Aina laadukkaiksi tiedetyt tuotemerkit

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 22.4.2020.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Mökillä jurrissa ja IPA loppui. Ahaa, tänne on unohtunut 5,3 voimakkuuden Sandelsia. Mitä, maku ja poreet puuttuu? No hyvä, sen kuuluukin siis olla tämmöstä!
   
  Inlinee tykkää tästä.
 2. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Ilmeisesti tuolla on eräs vankkumaton kannattajajoukko jo 80-luvulta saakka? Kansa tuntee tuon karkin paremmin nimellä pedofiilinamu. Maku on sellainen, ettei kai tuota ketkään muut osta? Koska kotimainen ammattikunta on vähentynyt vankilatuomioiden vuoksi, niin puuttuvaa ammattiväkeä on saatu ansiokkaasti korvattua maahanmuutolla. Pitääköhän ne kettukarkkiperinnettä yllä koska tuo on edelleen tuotannossa?
   
  Muokattu: 22.4.2020
 3. juko7

  juko7 Gearhead

  "Pihlaja on Fazerin tuottama marmeladimakeinen. Sen valmistus alkoi vuonna 1895 Fazerin Kluuvikadun konditoriassa, ja se on Fazerin vanhin makeinen, joka on edelleen myynnissä." On siis 1880-luvulla jo ollut. Johtuisiko maku siitä, että kun se Fazerin vanhimpana myynnissä olevana makeisena on jo 125-vuotias, niin parasta ennen -päiväys on jo pahasti paukkunut?
   
 4. Scuderia Gungko

  Scuderia Gungko 2nd gear

  Heh, no nyt nekin on ulkomailla halpuutettua muoviroskaa. Into ostella noita hiipui jo joitakin vuosia sitten kun jopa metalliset rakenteet alkoi katkeilla nuukan miehen rauhallisessa käytössä. Lopullinen repeäminen tapahtui kun ulkomaalaistaustainen tuotantojohtaja selitti radiossa narisevalla äänellä että kyllä ne on suomalaisia kun ne on piirretty tietokoneella Suomessa eikä sillä ole oikeasti väliä ainakaan hänelle mistä maasta joku tuote tulee.
   
 5. T&T:ssä oli juttu vähän aikaan sitten. Myös valmistustekniikka on muuttunut:

  Vielä 1970-luvulla saksien terät taottiin ja hiottiin, mutta sittemmin materiaali stanssattiin eli muotoleikattiin tarkasti valmiiksi mitoitetuista levyistä. Vuonna 1980 kahvamallia uusittiin ja muovilaatua muutettiin, jotta se kestäisi paremmin konepesua, painehöyryä, iskuja ja väsymistä.

  Saksien kahvojen välissä ollut leikkuuvälin pysäyttävä uloke tuli tarpeettomaksi 1990-luvulla uuden valmistusmenetelmän myötä.

  Vuosikymmenten myötä saksien viimeistelytyön määrä jatkuvasti vähentyi. Nykyisin viimeistelyä tarvitaan kymmenesosa 1960-lukuun verrattuna.
   
 6. signet

  signet Gearhead

  Tehdään suurin osa kiinassa tai taiwanissa.Gedorea ilmeisesti vielä tehdään saksassa?
   
 7. juko7

  juko7 Gearhead

  Muokattu: 23.4.2020
 8. Scuderia Gungko

  Scuderia Gungko 2nd gear

  Knipexeihin olen ollut tyytyväinen. Tulin aikanaan perehdytettyä merkkiin yllättäen ja pyytämättä kun eräänä aamuna autoni penkillä oli vastassa vaijerisakset. Mihinkään ei ollut koskettu, ja veikkaan että joku uupunut keikkamies oli vain torkahtanut autossa. En ole ennen enkä jälkeen käsitellyt vaijerisaksia joilla monisäievaijeri katkeaa ilman että yksikään säie lähtee harottamaan. Ostin noille kaveriksi papukaijat, jotka kaivetaan pakista aina kun pitää saada johonkin kapeaan liepeeseen paljon tarkasti kohdistettua voimaa.
   
  Slant Sickness tykkää tästä.
 9. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Hondan paikallismoottorin kaasarin ostin kympillä Ebaysta. Huvitti jo röyhkeys, kun valussa lukee "Designed in Japan." :D Kiinalaisraivureihin saa myös Japan-merkkisiä kulmavaihteita muutamalla eurolla. Eiköhän ne Germany-merkinkin osaa tehdä, kunhan tarkistavat oikeinkirjoituksen jostain.
   
