Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

  1. MudMax

    MudMax Gearhead

    Ai palovakuutus vai :D
    Harvemmin olen nähnyt omakotitaloilla törmäiltävän toisiin omakotitaloihin tai suistuttavan ulos tontilta, joten ehkä vakuutusturvan laajuuden tarve ei ole aivan vastaava :)
     
  2. janiluo

    janiluo Gearhead

    Juuri näin.
    Mulla on kaksi autoa koko ajan liikenteessä vaikka perheessä on yksi ajokortti. Aamulla heitän vaimon junalle ja lapsen päiväkotiin ja sitten ajan itse 50km töihin rellun paskalla. Työpäivän jälkeen ajan 50km kotiin, vaihdan auton ja haen lapsen päiväkodista sekä käymme ostoksilla ja harrastan silloin sitä amerikanautoilua. En voi ajaa 100km päivässä sillä vanhalla amerikanautolla koska se ei sitä kestä ja joutuisin korjaamaan sitä koko ajan. Pikkuautoon ei lastenrattaat ja muut mahdu. Junalla en voi mennä koska matkoihin menisi vaihtoineen 2 tuntia per suunta ja se päiväkotikierros on tehtävä aamuin illoin. En todellakaan aio ostaa uutta hybridiautoa lainarahalla vaan haluan pitää harrastukseni. Tulen toistaiseksi pitämään kahta autoa liikenteessä ja maksamaan kahdet vakuutukset ja CO2 verot vaikka ajan vain yhtä kerrallaan. Vaikka se teille muille on ok niin minulle ei. Toisinaan työpaikka on otettava kauenpaa jos läheltä ei löydy. "saatana mua vituttaa ihan vitusti koko paska"
    :-?
    - Jani -
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Täällä voidaan joo spekuloida CO2:n vaikutuksesta loputtomiin ilman että se vaikuttaa mihinkään muuhun kuin bittien virtaan netissä. Faktaahan on kaikkien mielestä (?) että eteläsuomessa on ollut metritolkulla jäätä sekä kasvanut appelsiineja ilman että yksikään ihminen on asiaan vaikuttanut ja niin saattaa tehdä tulevaisuudessakin.

    Noi käyttömaksut tulee nousemaan koska autovero tulee poistumaan. Koska ja kuinka paljon on epäselvää. Ja tähän ei me voida vaikuttaa, EU vaatii nykyisestä systeemistä luopumista. Tämä muutos on jo käynnissä ja kestää vielä hyvän aikaa?

    Mua ainakin kiinnostaisi kaksi asiaa joihin olisi ehkä jopa mahdollista vaikuttaa oikeita kanavia pitkin?????

    1. harrasteajoneuvoluokka harrasteautoille

    2. alennettu käyttömaksu autoille joista on jo maksettu autovero.

    Toi tuleva autoveronpoisto kompensoidaan luultavasti suurelta osin polttoaineveron nostolla. Hyvä koska se verottaa käyttöä eikä omistamista. Huono koska se ei ota huomioon näistä nykyisistä autoista maksettua autoveroa. EI kai se voi olla oikein että autoista joista on maksettu autovero peritään vero uudelleen käyttömaksujen muodossa? Taatusti uusi systeemi ei ota tätä huomioon.
     
  4. Polara1970

    Polara1970 Gearhead

    mcmies kirjoitti: Epäilen muuten, että joku on hypnotisoinut arvoisat päättäjämme.

    On tuo ihan älytöntä touhua kun on vielä tullut tietoon että nuo IPCC:n raportit on tekaistuja.
    Noi pässithän toimii ihan niin kuin viimeaikoina ei olis tullut mitään uutta tietoa. Tuo näyttääkin siltä että tuossahan taistellaan vaan uskon lujuudesta eikä mistään tieteellisesti todistetusta ilmastonmuutoksesta. Viimeaikaisten tietojen valossa luulis että on sitten puolesta tai vastaan niin tuo homma pitäis keskeyttää ja tutkia miten se oikeasti on ennen minkäänlaisten sopimusten hyväksymistä.
    Suomen kansaaki taidetaan yrittää pitää pimennossa kun ei valtamedioissa ole ollut oikeen minkäänlaista uutista tuosta julki tulleesta huijauksesta. En minä ainakaan ole huomannut.

    Ja tuosta kunnianhimoisesta poliittisesta sitoumuksesta saa sellasen kuvan että ne kilpailee keskenään kuka saa eniten maksettavaa, ei tuossa enää tosiaankaan ajeta Suomen kansan etuja, päinvastoin. Kyllä minun mielestä tuollainen porukka pitäs potkia ulos viroistaan.

