Aittaluodon purkaamon siivous?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja multsi, 29.12.2018.

  1. rb

    rb Double Gearhead

    ^ Helpottiko??
     
    Ässä. tykkää tästä.
  2. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tämmöset purkaamot tulevat julkisuuteen vähän myöhässä. Olisin varmasti itsekin tuolta osia kysellyt jos vain olisin tiennyt moisen paikan olemassaolosta. :(

    Onkohan vielä muita vastaavia eteläisessä suomessa..?? o_O
     
  3. pantera

    pantera Double Gearhead

    Purkaamo = yritys joka hoitaa bisnestään sillä lailla joka ei aiheuta haittaa naapurustolle tai luonnolle.
    Purkaamoja on suomessa kymmenittäin eikä ne ole mihinkään katoamassa.
    Koskaan en ole aittaluodon paikassa käynyt mutta toi kuva jo kertoo sen että toi ei ole ollut purkaamo enää vuosikymmeniin vaan omistajansa näköinen tavaroiden hautuumaa.
     
    Muokattu: 1.1.2019
    Gary Grand, palontie, Pertti K ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. gremlin

    gremlin Gearhead

    Tuossahan taustalla keikkuu kaupungin halu kaavoittaa noi tontit omakoti/rivitalo tonteiksi.
    Toi Jussin alue on kuitenkin sen oma, että ei ihme jos jossain välissä ruvettas vilauttelemaan pakkolunastustakin. Se nyt kuitenkin on joenvarsi tontti että sillä on arvoa, ja haluujia.
    Kuten ympäriltä näkee koko alue on jo rakennettu täyteen, paitsi tou yks blokki missä on Jussin tilukset ja siirtolapuutarha. Nehän on vuokra ruutuja että ne silittyy salaman nopeesti kunhan Jussilta saadaan tilukset kunnan omistukseen, tai joku grynderi saa ne ostettua.
    Tosta kun kattoo ympäristöä, varsinkin vastapuolen rantotaloja niin näkee miks sitä halutaan.
    https://www.google.fi/maps/place/Ry...m2!3d61.4840268!4d21.8444923?hl=fi&authuser=0
     
    240163 tykkää tästä.
  5. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Tuolla tontillahan on purkutoiminta loppunut jo joskus 2010. 2012 Peltomaa sai kehotteen siistiä tontin romusta ja hävittää aidan ja koska purkaamotoiminta on päättynyt niin tarkistuttaa maaperän et se on ok. Heppua ei tietääkseni olla mitenkään häätämässä pois. Pahin mahdollinen naapuri kyllä tuommoinen siirtolapuutarhayhdistyskin...
     
  6. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    juu eihän sitä voi silloin (pakko) tyhjentää kun näkisi mitä siinä lumen alla on
    hih. en ookkaan tollasta ylä-ilmakuvaa ennen kattonut googlesta. tuosta kun siirtelin kuvaa tarpeeksi näinkin lopulta oman ramblerini katon.
     
  7. signet

    signet Gearhead

    Purkaamotoiminta kun on Suomessa luvanvaraista,niin sitä ei saa edes lopettaa ilman lupaa.Ja lopettamisluvassa täytyy olla suunnitelma toiminnan alasajosta,allueen tyhjentämisestä ja siivoamisesta, sekä maaperän puhtauden selvittämisestä ja mahdollisesta puhdistamisesta.
    Ei ole halpaa palvelua ympäristökonsulttien ja ympäristölaboratorion tutkimukset.
    Aika paljon on vielä paikkoja joihin ei ole tutkimuksia vaadittu,mutta ohjeet (kuntien) ympäristöviranomaisille tulevat nykyään ylempää,Elyistä,,yms.,joten tulevaisuudessa enää ei ole niin rajuja kuntakohtaisia eroja käytännöissä,kun kaiki ssa kunnissa lukevat samoja ohjeita.Ei ole hauska yllätys maaperätutkimuspyyntö esim. harrastetalliporukalle kimppatallin pihasta, jossa on parikymmentä vuotta säilytetty ja purettu autoja,sekä poltettu pihassa kaikki mikä palaa.
    Aina itse tekeminen ja viranomaisten kanssa yhteistyössä toimiminen on helpompaa,kuin että viranomaiset alkavat uhkailla ja asettaa määräaikoja,uhkasakkoja ja teettämisuhkia.
    Ja yksi mikä oon varmaa,niin näissä asioissa tuskin tulee löysempiä käytäntöjä.Ei, kaikki hommat tiukentuu tulevaisuudessa.
     
