Ajokuntoinen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja lucifer74, 17.5.2004.

  1. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Elikäs kun kyselin ton New York:in Javelinin "ajokunnoista" niin myyjä totesi että todennäköisesdti auto ei kestä siirtoa nykistä floridaan ajamalla!

    Mites luokittelette ton "ajokunnon" . Eikös kunnossa olevalla pitäs tollanen "pikku" pyrähdys olla helppo nakki?

    Tälläsen vastauksen sain:

    I am not sure if the car will make it all the way to Florida. It is over 24 hours drive. You would need a mechanic to look at it and give a better judgement call then me. Please let me knoe when I will be receiving payment for the car. Thanks, James

    Eli rahaa pyytää joka mailissa. Mikä ihmeen hätä, kun ei kerran voi lähettää ledes lisäkuvia ko kapistuksesta..
     
  2. Roc

    Roc Gearhead

    Mun mielestä "ajokuntoinen" tarkoittaa tyyliä, että kestää 200km yhtäkyytiä. Nykistä floridaan on varmaan sama kuin ajais 3 kertaa peräkkäin helsingistä ouluun ja takasin.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Matkaa kertyy New York cityn ja Orlandon(Floridan pohjoisosassa) välille noin 1758km ja NYC ja Miamin(Etelä Floridassa) välille noin 2145km.
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Niinpä, jenkkilä on tällaiselle peräjunttilan kasvatille yllättävän iso maa.
    Ja mä en ainakaan lähtis impalalla tuosta vaan parin tuhannen kilsan reissulle, tiedä sitten minkä kuntoinen tuo sun kohteesi on.
     
  5. pstj

    pstj 1st gear

    Noin pitkällä matkalla voi hyväänkin autoon tulla vikaa josta ei ole ennen ollut tietoakaan.
    Aikanaan japsikäyttökinneri petti Lapin reissulla, vaikka toimi täysin moitteetta kun pyöri tässä nurkissa (matkat 0-200km suuntaansa).
    Ajokuntoinen mielestäni tarkoittaa autoa jolla kyllä pääsee päivittäin työmaalle jos huvittaa ja vaikka mökille, mutta Roomaan ei kannata lähteä ajelemaan (mikä ei matkana eroa hirveästi tuosta NYC-Miami reissusta)
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hei vähän seikkailumieltä peliin. Mikäs sen "mukavampaa" kuin jäädä auton kanssa keskelle ei mitään, tyyliin U-turn. :wink: heh heh heh
     
  7. Make_O

    Make_O 3rd gear

    Perus "jenkki James".. raha kiinnostaa kyllä ensimmäisenä ja sitten katotaan mitä tehtäis...Kato ettet jää nuolemaan näppejäs.
     
  8. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Mutta toisaalta kaikki varmaan seurasivat sarjaa nimeltä Madventures, tai jos ei niin nyt pyörähti uusinnat tulille niin pääsee jyvälle. Amerikan manner, sällit ostavat Oldsin ja ajavat San Fransiscosta New Yorkiiin(noin 5700+km) . Keitti monesti kyllä, mutta ei mitään suurempia tainnut olla. Tuolle NYC - Miami välille ottasin yhden tai useamman hyvän kaverin kyytiin aikaa viikko ja katselisin maisemia ja nauttisin jaffan poltteesta. Autokin varmasti kestäisi paree, kuin mitä yhtä soittoa laskea tulemaan. Mutta jos aika on vihollisesi niin sittenhän se ei käy.
     
  9. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    No sitähän minäkin että ei tosta Jamesin kommentista mitään voi päätellä..

    Auton kunnosta siis. Voi olla kunnossa tai sitten ei.

    Jos löytyis Euroopasta -71->74 Jave en edes miettis uittoa.

    Noista matkoista..

    Kun en Blazerilla viitis ajaa edes 100 km yhtäkyytiä :sad:

    Ja toi ite ajaminen ei onnistu kun kuulemma turisti ei saa vakuutusta "omaan" autoonsa..
    ..Ainakaan helpolla..
     
  10. Muki

    Muki Gearhead

    Olen joskus matkannut tuon välin Chrysler-konsernin laatuvaunussa. On muuten oikeasti aika pitkä matka.

    James taitaa olla realisti ; ainakin kun tätä omaa työmatkaa taittaa - eikä se ole edes pitkä matka - niin ongelmiahan vanhalla kalustolla tuppaa tulemaan.

    Jamesin halu saada tuohta on oikeastaan aika selkeä juttu, sehän on myynyt huutokaupalla auton ja voittanut on kyllä ebay:n kulttuurin mukaan melko lailla velvollinen sen summan maksamaan. Siitä tulee huono maine ebayssa jos jättää homman sikseen, voitettuaan tarjouskilvan. Muistelisin että jossain ebayn pykälässä enemmän tai vähemmän velvoitetaankin vastaamaan huutoonsa.

    http://pages.ebay.com/help/policies/non-payment.html

    Mä yrittäisin saada yhteyden johonkin Nykissä olevaan finskiin, ja kuitata ton Jamesin tyytyväiseksi. Siten olis joku 'oma heppu' siellä päin. Tää nyt on vaan tietysti yksi ajatus miten toimia.

