Ahvenanmaan rekisterikilvet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja makke, 20.4.2005.

  1. makke

    makke 1st gear

    Tässä töissä pihalla on nyt yksi Ahvenanmaalainen Opel farkku jossa mielenkiitoiset kilvet.
    Kilvissä lukee ylhäällä ihan se tuttu Åland teksti vaakunalla ja lipulla ja rekisteritunnuksen tilalla sinisellä pelkästään isolla STEVE. Sit kilpien oikeassa yläreunassa tarra 10 mm x 40 mm jossa sit ihan pienellä åls-xxx.
    Onko noi nyt ihan lailliset ja kenen vaan hankittavissa Ahvenamaalla? Mikäs on kustannuspuoli? Onko sama kuin meillä mannermaisilla se 1000 eur?
    Harmittaa kun täällä mantereella ei tuollaisia saa edes rahalla!

    Cubic_inch varmaan osaisi ainakin valaista asiassa jos tän huomaa?!
     
  2. hla

    hla Gearhead

    Joo, Ahvenanmaalla saa melkein minkä tunnuksen vaan haluaa. En tiedä mitä se maksaa. Porvoossa pyöri muutama vuosi sitten Pösö 205 minkä kilvet oli Åland TAPPARA :eek: Ja yhessä Astrossa (mikä esiteltiin jossain alan lehdessäkin) oli kilvet Åland STEFFES
     
  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Näin offtopic, maksulliset erikoiskilvet on osoittautunut valtiolle kohtalaisen hyväksi lisätuloksi, mutta ikävä kyllä kohta alkaa kaikki mielekkäät 2-3 kirjaimen ja 1-3 numeron yhdistelmät olla loppu ja tulonlähde siis ehtymässä. Ihmettelen suuresti, jos ei jossain vaiheessa myös mannermaan (ei wizzardin) erikoiskilvet vapaudu, sillä se tietäisi valtion kassaan varmastikin heti melkoista lisätuloa. Muistelisin jo pari vuotta sitten olleen ilmassa huhuja, että asiaa olisi AKE:ssa selvitelty, siis 6 vapaavalintaisen kirjainmerkin sallimista nykyisen kirjaimet+numerot jaottelun rinnalle.
     
  4. Käkö

    Käkö Gearhead

    Ahvenanmaalaiset ei noita kilpiään tänne mantereelle hevin myönnä, vaan täytyypi omistaa sieltä jotain esim.kesämökki ja sit sun täytyy saada se kotipaikaksi niin sitten anomaan kilpiä...
     
  5. blacko

    blacko 3rd gear

    Maan/mökin ostaminen ei onnistu mantereen asukille ilmeisesti oikeen millään konstilla. Näin ainakin Ahvenanmaalla asuva tuttu kertoi. Olikohan peräti joku laki, ettei saa myydä muille kuin paikallisille.
    Ainoaksi keinoksi jää siis Ahvenanmaan asukin kanssa naimisiin meneminen ja sitä kautta sitten "sisäpiiriin" pääsy.
    Korjatkoon joku siellä asuva, niin ei tule väärää infoa...
     
  6. Käkö

    Käkö Gearhead

    Kyllä ostaminen onnistuu, se vie vaan aikaa ja ruotsinkielen taito täytyy olla hyvä sekä esittää hyvät syyt miksi sieltä haluaa mökin/kodin ostaa...
     
  7. Harri

    Harri 1st gear

    Voihan siinä paikallisvirkamiehet miettiä pariin kertaan kun kertoo maanostohalukkuuden syyksi sen että haluaa erikoiskilvet autoon... :rotfl:
     
  8. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tosiaan suomessa on huhuiltu jo paljon tuosta kilpijutskan vapauttamsesta, mutta valtiovallan hitauden kyllä tietää. Minun mielestä kuitenkin tuo tonni tämän hetkisestä kilpivalikoimasta on liikaa.
     
