Ahvenanmaalta auto suomeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pepechevy, 8.8.2005.

  1. pepechevy

    pepechevy 1st gear

    Elikkä mitä pitäis huomioida kun ostaa auton ahvenanmaalta mantereelle?

    Esim. onko rekisteröinnissä jotain erikoista, pitääkö katsastaa uudestaan vaikka ois juuri leimattu, onko säännöksissä jotain eroja esim. rengaskoon suhteen. auto on suzuki 4x4 ja leimattu 33x11.5x15 pyörille affenanmaalla.

    En löytäny yhtäkkiä valamista topikkia aiheesta, jos joku löytää niin vois laittaa linkin sinne!
     
  2. Timmo

    Timmo 1st gear

    Kunhan ei mene veroja, Ahvenanmaalla kun on omat verosysteemit jotka taitaa olla vielä EU:sta riippumattomat.

    Tuommoinen löytyi, tosin ei mistään virallisesta paikasta:
    Maahantuonnin perusteella kannettavasta arvonlisäverosta säädetään arvonlisäverolaissa (1501/1993). Tässä laissa tavaran maahantuonnilla tarkoitetaan tavaran tuontia sekä yhteisön ulkopuolisista eli ns. kolmansista maista että yhteisön veroalueen ulkopuolelta muualle yhteisöön. Siten esimerkiksi tuonti Ahvenanmaalta Manner-Suomeen rinnastetaan verotuksellisesti maahantuontiin.
     
  3. pepechevy

    pepechevy 1st gear

    Joo taitaa jäähä auto hakematta.. Ei viiti kyllä ottaa mitään tommosta riskiä tuommosen ropposen takia!
     
  4. old

    old 1st gear

    no oman autoni kun hain ahvenanmaalta kolmisen vuotta sitten niin eipä siinä mitään ihmeellisyyksiä ollut, toki joutu rekisteröimään uudelleen kun siellä on eri kilvet, veroja ei mene kun ahvenanmaa kuuluu suomelle.
     
  5. Timmo

    Timmo 1st gear

    AKE:lla varmaan tietävät varman vastauksen jos soittaa.
    Ajoneuvoveroneuvonta 0100 7821
     
  6. Jake Hammer

    Jake Hammer Gearhead

    Ja noita 33" renkaita et sitte saa otteeseen manner-Suomessa. Jos siis ei normaalisti saa, ja ei kait suskaan tommosia saa :-?
     
  7. Pontsukka

    Pontsukka 1st gear

    Auto Ahvenanmaalta

    Kokemusta on muutaman viikon takaa... Varsinaista veroa ei mennyt, mutta alv-erotus piti maksaa (n. 5% auton ostohinnasta). Rekisteröintikatsastus tietysti maksaa melkoisesti tavallista katsastusta enemmän ja kilvet vielä päälle... Ajoneuvoveron - tai mikä se nykyään onkaan - kanssa sai myös olla tarkkana, lähettivät nimittäin Ahvenanmaalta heti laskun, kun kauppa oli tehty, auto kun oli hetken vielä "ahvenanmaalainen" ja edellinen omistaja tietysti lakkasi kaupan jälkeen veroja maksamasta. Ennen kuin auto oli rekisteriöity Suomeen, piti väliajalta maksaa Ahvenanmaalle 17 euroa (minimimaksu ajoneuvoverosta).
    Tarkkana siis kannattaa olla, AKE:sta on hyvä kysellä, itse ainakin sain saähköpostivastauksen nopeasti :)
     
  8. ... niin ja tietysti kannattaa huomioida auton malli/varusteet -> Ahvenanmaalla kun voit ottaa liikenteeseen auton, kunhan se on tyyppihyväksytty Euroopassa. Täällä manner-Suomessahan tuo tyyppihyväksyminen ei ole ihan noin "joustavaa" :)

    Ahvenanmaalla lomaillessa tuli vastaan kiitettävän paljon noita uusia isoja jenkki-city-maastureita....
     

Kerro tästä muillekin!