    Ne varmaan noudattaa tuon the rules of the game opuksen ohjetta: Ilmastonmuutosteorian kriitikoita oppaassa kehotetaan kohtelemaan kuin ilmaa…
    Eli täällä on mainittu tuo opus: http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/ ... sienipilvi
    Ja itse opus: http://www.futerra.co.uk/downloads/NewRules:NewGame.pdf

    http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/I ... 5250994808
    Mitä asiantuntijoita ilmastonmuutoksen asiantuntijat on jos asiantuntemus perustuu noihin virheellisiin IPCC:n raportteihin. Tuolla virheellisellä asiantuntemuksella voi pyyhkiä perseensä.
    Tääkin on varmaan oikee “asiantuntija”: http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/77585 ... a%E2%80%9D
    Ja onpa tuohon asiantuntemukseen ainakin joku ottanut kantaa: http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/77601 ... o%E2%80%9D

    kma68 kirjoitti: (kuvat sulavista jäätiköistä)

    Sulavista jäätiköistä? Ei kai ne mihinkään oo häviämässä ainakaan näiden tietojen mukaan: http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm jonka mukaan pohjoisnapa näyttää selvästi paranemisen merkkejä, kesän minimissäänki yli miljoonaneliökilometriä laajempi ku -07 kesän minimissä.
    Etelänapa on parhaimmassa kunnossa kokomittaushistorian aikana: http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere ... .south.jpg
     
  5. mcmies

    mcmies Gearhead

    Toi mediahiljaisuus on muakin kummastuttanut. Ainoa media, joka käsittelee aihetta useammasta kuin yhdestä näkökulmasta, on Uusi Suomi. Ainoa kotimainen poliitikko, jota ei ilmeisesti ole hypnotisoitu, on puolestaan Eija-Riitta Korhola. Hänellä lienee jonkinlaista substanssiakin takanaan, kun puolisonsa on ilmastoprofessori Atte Korhola.

    Minulla on myös mielipide Oras Tynkkysestä. Haluatteko kuulla sen? Ei se mitään, kerron sen silti:

    :wc:

    Oraksella on substanssia vaikka muille jakaa. Hänen tutkielmansa Tampereen yliopiston Tiedotusopin laitokselle käsittelee "lihavien representaatiota kansainvälisissä TV-sarjoissa", tai jotain sinnepäin. Kyllä tolla substanssilla pätevöityy hallituksen ilmastopoliittiseksi asiantuntijaksi ja kelpaa ottaa kantaa ilmastotutkimukseen...

    :mad:
     
  6. kma68

    kma68 Gearhead

    Tuo onkin jo muutaman vuoden vanhaa tietoa, jostain dokumentista mieleen jäänyt. Jos jäätikkö noin on elpynyt, niin sehän vain vahvistaa ilmastokiihkoilijoiden olevan väärässä.
    Ilmeisesti kyse on nyt siitä, ettei ilmastorealisteilla ole oikeanlaista näkyvyyttä ja puolestapuhujaa kun töllössa edelleen kuulee puhuttavan ilmastosta "vanhoihin faktoihin" nojautuen. :-?
     
  7. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Noi päättäjät ajaa niin hyvillä autoilla ja saa niin hyvää liksaa (verorahoista), ettei niitä kiinnosta Pas... :mad: eiku paljoakaan meidän normi elävien asiat, harrastukset yms. asiat...
     
  8. kma68

    kma68 Gearhead

    Ajavatko he edes? Ehkä he istuvat itse vain takapenkillä ja antavat vain muiden saastuttaa. :wc:
     
  9. Polara1970

    Polara1970 Gearhead

    Nyt kai Uudessa-Seelannissakin on huijaus tullut julki?? http://wattsupwiththat.com/2009/11/25/u ... icial-one/
    Australiassa ilmeisesti noussu melkoinen kohu?? http://www.abc.net.au/news/stories/2009 ... 754654.htm
    Parempi jos katsotte linkit itse, jos huvittaa, kun minun lontoon taito on vähän huono.
    Mutta mitä suomalaiset tekee…ei ilmeisesti yhtään mitään, jatkaa entiseen malliin. :wc:

    Tuolla on näihin liittyvää keskustelua, linkkejä ym. jos kiinnostaa, vaikka kai tämän jo kaikki tietääkin. http://www.ilmastofoorumi.fi/foorumi/vi ... 5&start=45

    Tämäkin linkki löyty sieltä :lol: http://www.youtube.com/watch?v=nEiLgbBGKVk :lol:

    Soini on näköjään ainoana suomalaisena ollut vastaan. http://timosoini.fi/ploki/
     
  10. NXR-36

    NXR-36 Gearhead

    -Asuntovaunuihin vitullinenvero!!! Telivaunuihin vielä isompi!!!!

    -Mustiin yli 1500kg painaviin ja alle 3v.vanhoihin henkilöautoihin (homosohviin) paskamaha/mulkkuvero!!! (ei koske sinua,vaikka audi pihassa olisikin!! tuskin lukee tätäpalstaa henkilöt joita tarkoitan!!!)

