960 Volvon käynnistysongelma...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kime2, 3.3.2014.

  1. Vierailija13

    Vierailija13 1st gear

    Niin no saatoin hieman liioitella tuota avun saannin puutetta toisilta foorumeilta, mutta siis tuohan on meikäläisen topic VRCF:n sivuilta, minkä linkkasit, eli sama murheenkryyni kyseessä. Kaikki tuossa linkissä mainitut temput on tehty, joten sillä ei nyt tähän hätään juuri ole annettavaa. Sillä lähinnä täältä lähdin kyselemään, josko jollain olisi jotain uutta ideaa tuon suhteen. Eivät osanneet siis autosähkö korjaamollakaan mitään sanoa kun vika ei ollut sillon päällä.

    Kiitos kuitenkin :)
     
  2. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Joo,alkoi olemaan tutun oloista ongelmaa. Kaverilla ol Honda joskus aikoinaan,teki vähän samaa.Ongelma oli ecussa ollut kylmäjuotos,oli expertilläkin vaikeus huomata.
     
  3. Newbie93Ram

    Newbie93Ram 1st gear

    Nostelen nyt piruuttaan tosi vanhaa lankaa, eihän kime2 960 sattumoisin ollut rekkarilla BFT-xxx? mustanvärinen..oireet viittais omaani, vaan yhtään ei oo tietoo mitä tolle on tehty. tällä viikolla alotti v*ttuilun starttauksessa. viimeks kevättalvella kerran hankuutti mutta ei hörähtänyt, ennen kuin pitkän sahaamisen jälkeen alkoi väenvängällä hörähtelemään järkyttävän bensankatkun kera. kesän pelas hienosti eikä koskaan ollut starteissa ongelmia. nyt hankuuttaa vaikka akun tyhjäksi eikä lupaa. bensapumppu pyörii kyllä kun virrat laittaa.
    vuosimalli tosiaan 1991 ja 3.0 automaatti , motronic ruisku. onkohan tässä ajonesto, voiko se kettuilla? ei ole kaukosäädintä avaimissa. virtalukko varmaan vaihettu joskus kun kahet avaimet. kiitokset jos joku vielä tätä lukaisee ja osaa neuvoa, alkaa kärsivällisyys loppua...
     
  4. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    jos ajonesto päällä. Ei pumppu pyöris?
     
  5. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Kato kipuna. Jos ois vaikka hukassa
     
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Ensin yksinkertaiset viat. Tosiaan kato tuleeko kipinä, jos tulee ja vielä oikea aikaisesti, niin sitten huomio bensa puolelle. Jakotukista letku irti, tuleeko nostaako bensaa jne. Jos saa bensaa, muttei kipunaa, tulpat on kosteita.
    Nyky tulpat jos kastuneet, niin ei välttämättä anna kipinää.
     
    0rs0n tykkää tästä.
  7. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Ihan tyhmä heitto, mutta ei tämä vika varmastikaan se ns.liimaventtiilii ole...?
     
    palontie tykkää tästä.
  8. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Koettaisin kanssa hyvän akun kanssa pitkää veivausta.
     
  9. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Mutta liimaventtiilihän esiintyy lähes aina vain jos autoa käyttää hyvin hetken ja sitten sammuttaa. Sen jälkeen voi olla jotta saa sahata piiitkään ennenkuin lähtee vaivoin käyntiin.
     
  10. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Kyllä ne Volvot osaa. Minulla 940 tekee aika ajoin sitä, jotta sammuu ajosta noin kymmenen minuutin kuluttua kun lähtee ajelemaan tai saattaa se sammua ihan tyhjäkäynnilläkin ollessaan. Sitten ootellaan noin 15 sekuntia ja ongelma on poistunut. Sitä ennen ai kannatakaan startata. Ruiskunrele tosiaan ei inahda tämän lyhytkestoisen vaivan aikana.

    Välillä menee puolisenkin vuotta ongelmitta ja sitten taas. Mielenkiintoista on tuo tarkka ajoitus koska tuo häiriö tapahtuu ja sehän tapahtuu kerran päivässä. Loppupäivän saapi ajella huoletta.
     
  11. 0rs0n

    0rs0n Gearhead


    Jos manuaali kannattaa hinata käyntiin. Lähtee helpommin
     
  12. guru

    guru Gearhead

    ismoskosmos se ruiskun relehän on kulutus osa noissa...
     
  13. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Niinpä ja ajattelit etten ole uutta kokeillut? ;) Releestä, bensapumpusta ei oo kyse ja piuhat tsekattu elikkä jotaki joutavan päivästä Netflix-Moduli X-Antura paskaa siellä on luvassa. Kyllä se kaasariauto pitäsi olla ihmisellä eikä tämmösiä sähköromuja. Ei ilikiäis Isäinpäivänä romuttamolle viijä Isävainaan Volvoa. Releen pohjassa on pieniä sulamisen merkkejä kyllä valoreleen kohdalla, jotta kukapa tietää jos sieltä puskee vikoja.
     
    Muokattu: 10.11.2019
  14. guru

    guru Gearhead

    no saako se rele virtaa?siis sillon kun ei käy
     
  15. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Saas nähä. Pitää alkaa tuossa taas testailemaan kun aika suo.
     
  16. Newbie93Ram

    Newbie93Ram 1st gear

    juuh elikkäs tuli vaihettua pensapumppu, vanha oli kyrvähtänyt sitten huonon maadoituksen takia. tankkimoduulin kanteen tosiaan tulee maajohto ja se oli päältä ruostunut irti. uusi pumppu paikalleen eikä lähe vieläkään käyntiin. tarttee kokeilla mitata vielä tuleeko startatessa virtaa piuhoihin.

    tarttee sit tutkii se pumpun rele jos ei. jotenkin epäilyttää se jo valmiiksi koska virrat päälle laittaessa ei kuulu sitä muutaman sekunnin hurinaa pumpulta, tuleeko se nyt sitten mahan alta. tankkipumppu ei ainakaan kovaa ääntä pidä, sen testasin jo erillisellä akulla.

    valorele on ottanut mullakin lämpöjä, tiiä sit onko voinu se pumpun releen pohj ottaa damagee, hemmetti että osaa ihmisolentoo ressata ku yks auto seisoo halvaantuneena pihassa
     
  17. Newbie93Ram

    Newbie93Ram 1st gear

    päivitystä tilanteeseen. otin pumpun releestä kuoren irti, pumput lähtee pyörimään vain kun sormella "pakottaa" sitä väkästä releessä. vaan ei lähe käyntiin. bensaa virtaa ihan jakohuilulle asti vaan ei lähe käyntiin.
    onko rele jokatapauksessa paskana? olikos tässä niin että sama rele antaa tietoa myös sytkän toiminnalle? sytkäongelma tässä mun mielestä nyt sit varmaan on ku sai pumpun vaihettuu. :(
     
  18. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    No jopa se tuntuu sulla temputtavan. Minulla menny nyt iliman ongelmia kuukauden verran. Hankala ollu tutkia vikaa kun sitä ei taas ole ilmenny ja ilmetessään kestää niin vähän aikaa, jottei ehi kaivaa työkalupakkia esille.
     

Kerro tästä muillekin!