96 Stratuksen ABS-valo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja hotit, 30.5.2008.

  1. hotit

    hotit Gearhead

    Löytyykö osaavaa tietäjää ja taitajaa joka osais korjata abs:issa oleva vian. Käytin auton Autokeskuksessa ja he sanoivat että vika on pumpussa ja että se täytyy vaihtaa (hydraulic control unit) Absit kytkeytyvät yli 10 km/h vauhdissa pois päältä. Olen hieman skeptinen sen suhteen että asia korjataan ainoastaan hunajaa ja mansikoita maksavan osan vaihdolla. Niin ja osaahan ei voi tietenkään itse vaihtaa, kun nuo tietokoneet taas pitää ohjelmoida hyväksymään vaihdettu osa.

    Onko kenelläkään kokemusta tai voiko joku suositella jotain pajaa pääkaupunkiseudulta?
     
  2. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Siis herjaako vikakoodi pumppua vai aivopakettia?? Jos pumppua, purku ja puhdistus ja voitelu vois auttaa, jos ei niin ainakin Jeepin tapauksessa sen aivopaketin saa erikseen (ei tartte vaihtaa koko pumppuyksikköä)!!
     
  3. hotit

    hotit Gearhead

    96

    Pumppua, sanoi Autokeskuksen mies. Sitä minäkin mietin että mikä siinä voi mennä epäkuntoon. Onko jarrunesteillä millainen rooli tuossa pumpussa? Meinaan vaan sitä että olisiko se mahdollista että vanha neste voisi saada aikaiseksi tuollaista että pumppu alkaisi jumittaa???
     
  4. J.M

    J.M 1st gear

    kenen tekemä abs järjestelmä siinä on ja malli? jotkut hydrauli yksiköt ja ohjainlaittet ovat ikävä kyllä niin naimisissa ettei niitä voi erikseen vaihtaa,jarru nesteen vaihto ei enään kyllä hyödytä
     
  5. hotit

    hotit Gearhead

    96

    Kyseessä on Bendixin ABX-4 absit ainakin kyttöohjekirjan mukaan. Pumppu jos on sökönä, niin sellaista sattuu ja muuta keinoa ei siis ole olemassa kuin uuden osan hommaaminen?
     

Kerro tästä muillekin!