    -Moottoripyöriin kuutiouiden mukaan vitusti nouseva vero, isompi mosa ,isompi kulutus, tietenkintottakai!!!

    -Ralli/kilpailukäytössä oleviin autoihin vitullinen vero, aivan turhaa!!!

    -Kevyt kuorkkeihin toosikovavero!!

    -Mopoautoihin dieselvero + käyttömaksu finnien mukaan!!!!

    -Golfkärreihin vero!!!

    -Mopoihin käyttömaksu + kaksitahtivero!!!

    -Vetokoukkuvero!!!! Tottakai koukullinen kuluttaa enemmän,joskus!!!

    -Veneisiin törkeä hupivero, aivan turhaa!!! Myös sille oikeasti saaressa asuvalle,kävis siellä saaressa töissä ja kaupassa!!!

    -jnejnejne.....

    -Ehkä lapsellista purnaamista/aivan turhaa...... Mutta kyllähän noita verotettavia olisi.....

    -Todellakin toivon että edellämainituista ei toteudu yksikään,koskaan!!! Paitsi ehkä nyt yksi...tai kaksi....

    -Siis ei palkoa nenään kelleen!!! Tämä nyt oli vain tämmöistä...
     
  11. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Tuohon vielä päälle ALV!

    Pirullinen tuokin keksintö, siis ALV. Ei paljoa naurata kun jotain on ostamassa ja päälle lätkäistään vielä ALV. Siis voi saakeli! Mistä pirusta näitä veroja oikein sikiää?

    Ai niin: ALV tietysti jokavuotisen perusveron päälle... :)
     
  12. kma68

    kma68 Gearhead

    Komppaan itseäni:

    Tuo Soinin ploki oli oikeasti hyvää luettavaa ja varmasti oikealla asialla. Tuollaista vetäjää sitä tarvittaisiin. :D
     
  13. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Skepsiksen päällikkö?

    Ikään kuullutkaan moisesta.

    Pakko myöntää että ei toi skeptikko-termi ole kovin tuttu. Itse käytän sitä lähinnä silloin kun mainitsen tutuille "oletteko huomanneet että lehdessä oli artikkeli jossa oli aivan erilaista tarinaa kuin mitä yleensä kirjoitetaan". Jokaisen on sitten itse päätettävä mitä ajattelee lehtiartikkelista.
     
  14. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Ja minä kun ihan luulin, että ne CSI-tv sarjan näyttelijät käyvät kaiken jännityksen keskellä etukäteen lunttaamassa käsikirjoituksesta että mitä sinne loppuun on kirjoitettu.

    Oikein harmi ettei Vanhanen tajua tehdä samoin, tai kuka näistä asioista nyt loppupelissä joutuukaan päättämään. No, eiköhän se ole epäsuorasti jokin ministeriö joka tuo hyväksytettäväksi kaksi vaihtoehtoa Vanhaselle: joko hyväksyt tämän tai sitten itket ja hyväksyt tämän vähän miedomman vaihtoehdon.

    Perkules, nyt vaan pakottamaan ministeriön virkamiehet katsomaan muutama jakso CSI:tä, niin kyllä se siitä. Puhumattakaan tämän ketjun linkeistä jotka auttaisivat maailman päättäjiä näkemään millainen kusetus on käynnissä. Voi jospa Obama vaan tietäisi... :)
     
  15. slitre

    slitre 1st gear

    Menee sitten on topic tai off topic: valtio rahastaa kaikin keinoin, autolija maksaa aina, nyt vaan on keksitty tälläinen CO2 juttu jonka mukaan voidaan rahastaa. "kolikko valtion kirstuun kilahtaa,pakokaasut puhtaana taivaaseen vilahtaa".
     
  16. slitre

    slitre 1st gear

     
  17. janiluo

    janiluo Gearhead

    Tältä se päättäjä näyttää väsyneenä sen jälkeen kun se on tehnyt hyvän päätöksen:
    [​IMG]
     
  18. Buick55

    Buick55 Gearhead

    No mutta,eipäs ruveta halventamaan eläimiä :rotfl:
     
  19. janiluo

    janiluo Gearhead

    Joo sori, olet oikeassa. Tuosta pikkupossusta löytyy kyllä paljon enemmän positiivista sanottavaa kuin yhdestäkään päättäjästä ja niiden päätöksistä.

    Jos Norjalaiset tutkii vaihtoehtoja: http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article351608.ece

    niin suomalaiset päättäjät keskittyvät vaan rankaisemaan turhilla veroilla kansalaisia...
    Oho nyt se heräs :eek:
    [​IMG]
     
  20. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Barrikaadeille saatana!!! :mad: :mad: :mad: :mad:
     

Kerro tästä muillekin!