Aineita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Naketti, 14.4.2020.

  1. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Siis miten olit pohjustanut ja maalannut osat? Oliko eroja?
     
  2. GS

    GS Gearhead

    En tiedä näistä, mutta tätä on tässä käytetty raskaiden kaivosajoneuvojen ja kaupunkilinja-autojen alustojen vetoihin ja mikään muu ei kestä näissä käytöissä niin
    kuin tuo setti.
    Harrastepuolen laitteisiin tätä on käytetty myös jo pitkään ja tämän vedon jälkeen ei vielä ole tullut vastaan yhtäkään tapausta että olisi tarvinnut vetoja uusia. Toimii ehdottomasti myös sinkityillä pelleillä jotka ovat alkaneet jo sinkin luopumisen jälkeen kukkia.
    Vastuu on kuulijalla, eikä tästä tietenkään tarvitse ottaa opiksi jos kerran paremmat aineet/metodit on jo käytössä.
     
  3. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    En väitä ettei tuo toimisi riittävän hyvin käytetyissä kohteissa. Ilman stardardia sillä ei voi kuitenkaan korvata standardin mukaista pintakäsittelyjärjestelmää. Eli tuote on pintakäsittelynä huonompi kuin epoksipohja ja polyuretaani pintamaali.

    Korroosionestoon tosin vaikuttaa käytettyjen aineiden lisäksi myös ne pintakäsittelyn tekijät. Joku toinen ei ehkä saakaan maalia toimimaan kuten sinä. Tämän vuoksi ohjeistan aina pysymään klassisessa yhdistelmässä ja lopputulos on varma.
     
  4. f34

    f34 Double Gearhead

    Tein joskus pari vuotta sitten, muistelen. Ideana oli testata kuluttajille suunnatut aineet. Näitä mitkä on helposti saatavilla puuiloista ja motoneteistä.

    Purkeissa luvataan, että voi käsitellä kiinteän ruosteen päälle.
    Hommasin muistaakseni 7 erilaista ainetta ja käsittelin valmistajan ohjeen mukaan.
    Lopputulos oli, että jos jää vähänkin ruostetta käsittelyn alle, niin ruostekuplia alkoi muodostumaan.
    Oikotietä onneen ei näillä aineilla ole.

    Aineiden testävänä on eristää teräksen pinnasta kosteus ja/tai happi. Siihen nämä aineet ei pystyneet kestääkseen 144h sumutestiä.
    Paras oli zink 182, loput kukki tasaisesti, että oli vaikea löytää eroja. Mastonin ruststopista ei ollut näkyvää hyötyä.
    Tässä testissä ei ollut kotelovahoja tai suojamassoja.
    Eli summasummarum. Jos haluat kestävän ratkaisun, niin ruoste mahd. hyvin pois ja ammattiaineet, niinkuin gs ja ral9005 aikaisemmin sanoneet. Niillä tulee riittävän paksu ja tiivis kalvo.
     
    Muokattu: 24.4.2020
  5. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Maalasitko niihin pohjamaalin ja pinnat vai kuinka teit?

    Ite maalasin ruosteisen fillarin 3v sitten. Hioin irtoruosteen ja loput käsittelin fosforihapolla mustaksi. Siihen spray-pohjat ja 2k akryyli pintaan. Ei ole kuplinut vielä ainakaan.
     
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Testasin erilaisia kombinaatioita.
    Monessa sarjassa oli pohjamaali+ pintamaali. Myös fosforihapon kanssakin.
    Tuo suolasumutesti on rankka. Vastaa karkeasti viiden vuoden ajelua suomen suolattuilla teillä.
    Varmaan fillarille ei tule noin vaativaa olosuhdetta.
     
  7. jänis2

    jänis2 3rd gear


    Juu, pyöräteitä ei suolata :)
     
  8. f34

    f34 Double Gearhead

    Ei tuu noilla harrastevehkeilläkään kyllä suolasohjossa ajeltua, ettei niihin välttämättä kannata jäämurtajamaaleja laittaa.
     
  9. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Kiitos kaikille!
    Taitaa mennä sillä linjalla kuten arvelinkin, eli ensin tussulaikalla ja muilla enemmän ja vähemmän asiallisilla työstökeinoilla mahdollisimman hyvin ruosteet pois, epoksi pohjaksi ja Normadur pinnaksi. Kolosia ja hankalia paikkja ehkäpä hiekalla ja fosforihapolla pois, mitä lähtee ja saa, ja kotelosuojalillinki perään.
     
  10. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Itte ajattelin,, ja vedän ihan virtasen 10 peltikattomaalilla pohjan. 30e litra ja riittää vissiin fullsize jenkin pohjaan.
     
  11. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Itse olen sisälattioita hionut rälläkkään laitetulla teräsharjalla ja sen jälkeen vaikka motonetistä fosforihappoa sivellyt perään. Siihen sitten maalia oman maun mukaan päälle. Olen käyttänyt por15 ja epoksia ja tuollaista 2k olikohan teknosia missä on pohja ja pintamaali samassa. Vähän sen mukaan miten on ollut maalia kotona.
     
  12. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Vedä ihmeessä. Eikö tuossa tuotenimessä jo mainita käyttökohde? Eli sinkityn pellin maalaukseen tarkoitettu tuote?
     

Kerro tästä muillekin!