    Muokattu: 2.1.2019
    dart -66, Nikuzai ja palontie tykkäävät tästä.
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    yleensä niissä paikoissa on sellasia osia tai osa-aihioita mitä ei mistään muualta meinaa löytyä. Toki ne on monelle nykyharrastajalle "ei juuri mitään käyttökelposta" kun pitäs saada uusi kiiltävä kaupasta mieluiten ilmaiseksi. Onneksi silti jenkkiharrastajat ei ole pahimpia tossa kädettömyydessä.
     
    Muokattu: 2.1.2019
    Ässä. tykkää tästä.
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Parastahan tollanen laani ois tyhjentää nopeella konstilla ja vielä omistajalle rahaakin jääden ees vähän

    Vaaka portille ja euron kilo, isommista 100/tonni


    Nyt lähtee samalla konstilla, sillä erolla et omistajan kourasta otetaan se 100/tonni
     
  10. signet

    signet Gearhead

    Muutamassa vastaavassa ollut mukana tyhjäämässä,myös yksi oma purkaamo,niin huomannut että vaikka aikaa olisi,niin harrastajat ilmestyvät tontille viimeisinä päivinä,jos silloinkaan.Tossa oman vanhan purkaamon tyhjennyksessä oli se etu,että tyhjennysaikaa oli kaksi vuotta.Yleensä ei ole,etenkään pakkotyhjennyksissä.Hyvät aihiot ja varaosa-autot kerkesi kauppaamaan harrastajille ennen paalausta.Vuosi oli 2001,ei ollut nettiä silloin.Ainakaan mulla.
     
  11. darpen

    darpen Gearhead

    Toi sama pätee jonkun vanhan raadon kanssa ihan yksityisen myymänä. Vaikka ei pyytäis rahaa ollenkaan, ni ei kelpaa kellekään.
    Sit kun se on paalattu ni alkaa vittuilu kun on hyvä aihio menty hajottamaan.
     
  12. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Tää on selvä...kaupunki palkkaa tyhjääjän ja vaatii maaperän puhdistuksen....ja sen jälkeen lunastaa maat kun laskua ei pysty maksamaan.....
     
    palontie tykkää tästä.
  13. pantera

    pantera Double Gearhead

    ja vielä jää velkaa kun raakamaan lunastushinnat on muutama euro/m2 niin sillä kertymällä ei hirveen monta kuutioo pilaantunutta maata kuskata ekokemille
     
    palontie tykkää tästä.
  14. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Luultavasti noin. Onko parempia vaihtoehtoja? Antaa vaan olla ja jättää mahdollisten perillisten riesaksi? Jos ei ole perillisiä niin kaupungin pikkiin siivous? Ei romuja kuitenkaan voi ikuisesti tontilla seisottaa ja vaikka voisikin, ei niistä ole kenellekään iloa kun riittävän pitkään maatuvat.
     
  15. multsi

    multsi 2nd gear

    Googlemapsin streetviewistä pääseekin näkemään aika hyvin millainen paikka on ollut kyseessä ainakin 2011, kun google-auto on ajanut kääntymään ilmeisesti herran kotipihalle asti.

    Eipä tuo tosiaan mitää kannattavaa purkaamotoimintaa ole ainakaan tuosta katsottuna ole varmaan ollut, vaan pikemminkin yksityinen romumuseo. Ihme oikeastaan, että tuollainen on näinkin pitkään saanut säilyä keskellä omakotitaloaluetta.

