Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

 1. janiluo

  janiluo Gearhead

  Niin olisihan se jo järkevämpää että maksu menisi ajoneuvon omapainon mukaan ja juuri sen mikä on rekisteriotteeseen merkattu. Ja jos paino on kerran suoraan suhteessa saastuttamiseen niin ajoneuvon keventämisenhän pitäisi olla hyväksyttävää ja veroissa huomioitava asia.
  Se että se paino katsotaan valmistajan tietojen mukaan tarkoittaa sitä että kansalle halutaan vaan vittuilla ja vedättää.

  Ettei nyt jäätäisi jumiin otsikon aiheeseen niin otetaanpas taas pieni sivuraide. Suomen valtiolla ei ole koskaan ollut rahaa maksaa mitään ja koko ajan eletään velaksi niin valtio kuin kansakin. Koko ajan rakennetaan hometaloja, valmistetaan ydinjätettä sekä keksitään uusia suojelukohde rakennuksia joiden kaikkien kunnostus, säilytys ja ylläpito maksaa vuosi vuodelta enemmän mutta ei tuota mitään. Kun velanotossa mennään tietyn pisteen yli niin paluuta ei enää ole. Ei kansalta voi ottaa loputtomasti uusia veroja kun kansakin elää velaksi. Se osa kansasta jolla rahaa olisi asuu ulkomailla eikä maksa tänne veroja tai sitten on poliitikkoja joiden ei tarvitse maksaa ruuhka, CO2 tai muita turhia-veroja. Silti tämä tyhmä Suomen kansa ei ole koskaan lähtenyt barrikaadeille vaan tappelee mielummin keskenään, lyö puukkoa omaan selkään ja lyö lyötyä.
  Olisinpa sen verran äveriäs että voisin muuttaa täältä pois ja jatkaa normaalia harrastamista.
  :(
  - Jani -
   
 2. kma68

  kma68 Gearhead

  Kyllähän suomella rahaa on, ne rahat ovat vain säätiöillä, eläkerehastoissa (joista iso osa taitaa olla sijoitettuina ulkomaille), Suomen pankilla ym. Siispä helpompi on ottaa lainaa ulkomailta ja pelotella lapsia valtion velasta/henkilö (vauvasta vaariin). Tuosta verojenmaksusta on turha hurskastella, sillä jokainen maksaa kyllä veronsa. Tässä ei kuitenkaan ole kysymys tuloverosta vaan epäoikeudenmukaisesta päästöverosta, tällä menollahan maksetaan kohta tuotetusta CO2:sta/hlö. :soosoo:
   
 3. slitre

  slitre 1st gear


  Just näin...schaisse!!!!
   
 4. AFTERBURNER

  AFTERBURNER 1st gear

  Ei muuta kun etsimään vaan hyväkuntoista kaksitahti warrea! paljonhan niissä on kokonaispaino!? Laittaa reilusti kaksitahtiöljyä bensan sekaan niin saa varmasti saastuttaa samaan rahaan enemmän kuin naapuri! Eikä kellään oo mitään sanomista!
   
 5. jusssi

  jusssi Gearhead

  "...Silti tämä tyhmä Suomen kansa ei ole koskaan lähtenyt barrikaadeille vaan tappelee mielummin keskenään, lyö puukkoa omaan selkään ja lyö lyötyä.
  Olisinpa sen verran äveriäs että voisin muuttaa täältä pois ja jatkaa normaalia harrastamista."

  Kyllä se on vaan tosiaan niin, että niin kauan kuin ollaan tyhmää alistujakansaa, ni totta helvetissä meitä alistetaan! Olisiko jonkunlaisen mielenilmaisun aika? Yleislakko? Pistetään koko paska(suomi) stoppiin vähäksi aikaa ja katotaan kuinka kauan kataisen ym. perse kestää.
  Tukitaan vaikka Hki-Tre moottoritie ja kehätiet matelevilla autojonoilla.?
   
 6. jviirret

  jviirret 1st gear

  Juu, uutiskynnys ylittyy päiväksi ja sitte tulee uudet julkkikset.
  Tosiasiassahan tämä veromuutos koskee käytännössä aika harvaa autoilijaa. Tommosen perusfarmarin/citymaasturin vero nousee ehkä muutaman kympin, harva sen vuoksi alkaa riehuun. Yrittäjät siirtävät pakujensa verot asiakas hintoihin ja paku yksityiskäytössä on aika harvinainen näky.
  Ympäristöä suurempi tarkoitus näillä veroilla on pyrkimys päästä eroon tuontienergiasta. Eurooppa on tällä hetkellä täysin riippuvainen öljyntuottajamaista, joista yksikään ei ole euroa valuuttanaan käyttävä.
   
 7. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Paras keino olisi edes jotenkin edistää biokaasun käyttöä liikenteessä mutta mitään ei ole tehty. Tai on, uusia vaatimuksia ja tekosyitä joilla estetään biokaasun käyttöä.
  Kaikki raha jäisi kotikuntaan jos olisi biokaasun tankkauspaikka. Nyt joka euro menee Venäjälle koska asenteen vuoksi en enää voi tuoda verollista satsia bensaa (toistaiseksi).
   
