´91 Chevy Beretan takajarruongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja SV-1, 26.3.2013.

  1. SV-1

    SV-1 1st gear

    Tuli hankittua kesäautoksi tuollainen 3.1 GT Beretta. Käyttelin leimalla, mutta takajarruissa ilmeni omituinen vika. Kumpikin puoli antoi tasaisesti 0,5 lukemat, mutta ei enempää vaikka olisi murjonut poljinta kuinka. Etujarrut ihan tasaiset ja ok, samoin käsijarru. Autossa ei ABS:eja ja takana rummut.

    Mietin, onko näissä jonkinlainen paineentasaus systeemi joka voisi olla jumissa? Tuskin molemmat pyöräsylinteritkään voi jumittaa tasapuolisesti. Onko takajarruissa automaattisäätö, joka voisi olla tattis? Auto itsessään on minulle uusi tuttavuus tekniikaltaan. Kaikki aikaisemmat ovat olleet yhtä lukuunottamatta Veekaseja ja takavetoisia :)

    Täytyy huomenna mennä pajalle tutkailemaan. Ajattelin, jos täällä olisi joku, kuka on perehtynyt näiden saloihin.
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ei kait siinä mitään outoa ole, perushuolto jarruille.. Se olisi muutenkin hyvä tehdä niille.

    Jos huollettuina vielä samaa vaivaa, aletaan silloin sitä tutkimaan enemmän.
     
  3. Paasikivi

    Paasikivi 1st gear

    Alkaako rek.nro. J:llä ja loppuu 71:seen.

    Jos näin, niin siinä pitäs olla uuden karheet takakengät+jouset.
    Olisko niin, että automaattisäätö takertelee ja vaatii käsin säädön?
     
  4. SV-1

    SV-1 1st gear

    No sehän se! Ja diagnoosikin oli ihan oikea! Vähän herkisteltiin sylintereitä ja säädettiin, niin leima tuli. Onks se sun vanha? Laita vaikka privalla viestiä jos sulla on tarkempaa tietoo autosta / historiasta. Aika ehjänoloinen auto noin muuten :)
     

Kerro tästä muillekin!