ajettava ruohonleikkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 3.6.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kellään kokemuksia Murray ja MTD leikkureista?
    Kumpi kone parempi tecumseh vai B&S.
    Entä voimansiirto hydrostaattinen vai automaatti vai 5v?
     
  2. Swine

    Swine Gearhead

    Porukat ostivat joskus 90'luvulla Murrayn,B&S koneella.Taisi olla 5 vaihteinen peli,ellen väärin muista.Komeasti on ruohoa kellistetty tähän päivään saakka ilman isompia ongelmia.Tietty perusjuttuihin kuten akku,terä ym.on jouduttu puuttumaan.Mutta mitään isompia ongelmia ei tuon aparaatin kanssa ole ollut.
     
  3. amis

    amis 1st gear

    Kyllä leikkurit aika ikiliikkujia on, varsinkin jossei mitään muuta tee, kuin ruohoa leikkaa, noi edellämainitut on ainoita mitkä niissä kuluu...
     
  4. rt68

    rt68 1st gear

    Koneena ehdottomasti parempi on B/S ja jenkkimies ei vaihteista välitä joten hydrostaattinen. Töissä on sekä hydro että 5 vaihteinen joista hydro on huomattavasti näppärämpi.
     
  5. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Kaivetaanpa vanha aihe näin kevään kynnyksellä.. :-? Alkaa tota leikattavaa pinta-alaa olla sen verran että ajettavaa ruohonleikkuria olen alkanut harkitsemaan. Mihin merkkiin nyt ei ainakaan kannata sekaantua??
    Kokemuksia?
     
  6. ZipZap

    ZipZap 1st gear

    Viimekesänä ostin Murrayn, oli tarjouksessa 990e.

    Tosi tyytyväinen olen ollut, hyvin on pelannut. Omenapuiden ja pensaiden ympäriltä kun leikkaa niin joutuu kyllä vähän vekslailemaan.

    Työnnettävillä leikkureilla en suostu enään leikkelemään.
     
  7. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Jos on tontilla epätasaisuuksia ja paljon puita yms kierrettäviä niin ehottomasti runko-ohjattava eli linkkukone. Brigsin kone on noista kahdesta vaihtoehdosta parempi. Kohlerin tai hondan kone olis ihan eri maata mutta hintakin hivenen nousoo. Myyn ammatikseni stigoja eikä niissä ole ainakaan moitteelle sijaa mtd:stä ja murreystä ei juuri kokemuksia mutta B&S tekniikka on kyllä varma. Ja ehdottomasti tuo hydrostaatti... itse en ainakaan haluais aina pysähtyä kun haluaa nopeutta muuttaa.
     
  8. tst

    tst Gearhead


    Muuta tiedä mutta B&S ehdottomasti
     
  9. Nappula

    Nappula Gearhead

    Missä toi Tecumseh moottorit oikein tehään? Ostimme vuosia sitten ihan uuden Jonsered merkkisen työnnettävän leikkurin jossa on muistaakseni 3hv Tecumseh on kyllä jos uudesta asti ollu melko huono kone, käynnistettäsessä pölläyttää sinistä vaikka konetta ei olisikaan kallisteltu, kovemassa rasituksessa huohottaa kuin höyrykone, kaasarin säätöjäkin piti vähän muuttaa kun toi kävi niin laihalla. 14 vuotta vanha B&S on kyllä kuin uusi kone, mittasin venttiilin välykset niin nekin oli tehtaan arvoissa.

    Kehuskelu osio: Omasta 10hv Ajoleikkuiriin vaihdoin Mikunin kaasuttimen
    laskin kantta 1.5 milliä ja muotoilin kanavat. Nyt jaksaa mennä isolla vaihteella pitkässäkin ruohossa, tosin tankki on tyhjä nopeata :oops:
     
  10. Moonshine

    Moonshine 1st gear

    Taitaa olla tehtaita vähä sielä täälä, voisko olla ameriikasta alkujaan? http://www.tecumseh.com/engines.htm
    Kyllä Priksi on luotto mylly jos semmosella haluu niittyä veistää.
    Mulla on leikkurissa kompakti V8 ja se riittää 1 1/2m heinäpellolla kilpa-ajoonkin ja v-poweria ei mee paljo mitään..
    Kauppojen runko-ohjatut on tietty ketteriä ja käytännöllisiä.Mulla on sitä varten kääntöjarrut :rotfl:

    edit. kikkailua puolivalmisteella. http://www.pauliylikoski.com/aleksi/Ajo4.avi
    Nykyään kirkkaanpunainen Moonin flakeratilla & Autometerin rundarilla.
     
  11. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    mitä noilla ajanu ihan... perkeleesti kesäsin (faijan firmassa..) niin kyllä striga on paras. Ei oo tähänpäivään asti tullu yhtä hyvää konetta vastaan.

    Stiga missä linkkukääntö ja hondan kone, kohtuu varma vehje. Ainut mitä "suurempaa" oon joutunu tekeen, niin hitsaan teräkoteloa. Mutta eiköhän se anneta anteeksi jo 10vuotta vanhalle koneelle, millä kesäsin ajetaan 5-8h per päivä.

    hihnoja, kiristimiä, teriä, teräpukkeja (ajaa kiveen tai kantoon) ja semmosta osaa menny, mutta kone käy vieläkin kun kello.

    Ainut vika stigassa, on että se taitaa olla kallein, tai ainakin kalleimpia.

    Ja terät pitää olla eessä, ei keskellä alla.

