Eihän tämä virheetön ole, ulkona kun tekee niin roskia joutuu poistamaaan ja pari lakkavalumaakin saa vesihioda alas. Mutta eikö tekemisen ilo ja lopputulos jolla itse kehtaa ajella ole se pääasia? :)
   
  nv-550, LPV, big t ja 15 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!