-90 Chevy vanin ilmanputsari

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja intiaani_chief, 8.12.2004.

 1. intiaani_chief

  intiaani_chief 3rd gear

  Voiko - 90 seevu vanin alkuperäisen ilmanputsarin tilalle laittaa jonkun siistimmän putsari häkötyksen, nyt kun alkuperäinen on ruosteinen ja ruma pönttö. Konehan on 350 benzeeni. Muutama asia askarruttaa, ilman saanti ja imuilman esilämmitys, jos tilalle laittaisi perinteisen avoputsarin kärsiikö ilmansaanti ja onko tuo esilämmitys kuinka tarpeellinen ruiskukoneessa. Edellisessä jenkissä oli tuo esilämmitys poistettu käytössä eikä mitään ongelmia ollut.
   
 2. Janza86Camino

  Janza86Camino 1st gear

  Jaahas vähän myöhään vastailen muttakun haeskelin vastaavaa aihetta. Epäilin omassani (90VanG20 350Tbi) tuon termarin toimivuutta joka ohjaa läppää pakosarja vs "iso" raaka" ilmanotto. Noh otin jousen irti niin että sais isommasta ilmaa ilman esilämpöö ja eipä toiminu talven tuiskeessa vaan alkoi nostaa kierroksia ja kasteli tulpat kun rikasti seosta bensalla. Lämpösenä toimi kyllä aikalailla. En edes muistanut varaosaliikkestä kysellä termaria, ajattelin ryyppyvaijerin virittää tuohon että voi säädellä.
   
 3. Janza86Camino

  Janza86Camino 1st gear

  Vai olisko mun autossa lämpotila anturi sökö sitten täytyskö tyhjäkäynti säätyä jokatapauksessa?
   
 4. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

  Kannattaa se moottorinlämpöantura vaihtaa, ei maksa montaa rahaa.

  Toimiikos Service engine valo?
   
 5. Janza86Camino

  Janza86Camino 1st gear

  Thänks. Juu service engine valo pelaa ja syttyili välillä jousen irrotuksen jälkeen. Oisko toi ilmaläppäakseli niinpäin että imuvirta pyrkii sulkemaan sen Missähän se lämpöanturi sijaitsee? Ongelma olikin ilmeisesti vaan että ilmaläppä sulkeutui ittekseen. Viritän tuon vaijerin ja jousi takas kiinni, tietää sitte varmasti läppien asennon luottamatta termariin (joku epämääränen vahatsydeemi näytti nököttävän siinä)
   
 6. Janza86Camino

  Janza86Camino 1st gear

  Kerran aiemmin töyssyn jälkeen sammahti oudosti, oli varmaankin painanu ilmaläpän kiinni sillonkin.
   
 7. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  tbi ssä on imuilman esilämmitys tarpeen,sopiva kosteus ja lämpötila niin jäätyy.ei tehdas huvikseen ylimääräistä laittele.
   
 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Siellä mikään jäädy, kun suuttimet läppien päällä ja huuhtelee niitä bensalla koko ajan, lisäksi nykybensassa etanoliakin valmiiksi...

  IAC-kanava voi periaatteessa tukkeutua etenkin jos se on ennestään likainen...se ja TBI:n alla olevat kanavat kannattaa putsailla joskus, koska niihin voi kertyä mm. PCV-venttiililtä tulevien höyryjen mukana mustanruskeaa möhnää ja ne tukkeutuvat ajan myötä.
  Toisaalta ne ovat niin lämpimässä paikassa, etten usko niidenkään jäätyvän talvella.

  Talvella tuo imuilman esilämmitys ei ole haitaksi, mutten näe välttämättömäksikään...kesällä siitä on enempi vain haittaa.
  Omissa se haitariputki pakosarjalta ilmanputsariin kokonaan pois, läppä lukittu ruuvilla ettei liiku ollenkaan...

  VAN:n konehuone on jo muutenkin ahdas ja jos sinne vaihtaa jonkin avoimen vapaavirtaus putsarin, niin sehän horii entistä kuumempaa ilmaa koneeseen, ei hyvä.
  Mieluiten käyttäisin alkuperäistä tai jopa isompaa snorkkelia johtamaan jostakin maskin takaa viileää ilmaa koneelle kesäkelissä.

  Tietokoneen CTS lämpöanturi löytyy termarin vierestä imusarjasta, tulee musta ja keltainen johto.
   

Kerro tästä muillekin!