 8. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Jos joku haluaa nousta barrikaadeille, niin voi oman osuutensa toteuttaa lahjoittamalla mulle vanhan pakettiauton, tai mielummin monta!!! Ei oikeastaan tartte olla edes moottoria, kunhan auton sisällä on jotain mikä palaessaan työntää mahdollisimman mustaa savua ja näyttävät liekit! :mad:
   
 9. blazer-98

  blazer-98 1st gear

  No niin, Milloin se puolue perustetaan jotta voi olla hommassa mukana. :eek:

  Paljon oli asiaa ,vaikka osa pomppasi aiheesta ikuisuuteen. lisää rakentavaa keskustelua , vai tyydynnekö vain maksamaan lisää veroja joka vuosi.

  Varmaan on jo uudet vero lisäykset pöytälaatikossa valmiina.

  Itse vaihdan 97-blazerin isompaan. ja odotan sitä " kadun valtaajaa " eteeni. :soosoo:
   
 10. pepechevy

  pepechevy 1st gear

  maaliskuun alustahan tätä herkkua aletaan nieleskelemään :mad: :argue: :wc:
   
 11. Hezuz

  Hezuz 3rd gear

  1.3.2011 astuu voimaan, 2010 maaliskuussa siirtymäaika jolloin saa jo verolapussa 1.3.2011 jälkeen menevän ajan sopivasti korotettuna :rotfl:
   
 12. Hezuz

  Hezuz 3rd gear

  Viimeviikolla tuli postissa tiehallinnon tilaama galluppi. Siinä kysellään autoveron ja ajoneuvoveron korvaamisesta yleisellä tiemaksulla.
  -päiväkohtainen
  -kilometrien mukaan
  -tai kaikki verot suoraan polttoaineeseen

  Ihmetyttää vaan kun just on saatu säädettyä maailman pelastavat lait ja sitten jo suunnitellaan verotuksen muuttamista silleen että päästöillä ei kuiteskaan ole vaikutusta veron määrään :eek:
   
 13. Jza

  Jza Double Gearhead

  Eiks meillä nyt jo veroteta päästöjen ja polttoaineenkulutuksen mukaan aika rajusti? :odroll:

  Kaikkihan muistavat toki tämän kuvan?

  klik

  Lienee vain ajan kysymys, että koska täällä alkaa roviot palaa ja vakuutusyhtiöt kaatuilla, kun jengi "myy" autojaan niille pakon edessä.
   
 14. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Toivottavasti pian.

  Tuo kysely ajankohtineen viittaa uhkaavasti hankintaveron poistoon. Onhan autoliikkeiden verovapaus ja vientipalautussysteemikin ajoitettu siten että 1.1.10 voi tapahtua jotain.
  Tärkeintä olisi se että koko maan häpäisevä lapsellinen DDr-pelleily loppuisi ja lisäksi säästyisi rahaa enemmän kuin kaikista tuontiautoista on peritty (vuodessa). Käyttömaksuthan tarkistettiin jo :mad: , muuttuipa ostoverotus tai ei.
   
 15. transport01

  transport01 3rd gear

  Kannatettava ajatus. Ei muuta kuin kaikki linnanjuhlien paikalle vievät tiet tukkoon juhlien päättymisen aikaan. Tarpeeksi porukkaa vaan ajamaan sinnepäin ja kun poliisit pysäyttää niin koko jono sähläämään U-käännöstä :wink:
   
 16. janiluo

  janiluo Gearhead


  Onpas mielenkiintoinen käppyräpari. Onhan tuo punainen viiva selvästi laskusuunnassa vaikka sininen on nousussa. Kuinkahan korkealle tuo punainen pompsahtaa ensivuonna, riittääkö asteikko?

  Valtion menot ja tulot tieliikenteessä 1984 - 2010
  [​IMG]
   
 17. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Toi käppyrä sopii myös siihen että toi sininen on ilman todellinen lämpö ja punanen politiikkojen päättämä :soosoo: .
   
 18. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Yep, niinsanottu lätkäk*lli käppyrä. Tosin loppu leikattaisiin pois jotta laskua ei näyttäisi tapahtuvan. Olis se vaan heleppoo olla ilmasto poppatohtori'tiedemies'!
   
 19. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Olen tutkimuksissani tullut siihen tulokseen että poliitikkojen palkat lämmittää ilmastoa. Tämäkin olis erittäin helppo todistaa tuommosella käppyrällä.

  Kannatan itsenäisyyspäivän "ruuhkauttamista".
  Joudun kylläkin osallistumaan Hondalla, ellen nyt äkkiä keksi jotain...

  Ja edelleenkin haluaisin jostain sen ilmaisen tai puoli-ilmaisen pakettiauton. Mielellään monipaikkaisen että on mahdollisimman paljon tekstiilejä sisustassa...
   
 20. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Eipä taida pompsahtaa. Uusien autojen myynti on vähentynyt ja varsinkin isompien, joista kilahtaa isommat rahat kirstuun. Lehtitietojen mukaan autoverokertymä on romahtanut huomattavasti enemmän kuin osattiin ennustaa. Sitä en osaa sanoa, että kuinka suurta osaa autovero näyttelee koko potista. Eikä ne korotetut ajoneuvoverotkaan näy ennenkuin vuonna 2011. Siihen mennessä saattaa olla koko autovero viimeinkin historiaa. Mikä tietysti on meille vanhoja romuja rakastaville persaukisille huono homma.
   

Kerro tästä muillekin!