-90 vetten ilmastointiaineet

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Jza, 28.5.2018.

 1. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Amerikassa on aina saanut tuollaisia DIY-ilmastoinnin täyttö sarjoja, joilla on voinut täyttää/huoltaa ilmastoinnin melkein kuka tahansa itse.
  Täällä ilmastoinnin täytöt ovat olleet perinteisesti niiden lyhyen historian ajan alan liikkeiden hallussa, vaikka kaikissa niissäkään ei oikeasti ole edes hallittu perusteita...
  Sitten päälle painaa watun EU joka vain haluaa rajoittaa kaikkea ja tässä maassa tartutaan aina ensimmäisenä tilaisuuteen, jos autoilijaa voidaan jotenkin rokottaa lisää.
  Joten jokseenkin turha kuvitella että täällä joku varaosaketju alkaisi myymään tuollaista DIY Kit:a...sehän vain veisi pohjan ja rahastusmahdollisuuden Maahantuojilta/Valtiolta/EU:lta...aina vedotaan ympäristö sitä ja tätä :odrealmad:
   
 2. Jouni_K

  Jouni_K 3rd gear

  R437A eli ISCEON MO49Plus sopii R-12 -aineilla tehtaalta tulleeseen autoon, eikä tarvi vaihtaa öljyjä toisenlaisiin. RS-24 kun ei enää saa (laittaa), sitä mullakin oli viimeksi (2011 laitettu). Nyt vaihdettiin ISCEON MO49Plussat sakemannin tekeleeseen täällä: https://www.finkylma.fi/. Yli kaksisataahan se maksoi, mutta uskon että pukkaa kylmää taas sen puoli vuosikymmentä.
   
  Muokattu: 24.6.2018
 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

 4. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Haha, kun lukee koko materiaalin, niin melkein myöntävät, että kyse on ihan tavallisesta butaani/propaaniseoksesta. Tämä vaan on hyvin puhdasta... Ei saa laittaa grillikaasua, hyi.
   
 5. f34

  f34 Gearhead

  Ihan google käännökselläkin jotain tolkkua sai.
  Olis ihan mielenkiintoista tilata ja kokeilla, mutta ei ole just nyt tarvetta.
   
 6. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Vaikuttaa hyvin samalta kuin tuo red tek. Asennussarjojen sisältökin aika sama, adapterinippelit ei näyttäis kuuluvan mukaan.
   
 7. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Täällä ongelmana ensinnäkin se, ettei maahantuojat saa myydä kylmäainetta kuin kylmäluvat omaavalle henkilölle. ( tai ei sais myydä)
  Maahantuonti kiintiöt on tarkat kullakin kylmäaineella jotka jaetaan toimittajien kesken.

  Ei tuohon DIY pullojen myyntiin kannata kenenkään varaosaliikkeen lähtee, tai jos lähtis niin hinnat nousis vastaavalle tasolle kun muutenkin kylmäaineet, tai korkeammaksi.
   
 8. f34

  f34 Gearhead

  Lueskelin RED-TEKin asennusohjeita, mutta en saanut kielimuurin takia selvää, pitääkö järjestelmä kuitenkin tyhjiöpumpata?
   
 9. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Jos systeemi vaatii vaan lisäystä, niin ei tartte. Tyhjät ja rikkinäiset aina korjauksen jälkeen aineesta riippumatta.
   

Kerro tästä muillekin!