89 Chevy C1500 performance chip

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jyrkiko, 27.8.2020.

Tags:
  1. jyrkiko

    jyrkiko 1st gear

    Löytyykö Suomesta/maailmalta firmaa/tekijää, joka muokkaisi otsikon mukaiseen autoon uuden moottoriohjausprosessorin. Moottori on 350 TBI350 ja uuden chipin pitäisi huomioida moottoriin asennetut viriosat kuten nokka-akseli, kannet ja pakosarjat. Onko Jet Performancen sirulla mitään virkaa..?
     
  2. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

  3. jyrkiko

    jyrkiko 1st gear

    Moi
    Kirjoitin tuonne Harristuningiin ja vastasivat nopeasti. Eivät lähetä chippiä US ulkopuolelle:-(
    Muuten kyllä mielenkiintoista tietoa näistä TBI vehkeistä. Autossani oli jo ostaessani valmiiksi viriosia, mutta chip on varmaankin tod.näk.alkuperäinen, joten ottaisin mielelläni kaiken irti näistä palikoista, mitä autoon on ruuvattu. Katsotaan miten nälkä tulee talven pitkinä iltoina. Täytyy kysellä tuolta Ruotsista myös. Onko ammattilaisten keskuudessa tietoa noista ( esim. Summitin myymistä ) Jet Performancen chipeistä? Ovatko hintansa väärtejä..?
     
  4. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

  5. speedy

    speedy Double Gearhead

    Jani Luoma teki noita Chipsejä taannoin, kirjoitellu täälläkin.
     
    janiluo tykkää tästä.
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

  7. jyrkiko

    jyrkiko 1st gear

    Kiitos runsaista vinkeistä. Tutkitaan vaihtoehtoja.
     
    isalmela tykkää tästä.
  8. lucky74

    lucky74 3rd gear

    F-body clubin sivuilta löytyy joku oululainen herrasmies joka noita ainakin teköö camaroihin ja birdeihin. Eikös nuo ny samat värkit oo teknisesti? .
     
  9. Rytari

    Rytari Gearhead

    Millasta palikkaa sinne on laitettu, helppohan muutoksia on tehdä, mutta ei siitä koneella kirjoittelemalla hyvää saa ilman että laittaa lambdamittarin putkeen ja ajaa sinne uusia arvoja.
     
  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ei niitä bittejä arvaamalla saa kohdilleen, korkeintaan sinne päin olevan PROM:n saattaa onnistua tekemään koskematta autoa...WinALDL ohjelmallahan sitä dataa saa, jonka pohjalta voi tehdä muutoksia jne jne.

    Yksi vaihtoehto on myös Ostrich emulaattori, jolla säädellään kunnes hyvä ja vasta lopuksi poltetaan lastu eli PROM.
    Hommaa vaikka kokonaan toisen ECM-boxin ja laittaa Ostrich:n siihen.

    Moates:lta löytyy kilkkeet jos haluaa itse alkaa tekemään...siellä on arkistokin eri lastujen bin-tiedostoista, tosin aika sekava.

    http://www.moates.net/gm-19851995-c-64.html

    Tuolla myös asiaa: https://www.thirdgen.org/forums/diy-prom/

    JET:n lastut on minusta ihan puhdasta kuraa, mutta janiluo:lla on bin-tiedosto minun vanhasta JET Stage 2 TBI 5.7 lastusta, joka käy #1227747 boxiin, mutta kulutus oli sillä lastulla 37L/100km ja konekin hajosi kun öljyyn kertynyt bensa huuhteli laakerit, joten kannattaa harkita pari kertaa...

    Hyvä tehtaan oma prom josta voi lähteä liikkeelle on ASDU 5.7 tbi, etenkin jos perävälitys sattuu olemaan 3.73:1, se kun on optimi sille...senkin bin-tiedosto löytyy Janilla.

    TBI Chips Brian on kyllä aikasemmin lähetellyt tekemiään lastuja, muokannut minullekin yhden ahdinta varten, mutta en tiedä johtusko tästä koronasta jos ei lähetä tällä hetkellä ? :odeek:

    Onhan se niin että tämä lastu homma on jäämässä pikku hiljaa pois, ohjelmoitavia after market boxeja saa nykyään helposti ja EBL-boxi on hyvä vaihtoehto siitä välistä, vakio boxi joka vaan muokattu säädettäväksi...

    Ite laittasin kyllä suosiolla Holley Sniperin, jos nyt pitäisi alkaa virittämään pikkarin konetta.
     
    isalmela tykkää tästä.
  11. jyrkiko

    jyrkiko 1st gear

    Kerron hieman autoni historiaa. Hankin auton viime syksynä. Autoon on aikaisempien omistajien aikana asennettu paremmat kannet, imusarja ja nokka-akseli. Samoin pakosarjat ja Y-liitos ovat "peltiset". Jotta tuollainen määrä jo asennettua osaa ei menisi hukkaan, haluaisin optimoidun chipin hyödyntämään nuo osapäivitykset. Autossa on em. ASDU prom ja perävälityskin on 3.73. Onneksi Jani Luoma asustelee sopivan matkan päässä, joten kävin eilen näyttämässä autoa hänelle. Muutaman testiajon jälkeen saatiin auton tämänhetkisestä polttoainekartasta perustiedot ja originaalilastu ajoi selvästi kautta linjan liian laihalla.Tämän perusteella päätin tehdä vielä muutaman pienemmän muutoksen lähinnä polttoainejärjestelmään. Näiden asentamisen jälkeen ajetaan sitten optimikartta ja uusi prom. Olin itsekin aika skeptinen noiden ulkomailta tilattavien, valmiiksi tehtyjen lastujen suhteen, mutta eilinen vierailu Janin luona oli todella positiivinen kokemus. Optimoidaan tämä mosa omaan maksimiinsa ja sitten kun tulee isomman muutoksen aika, menee koko mylly vaihtoon:)
     
    tukkijulli, Sierra, isalmela ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!