    Ei muuta kuin Harlem-Jave kellumaan kohti kotiseutua :smile:




    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Muki 2004-05-17 21:09 ]</font>
     
  11. kerosene

    kerosene 1st gear

    jos on ebayn kautta ostettu niin on kylla ihan ymmarrettavaa etta rahan peraan kysellaan. Huutokauppa kun on huutokauppa. Siina vaiheessa kun klikkaa etta bid - lukee selvasti etta tarjoaminen on sitova sopimus. Nain ollen kuvilla ei pitaisi olla mitaan virkaa enaa, jos olet jo huutanut auton itsellesi. Toivottavasti auto on sen vaarti - siita, etta hiukankin vanhemmalla autolla ei suosittele hirmu reissua ilman lahempaa tarkastelua ei voi paatella mitaan. En mina kovin helposti omalla biilillanikaan lahtisi edes Las vegasiin vaikka matkaa on vain 4-5 tuntia. On vittumaista olla tien poskessa kun lampoa on 40c ja kyltti vieressa kertoo: "next services 120 miles" tai vast.

    Ja tuo auton ostaminen ja ajaminen taitaa olla hiukan hankalaa jos ei ole jenkkikorttia ja/tai sotua.

    Heikki
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tota, jos olet Ebay:sta huutanut, niin tapana on ensin selvittää kunto ja sitten huutaa. Jos huuto on voitettu, niin auto on sinun ja rahat Jameksen, ellet löydä virhettä Jameksen toimittamassa infossa.
     
  13. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ei sitten muuta kun viestiä Helenille Trans Ocean Autoon että hoitaa pelin ro-rolla kotiin. Maksaa jotain $2500? mutta ei sitä ilmaiseksikaan saa.
     
  14. impala67

    impala67 Double Gearhead

    nyt sitten jos et halua huonoa mainetta ebayssä niin on paras suorittaa edes se vähimmäismaksu mitä myyjä mainosilmoituksessa edellytti. mitä ite oon osia myynyt ottaa kyllä kaaliin dead-end bidderit, eli tarjous on sitova, olet luvannut auton ostamaan ja ei kait se autoa olis myyny jos rahapulaa ei olisi.

    ajata auto vaikka sitten jonkun tutun pihalle tai lennä paikalle ja vuokraa tallipaikka javeliinis säilyttämiseen jos kuljetus on liika hankala kohtuuhinnalla järjestää. luulisi että parin kuukauden etsinnällä löytäisi jonkun toisen joka lähtis kimppakonttiin!
     
  15. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Niinpä.

    Kun ei ole ketään tuttua.

    En kai minä muuten täältä apuja kyselisi!

    Pari kaveria löytyy rapakon takaa mutta eivät uskalla Harlemiin kattomaan autoa vaikka lupasin korvata bensat ym kohtuu kustannukset!

    Että tulkoon sitten negatiivinen feedback, sillä toi kunto vaikutti e-bayn esittelyssä paremmalta mitä myyjän puheista olen ymmärtänyt!

    Nyt ainakin tiedän että ainoastaan Floridasta ja Kaliforniasta saa auton helpolla suomeen jollei ole omia tuttuja rapakon takana.
    Että jatkossa etsin ensin huolitsijan joka ko. alueelta tuo autoja ja sitten vasta auton.

    Tulipahan taas tämäkin asia kantapäänkautta perille..

    Eli vinkki ensikertalaisille: ÄLKÄÄ ostako muualta kuin kotomaasta, yksinkertainenkin asia muuttuu vaikeaksi kun matkaa on tarpeeksi. Suomi on niin pieni takapajula että sen voi ajaa vaikka päästä päähän ja takaisin ja vielä on lyhyt matka!

    Kummaa porukkaa tuola tullissa/veropuolella, kun eivät osaa sanoa edes haarukkaa mihin vero vois asettua!
     
  16. kerosene

    kerosene 1st gear

    juu, kannattaa suunnitella ennen kuin ryhtyy autoa vieraista maista hankkimaan. ebay nyt on muutenkin aika hankala paikka tarkastella kunnolla niinkin monimutkaista vehjetta kuin auto.

    Lisaksi ebayssa valilla hinnat kiipeaa turhan ilmaviksi. Usein muita kautta saa halvemmalla parempaa.

    H
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tässähän myyjä esittää että auto on koskemattomassa orggiskunnossa, hieman ruostetta ja lommoja. mikä tässä on lusifeerille niin vaikeaa? vanha auto, josta tietenkään ei voi luvata että se kestää ajaa amerikan halki. onneksesi olit ottanut upouuden tilin ebayhyn etkä millään vanhalla tunnuksella ole kerännyt vaivalla positiivista feedbackiä...
    harmillista myyjälle. hänellä on täysi syy olla täysin kypsänä touhuusi!

     
  18. Fastback

    Fastback Gearhead

    Jenkkilästä yksityiseltä tavaraa ostaneena, selvitin kyllä hyvissä ajon ennen mitään ostolupauksia, että minkälaiset kuljetusmahdollisuudet tavaroille oli. Kaveri asuu aika lähellä itärannikkoa ja sieltä tavara oli helppo lähettää kohti kotia. Itärannikolta tulee myös paljon tavaraa Suomeen, joten merikyyti ei ole ongelma.

    Kyllä se on veemäinen tunne siirtää valuuttaa tuntemattoman kaverin tilille ja uskoa siihen että kontissa tulee sitä mitä luvattiin...
     
  19. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Näyttää olevan..

    Kaikki "auton tuojat" tuo jostakin muualta kuin nyc lähistöltä!
     
  20. SamiL

    SamiL Gearhead

    Eihän myyjä tekstissään sanonut, että auto ei todennäköisesti kestä siirtoa Floridaan, vaan ettei ole varma siitä, eli minun käsitykseni mukaan vain oli varovainen lupauksissaan.
    Kysäise nyt kuitenkin Trans Ocean Auton Heleniltä, mitä rahti Suomeen maksaisi. Heidän tukikohtansa kun on aivan New Yorkin lähellä New Jerseyssä. Voihan sen laivata New Yorkistakin.
     

Kerro tästä muillekin!