    Jos autoista on aikoinaan asianmukaisesti tyhjennetty nesteet ja akut, niin ei kai romupellistä itsessään niin kauheasti maaperään myrkkyjä tule, ainakaan kovin syvälle maakerroksiin.
     
  16. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ymmärtääkseni se on ihan kyllä omistajansa työllistänyt ja elättänyt...ja toimiva firma se on edelleen...ja ei ole montaakaan viikkoa kun laittoi a-fordin laturin kuntoon...ja samalla käänsi napaisuuden toisinpäin että saatiin toimimaan +maadotteisessa autossa....
    Ja -70 luvulta toiminut.. eli ollut paikassaan jo paljon ennen näitä valittajia.
     
    Ässä., palontie ja Pertti K tykkäävät tästä.
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Joo autosähköosaamista löytyy kyllä tuolta!

    Avulias mies muutenkin. Ikävä loppu nyt koitti kaikelle.
     
  18. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Joo,ei millän pahalla kenellekkään mutta nyt eletään ikävää EU nykyaikaa,ottakaapa selvää mitä maaperän puhdistaminen maksaa ja se on jonkun maksettava eli joko myyjän tai ostajan,joku voinee kertoa esimerkkejä esim vanhojen lopetettujen huoltamoiden kohdalla joiden näennäisen halpa hinta onkin loppupeleissä ihan muuta ja rantatontit sen helpommalla pääse ehkä jopa vieläkin tarkempaa saati jos pohjavesialue.
    Moisia romulaaneja suomessa vieläkin piisaa ja ne on melkoisen kauan saaneet uinua rauhassa Kreikan,Turkin ym tai ihan oikeiden kehitysmaiden tyyliin joten tämä asia ei takuulla tullut tai tule kenellekkään romujemmarille yllätyksenä ellei oma järki sano ympäristöasioista mitään.
    Jos niistä joku aarteita löytää tämmöisistä niin hyvä juttu,ikävä juttu on se että monet aarteet on hapantuneet ikiajat ja niillä mitään käyttöarvoa tahdo aikuisten oikeasti olla ellei harrastuskohde ole ihan ekstaharvinainen ja se romisraato siellä painonsa kultaa kunnosta riippumatta.
    Umpijumissa,läpilahoja , muoviosat hapertuneet ,kromi-sinkkipainevaluosat finito,toki jos vanteita tai jarrurumpuja jahtaa tms mutta enpä innostuisi liikaa jos hintapuolikin epärealistinen .
    Mikähän tälläinen erikoinen ajopeli sitten olisi johon osat niin kortilla että tämäntasoinen tavara innostaa,eipä tule mieleen ellei joku johtajatason itävehje kun tämäkään nyt vissiin Rahkosen vertainen löytölaani ihan ole?
    Silloin ennenvahaan(niinpä tietysti..),siis toisin kuin nyt, kun mitään ei saanut mistään eikä kuulkaa ollut kännyä,nettiä eikä oikein markan rahojakaan farkkurotsin taskussa ostaa/tilata maahantuojan marmoritiskiltä niin tämmöiset löytökeskukset kukoisti ja osien vaihtokelpoisuus tutkittiin tarkasti ja sillä väliä ollut menikö "65 Chevyn ,Ramblerin vaiko Vauxhallin osat 62 Plymariin" jos sai vaan sovellettua ja yleensä sai;)..edes jotenkin, riippuen mietintämyssyn asennosta mutta oltiin kuin Kuubassa tai Neuvostoliitossa lopputulostenkin kanssa.
     
    Muokattu: 2.1.2019
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Se onkin sairasta, että talojakin purettu jonkun öljysäiliön vuodon takia koska maaperä pilalla. Hohhoijaa.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Luulisi että kotimekaanikkojen ennen 90-lukua tapahtuneiden öljynvaihtojen jälkeen meillä ei enää olisi ollut litraakaan puhdasta pohjavettä
     

Kerro tästä muillekin!