  Naketti ja f34 tykkäävät tästä.
 10. signet

  signet Gearhead

  Stahlwillen sivuilta ei löytynyt tehtaita kuin saksassa,sekään ei takaa mitään.
  Toi oli joltain työkalumyyjältä kuultu "tieto" että lähes kaikki laatumerkit on siirtänyt tuotannon johonkin halpamaihin...
   
 11. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Tämä nyt menee ohi topicin, mutta kun Sandelsin mainitsit...
  2000–luvun alkupuolella opiskelin aikuispuolella AMK tutkinnon. Ruotsin kieli kuului luonnollisesti opintopakettiin. Piti kirjoittaa lyhyt juttu jostain henkilöstä. Valitsin henkilöksi sotapäällikkö Eversti Sandelsin. Kirjoitin ruotsiksi Sandelsin uroteoista ja filosofiasta taisteluissa. Tuohon aikaanhan oli Sandelsin olutpulloissa kertomuksia miten ko. herra taistelujaan johti siemaillessaan olutta. Ja hyvä juttu syntyi..Kaverit hieman tirskui kun maikka mainitsi hauskasta ja kiinnostavasta sotahistohistoriaa käsittelevästä kirjoitelmasta.:D
   
  dart -66, Roberto ja Inlinee tykkäävät tästä.
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Mä tein ruotsin esitelmänä businesssuunnitelman yrityksestä, jonka liiketoimialana ovat vasenkätiset korkkiruuvit. Päättötodistuksen arvosana 4, enkä puhu ruotsia edelleenkään.
   
  Seevu tykkää tästä.
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Keskikoulussa -70 luvulla pidin luokan edessä lyhyehkön esitelmän (kun sellainen piti jokaisen kerta pitää) long drink juomasta jota myös lonkuksi tai lonkeroksi kutsutaan. Esiintymiskammoiselle vähintään samaa paskaa kuin yksinlaulut.
   
 14. Buick225

  Buick225 Gearhead

  Facomin puoltuumasen hylsysatsin ostin 25 vuotta sitten, edelleenkin kaikki osat ehjiä ja tallella.
  Nyky laadusta en tiedä.
   
 15. Seppä Leonardo

  Seppä Leonardo 3rd gear

  Insinööri/laulaja Jaakko Teppo oli pitänyt esitelmän opiskellessaan inssiksi,tunnin oli kestänyt eikä kuulemma ole ollut pitkästyttävä.Aihe: Vasemman käden työrukkasen käyttö.
   
  Dataviilaaja ja Roberto tykkäävät tästä.
 16. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Itellä on kans tallissa suurin osa kiintoavaimista ja hylsyistä jostain 70-luvun puolivälistä. Isäukko evakuoinut ne silloiselta työpaikaltaan. Ja ovat täysin moitteettomassa kunnossa. Niin ja ei oo pitkä aika kun samalta ajalta oleva vaseliinituubi tuli lopulta käytettyä loppuun.
   
 17. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Tuntuu että kaikkien wanhojen hyvien merkkien laatu laskee, mutta sen sijaan Biltema on ilmeisesti kehittänyt laatuaan parempaan suuntaan.

  Itse olen sen verran nuori että kovin vanhoista Bilteman työkaluista ei ole kokemusta, mutta ainakaan töissä asentajille ei kelpaa bilteman kamat ollenkaan.
  Itse en ole saanut rankallakaan väärinkäytöllä hajotettua mitään 10v takuun omaavaa Bilteman työkalua...
  Yhden koneen pelkäsin rikkoneeni, kun sähköpuukkosaha unohtui viikoksi pihalle ja oli saanut sadetta niskaan, mutta niin vaan kuivatuksen jälkeen se toimii ja tänään taas sahailin...
   
  Naketti ja juko7 tykkäävät tästä.
 18. Naketti

  Naketti 2nd gear

  Tästä täytyy olla samaa mieltä. On siellä paskaakin esim rälläkän laikat ja vastaava "kulutustavara", mutta juuri 10v takuukamat ja moni muu on priimaa.
   
 19. Wesku

  Wesku Gearhead

  Bilteman laatu on noussut huimasti. About 20 vuotta sitten sieltä ei voinut ostaa mitään, mut nykyään ne on ihan käyttökelpoisia työkaluja ainakin harrastajan käyttöön.
   
 20. Buick225

  Buick225 Gearhead

  Juu, se halvimman pikkurälläkän kanssa saa olla varovainen, itsellä työn tuoksinassa ampui sen lukitusnapin jousineen hittoon, tappi lukitsi laitteen ja jessus kun tuli sekunnissa komeet savut!
  Osat löytyi ja kasaankin sen sain ja vieläpä toimii.
   

Kerro tästä muillekin!