-95 dodge ram sammuilee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja pekosbili, 27.6.2018.

  1. pekosbili

    pekosbili 3rd gear

    Elikkäs ongelma on se että dodge sammuu (ei aina) kun saavuttaa käyttölämpötilan ja eikä ota kierroksia. Kylmänä toimii siis suhtkoht normaalisti. Varsinkin uudelleen käynnistämisen jälkeen vika ilmenee, kone on tällöin lämmin. Vika on pahentunut ajan saatossa. Ennen se paikallaan ollessaan pudotti vähän kierroksia, mutta heräsi aina itsellään nostaen kierroksia. Nyt se vähän yrittää, mutta pikkuhiljaa kierrokset putoavat nollaan. Mikäli tässä tilassa pitää kierroksia kaasun avulla ylhäällä kone käy epätasaisesti.

    Vaikka vikakoodeja ei tule, niin itse epäilen o2-anturia syylliseksi.

    Vaihdetut osat:

    -virranjakajan kansi
    -tulpanjohdot
    -tyhjäkäyntiventtiili
    -map-anturi
    -tps

    Auto on siis -95 dodge ram 1500 5,2l 4wd. Paikallinen amerikanautokorjaaja nosti kädet pystyyn, mutta jos jollain olisi asiaan sanottavaa niin kaikki kommentit huomioidaan.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Lambda tosiaan tai lämpöanturi? Käykö paksulla kun lämpimänä kaasun kanssa pitää kierroksia yllä?
     
  3. pekosbili

    pekosbili 3rd gear

    Testerissä ollessaan kone näytti käyvän aavistuksen kylmänä (78C), ja kun temppuilu alkaa niin ainakin jostain tulee tieto tyhjäkäyntiventtiilille avautua. Eli yrittää ottaa mahdollisimman paljon ilmaa. Bensapaineet oli ainakin tukilla ok. Hankalaa sanoa kävikö rikkaalla kuitenkaan.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jos sulla oma testeri, niin mitä näyttää kylmiltään lämpöanturi vs ulkolämpötila?
     
  5. pekosbili

    pekosbili 3rd gear

    Eipä ole omaa, mutta voisko tollanen asia vaikuttaa?
     
  6. timant

    timant 2nd gear

    Viallinen CPS voisi aiheuttaa tuon eikä aina anna vikakoodiakaan.. jollain jeepissä myös laatikonöljyjen vajaatäyttö sammutteli lämmetessään
     
  7. pekosbili

    pekosbili 3rd gear

    Onko toi crank vai cam? Vai onko tässä mallissa molemmat.
     
  8. timant

    timant 2nd gear

    Juu kampuran anturia tarkoitin, käsittääkseni yleisempi vianaiheuttaja
     
  9. pekosbili

    pekosbili 3rd gear

    Otin läppärungon irti ja putsasin kaikki ilma-aukot ja alipainevedot, ja tuntui auttavan hetkeksi. Ei ole sammunut tyhjäkäynnillä ainakaan tällä viikolla kertaakaan, mutta tuntuu että alkaa taas menevän tukkoiseksi tuo ajaminen.

    Eipä tässä silti tiedä, että kumpi oli merkittävämpi tekijä. Se että putsasin vai se että akku oli irti pari tuntia. Huohottimesta puskee kyllä aika lailla öljysumua, mutta öljyä ei silti ole kulunut juuri lainkaan.
     

Kerro tästä muillekin!