  9. Vois jopa mennä läpi paremmin . Kas kun se ei uhkaisi saaren pysymistä puhtaan ruotsinkielisenä ja maakuntahallintokin saisi rahaa niistä erikoiskilvistä 8)

    Tuon "kotipaikkaoikeuden", jonka haltija vain saa ostaa Maata saarelta ideana on pitää finnjävelit poissa uhkaamasta puhdasta ruotsinkielisyyttä. Pelkkien kilpientakia voisi varamaan jonkun huussin postilaatikolla saada ostaakin. Ymmärtävät nääs bisneksen päälle. :odroll:
     
  10. Harri

    Harri 1st gear

    Pitäiskö niille ehdottaa jotain huussia johon myydään osakkeita ts lomaosake jonka varjolla vois myydä hulluille finskeille kilpiä... :odroll:
     
  11. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Pieni off topic vitsi kevennys: Onhan siitä eläviä todisteita että ahvenanmaalaiset vehtaa hylkeiden kanssa, nimittäin turkulaiset :lol:
     
  12. makke

    makke 1st gear

    Eikö kukaan tiedä tuota hinta-hakuruljanssia?
    Kuuluuko Ahvenanmaalla tuollainen kilpi "luontaisetuihin" jos sellaisen haluaa vai rahastetaanko sillä?
     
  13. Harri

    Harri 1st gear

    Sun ei taida auttaa muu kuin soittaa sikäläiseen konttoriin ja kysyä
     
  14. makke

    makke 1st gear

    On tuo toinen kotimainen sen verran ruosteessa käyttämättömyyden takia, että parempi olla kilauttamatta.
    Ei tää asia nyt niin tärkeä ole muutenkaan, luontaista uteliausuutta vaan! :wink:
     
  15. Harri

    Harri 1st gear

    Kyllä ne siellä Suomeakin puhuu kun vaan tarpeeksi kauan inttää :wink:
     
  16. hairdude

    hairdude 1st gear

    tähän asti on saaresta mantereelle ostetut autot pitänyt uudelleen rekisteröidä. eli pitäis olla pysyvä osoite abbåranmaalla.
    taffel perunalastu rekat kuljettaa rahti pelkästään mantereella ja niissä on oolannin kilvet,eli ne ei kulje laivalla vaan lastaavat suomessa. katsastus vissiin kanssa omissa käsissä? outoa että eu sulattaa tuon poikkeuksen.
    sillon kun ne rupes taalereita painamaan ahtisaaren kaudella niin siihen tuli stoppi ,oli vissiin rahan väärennös .
     
  17. towncar

    towncar 1st gear

    Kaiken toivon voit heittää. Ei Ahvenanmaalta voi ostaa kiinteetä omaisuutta kukaan muu ku ahvenanmaalainen. Kun olet asunut siellä 15 vuotta voit hakea kotipaikkaoikeutta ja sen jälkeen se ilo aukeaa.
    Kyllä kai Ruotsalaiset olis muuten jo ostanut kaikki mökkipaikat koko saarelta jos se olisi mahdollista. Ahvenanmaa on täältä Tukholmasta katsottuna ulkomaa ja mukavan ja helpon päiväpurjehduksen päässä Tukholmasta.
    Ahvenanmaalaisia on jotain 15000 ja jos maan osto-oikeus olisi vapaata häviäisi koko Ahvenanmaan kulttuuri samalla hetkellä.
     
  18. PARTNER

    PARTNER 1st gear

    Se on helppoa. Sanot vaan -falleraa-falleraa-hopsansaa.
     
  19. Jasca

    Jasca 1st gear

    Se Astro esiteltiin edesmenneessä Kromi & Powerissa ja rekkari oli auton omistajan nimen mukaisesti "STEFFE" ilman tuota vikaa ässää. Samalla hemmolla oli myös Opel Tigra rekkarilla "H82LOSE" eli hate to lose...

    - Jasca -
     
  20. Jyrki R

    Jyrki R Gearhead

    Joskus luin, että jenkeissä erikoiskilpi maksaa 25 taalaa. Se on tosin vain vuoden hinta eli jos kilven pitää, niin joka vuosi tuo 25. Tuohon nähden Suomen "erikoiskilvet" on tosi härskin hintaisia.
     

Kerro tästä muillekin!