ajokielto tekemättömän Recallin takia

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja LUM-1, 22.5.2020.

 1. Kerpo

  Kerpo 3rd gear

  Eikös toi Total Recall ollut General Motorsin ohjaama elokuva? :D

  No joo, sen verran itse asiaankin, että eräällä sukulaisella on noista airbarg takaisinkutsuista kärsivä Corolla, joka on käynyt nyt joka vuosi (17, 18, 19) Toyotalla bagin vaihdossa. Yhdellä tutulla on samanlainen Corolla, ja samanlaiset kirjeet maahantuojalta on tietenkin kolahtanut postilaatikkoon, mutta yhtäkään airbagia ei omistajan laiskuuden takia ole vielä vaihdettu. Leima on silti tullut konttorilta joka vuosi ilman mitään mutinoita. Aika outoa toimintaa Traficomilta, jos toiset autot menee ajokieltoon ennen ensimmäistäkään varoitusta omistajalle, ja toisten autojen kans ei sitten turvalaitteidenkaan suhteen ole niin justiinsa, vaikka ensimmäisestä takaisinkutsukirjeestä on varmaan neljä vuotta aikaa.
   
  passerby tykkää tästä.
 2. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  15v ökyjeeppi ärsyttää konttorilla / traficomissa enemmän kuin uudehko tuulipukutoitsu?
   
  Gary Grand, 1purehell ja passerby tykkäävät tästä.
 3. mjm2

  mjm2 2nd gear

  Ne tiedot näkee rekkarilla Trafin sivuilta ilmaiseksi. Siellä näkyy mahdolliset korjauskehoitukset viime leimalta. 3 hakua voi tehdä kerrallaan.
   
 4. xp

  xp Gearhead

  Tässä ketjussa mainituista vioista (recall tai kynnyskotelon pään pehmeä ynnä "väljät" kallistuksen vakaajan kumit tuottivat saman tuloksen) ei tule ajokieltoa. Ajokielto on ollut voimassa jo aiemmin kun katsastus on jäänyt ajallaan suorittamatta.
   
 5. fmila

  fmila Gearhead

  Hei Haloo??

  Miksi täällä haukutaan Trafia "paskasta" autosta, jonka on tehnyt joku autotehdas, tai heidän huono alihankkija???

  Tehdashan on lähtenyt suojelemaan asiakkaitaan (tai siis itseään jälkilaskuilta) turvallisuus puutteiden tai vaarojen takia. Laittanut tuotteidensa edustajat hommiin omissa maissaan ja samalla määritellyt kuinka vaarallisesta recallista on kysymys. Kyseisen merkin maahantuoja sitten yrittää kykyjensä mukaan tavoitella asiakkaitaan, jotta saataisiin pulkka kuntoon ajoissa. Auton haltija/omistaja pistää kirjeet suoraan roskiin, kun olettavat niiden olevan pelkkää suoramainontaa (olen kuullut tunnustuksen useammasta käyttäjän suusta ..."emmä tiennyt et se ois jotain tärkeää, luulin mainokseks, miten sillä on väliä???"), kun sitten katsastuksessa vanhempi peli on "pompannut" recallin tekemättömyydestä. No nää on useinmiten sen "loppukäyttäjän" pelejä, joissa ei muutenkaan kauheesti välitetä auton kunnosta. Ihmisiä, joiden elämässä kaikki on aina jonkun toisen vika, itse ei oteta vastuuta omasta tekemisistä tai tekemättä jättämisestä.

  Monen merkin kohdalla on noi korjaamoiden käytössä olevat recall-listatkin hankalia käyttää ja vaativat välillä yhteydenottoja jopa tehtaan tai maahantuojan henkilökuntaan, jotta sen hetkinen tilanne saataisiin selville. Esim. juuri Ruotsista "uitettu" peli saattaa olla siellä jo hoidettu "jäljistä" päätellen kuntoon, mutta siitä ei löydy mistään järjrstelmästä vielä/enää merkintää, kun peli on poistettu Ruotsin rekisteristä. Pahimmillaan niitä tehtiin uudelleen, kun asiasta ei saatu varmuutta, vaikka ko. osat näytti olevan jo "parannettua" mallia.

  t. AM (46 vuotta korjaamon asiakaspalvelussa riitti, nyt onnellisesti jo eläkkeellä. Onneksi joukkoon mahtui jokunen kiittäväkin asiakas matkalle)
   
  Muokattu: 23.5.2020
  chevy-kane, Gary Grand, Car nut ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Tuntuuhan tuo ajokielto noin "vaarallisesta" viasta vähän hätävarjelun liioittelulta, mutta toisaalta ei kai safety recalleja oikein voi käytännössä lähteä käsittelemään eri tavoilla riippuen vian vakavuudesta?
   
