-98 Camaron taka-akseli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jarik, 18.8.2009.

  1. jarik

    jarik 1st gear

    Korjaan kolaroitua -98 Camaroa. Oikea taka-akseliputki on tullut muutaman millin ulos banjosta ja kiertynyt. Onko akseliputket hitsattu banjoon kiinni? En ainakaan löydä hitsaussaumaa..? Onko mitään keinoa painaa akseliputkea takaisin vai pitääkö vaihtaa koko taka-akseli.?
    Auto kulkee kyllä ihan hyvin, eikä perä pidä ääntä.
    Kiitos neuvoista.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ne on prässätty paikalleen ja varmistettu muutamalla hitsillä perämurikan läpi.
    Prässää takaisin ja hitsaa koko matkalta se putki perämurikkaan kiinni.

    Se suoruus kannattaa tarkistaa todella hyvin. Muutaman millin heittoa et huomaa ennenkuin vetari katkeaa.
     
  3. jarik

    jarik 1st gear

    Kiitos vastauksesta.
    Banjon sivuilla, siinä kohtaa mistä taka-akselin putki menee sisään on kummallakin puolella noin sentin reiät joiden päällä on tulpat. Reiissä ei kuitenkaan ole mitään jälkiä hitsauksesta?? Jos oikein muistan ennen vanhaan tässä kohdassa oli hitsaus. Onko mahdollista ettei tehtaalla olisi hitsattu? Jos ei ole hitsattu niin miksei??
    Käytin autoa nelipyöräsuuntauksessa ja taka-akselissa on jonkun verran aurausta johtuen ilmeisesti tästä vauriosta.
    Huomasin että alatukivarren perän puoleinen kiinnitysreikä on soikea. Onko tämä reikä todella säätöä varten, jäykässä taka-akselissa?? Kun löysäsimme alatukivarren pulttia ja väänsimme akselia, aurausta sai säädettyä. Kuitenkin kyseessä pitäisi olla jäykkä taka-akseli?
    Mutta anyway, yritän painaa putken takaisin paikalleen, vien vielä suuntaukseen ja hitsaan kiinni.
     

Kerro tästä muillekin!