absorbtio vaimennin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tuomas k, 21.5.2004.

  1. tuomas k

    tuomas k 1st gear

    Tietääkö kukaan kertoa onko mitään hyötyä äänenvaimennukselle käyttää ns. absorbtiovaimenninta, eli sellaista, jossa on äänenvaimentimen kohdalla rei'itetty putki ja sen ympärillä ääntä imevää ainetta, kuten villaa. Vaimentaako tämä yhtään mitään?
     
  2. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Vaimentaahan se, käsittääkseni korkeat äänet. Voin olla väärässä, viisaampi korjatkoon.
    Mulla ainakin toimi loistavasti Simonsin pönttö omassa lotjassa, mutta sitä ei ilmeisesti ole tarkoitettu dieseliin kun alkoi teho häviämään reilun kolmen kuukauden ajon jälkeen.
     
  3. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Useasti ne tahtoo mennä huonoiksi muutamassa kuukaudessa, riippuu tietenkin vaimentajasta ja vaikka nyt reikäputken reikien koosta esimerkiksi. Isolla rei'ityksellä käsittääkseni vaimentaa paremmin mutta villat tahtoo poistua kaasun mukana.. ja jos pakokaasun seassa kulkee paljon skeidaa (kuten öljyä tms) niin siitäkin villat tykkää kyttyrää. Lähes aina nuo kuitenkin saa rälläkällä auki ja villat vaihdettua, ja hitsattua takasin kiinni. Tai niinkun mulla on ollut tapana, väsää siihen jonkinlaisen pultti- tms. kiinnityksen sille irrotetulle päädylle, niin ei tarvii jokakerta rälläköidä ja hitsata.

    Mutta siis aiheeseen, vaimentavat kyllä ja jotkut jopa oikein hyvinkin.
     
  4. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Tommonen viritys mullakin kävi mielessä, ei olis vaikea homma tehdä päätyyn laippakiinnitystä. Kun vaa jaksais/sais aikaseks tehdä sen...
     

Kerro tästä muillekin!