 7. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Huvittavin on 2012 Grand Cherokeen Recall, johon ei oo Fiat-Chryslerillä edes tietoa miten se korjataan, kun ei mun vastaus niille kelpaa, vaikka kerroin missä se syy on... Mutta Recall on luotu 14. marraskuuuta, korjaustietoa ei ole, käsittely on kesken... Montakohan kuolee kun auto sammuu kesken ajon ja muuttuu jarruttomaksi ja ohjauskyvyttömäksi, kuten Recallissa lukee, kun ei osata keksiä, miten se korjattais....
   
  passerby tykkää tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Kaikki tämän vuosituhann... alle 50 vuotta vanhat moparit ajokieltoon!
   
 9. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Jep, ja ledi-polttimot kanssa, käyttökieltoon.... Ja interwebbi kans, lopetetaan sakon uhalla käyttö....
   
  isalmela tykkää tästä.
 10. xp

  xp Gearhead

  Kertauksen vuoksi, katsastuspäätös ei ole ajokielto:

  "Katsastajan tulee hylätä ajoneuvon katsastus rekisteritiedoissa olevan merkinnän perusteella"
   
 11. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Paitsi jos sitä Recallia ei saa merkkiliike tehtyä sen kuukauden aikana ja leima kerkee loppua, sittenhän se menee ajokieltoon ja jos se on merkkiliikkeen syy, ettei saa tehtyä, niin onhan se silloin katsastuksen takia ajokiellossa... Hitto kun olis merkkioikeudet, niin sais aika monta asiaa hoidettua kun ei tuo kasvoton merkkiorganisaatio ole kiinnostunut, aina niillä on joku syy ettei ole osia yms, parikin autoa tänä vuonna seissyt neljä kuukautta merkkiliikkeen pihassa ja syynä että ei ole osia, toiseen mulla oli osat hyllyssä (neljä kuukautta meni, ennenkuin asiakas tajus kysyä multa ja sai kerrottua autoliikkeelle asian) ja sain ne sitten jopa myytyä niille, toiseen mullakaan ei oo turvalaitteita...
   
  Gary Grand, isalmela ja passerby tykkäävät tästä.
 12. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Haloo hei! mielestäni autossa ei ole tuon virtalukon osalta mitään todellista vikaa. Enkä mä silti syyttäisi trafia niistä vioista. Vaan tosta tiedottamisesta. Mun mielestä siinä on normaali käyttäjällä iso riski tietämättään joutua kuseen. Ja vähän koitin ihmetellä miksi tojo menee läpi leimalta mutta jeeppi ei. No ehkäpä silti aivan sama. Mä oon katsos loppukäyttäjä joka ei välitä mitään, mistään.
   
 13. 1purehell

  1purehell Gearhead

 14. fmila

  fmila Gearhead

  Ai sinäkään et välitä?? No kai nyt vähän sentään ;-))

  Tuolla tiskin takana tuli näissä jutuissa välillä "huvittaviakin" tapauksia eteen. Käyttäjä oli korjauttanut autonsa jossain "villissä" korjaamossa. Maksanut kiltisti laskun ja tuli sen jälkeen meuhkaamaan valtuutetun korjaamon tiskille: "teidän pitää hyvittää hänen autonsa korjauslasku, kun siinä olisi ollut vielä takuu vika (recall voimassa siis)". Lähetin dokumentit siitä sitten maahantuontiin, että mitä ja milloin korjattu ja missä ja mihin hintaan, sekä asiakkaan poskettomat vaateet asian johdosta. Vastaukseksi tuli osoitteiston kopiot ja päivämäärät milloin hänelle oli lähetetty, edelleen voimassa olevaan osoitteeseen, kutsukirjeet kyseisestä recallista. Ensimmäinen kirje oli mennyt jo kolmisen vuotta aiemmin ja kaksi vielä senkin jälkeen muistutuksena samasta asiasta, eikä se viimeinenkään ollut kuin muutaman kuukauden takainen. Silti vastaus ei häntä tyydyttänyt ja meuhkaaminen jatkui tiskillä. Kunnes, ehkä puolen tunnin metelöinnin jälkeen hänen vaimonsa tuli hakemaan äijän pois. "Mähän sanoin sulle jo kotona, et on ihan oma vikas kun et mua uskonut ja nyt lähdetään..."

  Heh, ei meinannut pokka riittää meikäläisellä, eikä muillakaan meidän henkilökunnasta. Piti mennä meidän kahvihuoneeseen nauramaan salaa, oli sen herran ilmeen muutos vaan niin mahtava.

  Sorry meni OT:ksi t. AM
   
  chevy-kane, aamake, xarper ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. LUM-1

  LUM-1 3rd gear

  jeeppi leimattu tänään parikuukautta ajelin laittomasti :odcool:
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 16. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Seurasin vierestä kun oma auto sai hylkyä, niin puhuvat, että joku auto oli käyttämättä Recall turvatyynyn takia. Hylky tuli sille autolle. Sit kun käyny liikkeessä ja homma ok, niin uudestaan vaan leimalle. Kyseessä oli tuontiauto. Se millä hitolla ne sen tiesi, onko se käyny vai ei, jäi itselle mysteeriksi. Ehkä OBD?
   
 17. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  Ramin ainakin näki VINllä netistä
   
 18. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Trafin järjestelmästä, ei ne niitä konttorilta muualta katso...
   

Kerro tästä muillekin!