    Ja vaihteellisella pelillä ei tee hevonkettua jos enempi ajaan joutuu, aivan ylivoimanen vehje tollanen hydrauliikalla pelaava. (vanhasta stigasta vaihetoosaa sai melkein joka vuosi korjata) uudempaan ei oo tehty mitään, paitti öljyjä vaihettu.
     
  12. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Kahdenkin naapurin traktori-mallisten Myrrayden peltisiä etuakseleita oon hitsaillu useamman kerran kasaan. Amerikkalaisia kertakäyttöleluja. Eikä traktorilla mitään teekään, eikä niitä kai enää kukaan osta? Etuleikkuri ja hydroveto, tai jos oikein hauskaa haluaa pitää, niin sitten sellainen sauvaohjattava, jossa on ostoskärryn pyörät edessä. Pyörii vaikka paikallaan kuin väkkärä. Ovat kyllä aika arvokkaita, hinnat alkaen 4000 €.
     
  13. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mulla on semmonen Rally-merkkinen traktorimalli.Ruohonleikkaamisessa toimiva, mutta lumitöissä liian lelu. Kärryä jotenkin jaksaa vetää sora- ja muu paskakuorma päällä. Mä vaan olen niin laiska ajelemaan ton nurmikon että se ehtii kasvaa semmoseks kainaloihin asti heinäpelloks ennenku saan aikaseks sen ajettua ja aika tehoton toi siihen on. Vittu mää ostan seuraavaks leikkuupuimurin
     
  14. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Onkohan kaikki B&S ruohonleikkurinkoneet noita V-Twinejä?? Ainakin pari leikkurivalmistajaa näyttää luottavan niihin.. Semmonenhan ois messevä? :eek:
     
  15. Moonshine

    Moonshine 1st gear

    Taitaa isoimmat olla, ~15hp ja isommat veetwinejä. 12hp (ainaki vanhemmat) on ykspyttysiä. Onhan se V2 messevä,
    yksmukiseen verrattuna mutta 6 puuttuu kumminki :odroll: Vaaka-akseli vee-priksejä käytetään vissiin junnudragstereissakin.. hauskoja papattimia :lol:
     
  16. V.Kutvonen

    V.Kutvonen 1st gear

    ajettava leikkuri

    Kyllä kait ne nuo B&S:t on melko iku pelejä kotikäytössä.Ajettiin joskus kuoriks tuommonen 22 heppanen Murrikka pariin vuoteen työkäytössä.Ja koneessa ei mitään vikaa.Oli nelipyöräohjauksella ja hydro-laatikolla.Noin 40-tuntia viikkoon ja joka maanantai vaihdettiin öljyt, jos muistettiin.Se vaan yksinkertasesti väsy se laite.Leikkuulaite kulu puhki jo eka kesänä, toisena kesänä rupes nivelet olemaan loppu.Ei siinä ainakaan puhti loppunu ihan vähällä, kerrostalon ikkunakin särky kakkoskerroksesta n.50 metrin päästä kun oli naperot nurtsille kiven viskanneet.Kotipaikalla saatiin 5-heppanen Murri muutamaan vuoteen ihan loppuun kun laitettiin siihen auton vetokoukku ja ajettiin puita 590-Muuli perässä. Ei ilmeisesti oo tarkotettu ihan tommoseen käyttöön.Ne Stigan etuleikkurivehkeet on käteviä, mutta niissä on sitten se remmien kanssa taistelu ja vanhemmat leikkuulaitteet ei ollu edes laakeroituja.Tarvikehihnat kesti jopa tunnin.Laatikkovikasena ne jäi seisomaan tokana syksynä.Halpa ja hyvä ei kai tässäkään tapauksessa kohtaa.Tarvehan se aina määrää koneen koon ja hinnan.
     
  17. Quest

    Quest Gearhead

    Mtd:n maalaus kehnoa. Lohkeilee isoina paloina ja ruoste etenee maalin alla melko vauhtia. Muuten ihan laadukkaita (B&S koneella)

    YST:JP
     
  18. electra1

    electra1 Gearhead

    Stiigat on hyviä, mutta kalliita. Ajoasentokin on hyvä, Tosin terät tuntuvat hyppivän helposti, jos osuu pienehköönkin kiveen...Hieman hepposen olosta tekoa ne muoviset rattaat siellä koneistossa. Jonseretissa ei ollut tommosia ongelmia, mutta oli muuten paljon huonompi ja kankeampi ajettava.
     
  19. kojo

    kojo Gearhead

    Onkos muilla kokemuksia lumitöistä tolllasella traktorimallin leikkurilla? alko just äsken hatuttaa kolalla työntely et tuuppasin vaan oven edestä pikkasen pihaa auki ja aattelin miettiä tota kolaamista myöhemmin uudestaan (ehkä siinä juhannuksen paikkeilla)
    Kuitenkin ruohonleikkurikin on ostoslistalla kun on sen verran tota pihatietä ja pihaa ettei niitä ihan viikatteella eikä käsikäyttösellä leikkurilla viittis ees yrittää.. Ja saishan sillä pikkutraktorilla sit kärriäkin vedettyä, isommat kärrit tietty edelleen autolla, mut tässä pihassa vois pyöritellä jollain pienemmälläkin
     
  20. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Viime kesänä ostin käytettynä 12.5HP Soliferin, jolla tuli siirreltyä omaa traileria (2x5m) tyhjänä, ja pienemmällä kärryllä vedettyä jonkinmoisia klapikuormia.

    Kesän kokemusten perusteella voisi todeta, että lumenluonnissa ongelmaksi muodostuu takapyörien pidon ja tasauspyörästön lukon puute.
    Nuo kun saa ratkaistua, niin seuraava ongelma muodostunee vetohihnan pidosta.
     

Kerro tästä muillekin!