Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

 1. transport01

  transport01 3rd gear


  Sopivasti näin joulun alla,

  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/terveys ... onmuutosta

  ei muuta kuin kinkutontä joulua viettämään ja papuja syömään, niin maailma pelastuu :lol: :rotfl:

  Vai olisiko sittenkin fiksumpaa yrittää tutkia ihmisen todellinen vaikutus ilmastoon rehellisin tieteen keinoin, ennekuin aletaan hutkimaan... :soosoo:
   
 2. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Paljonko amerikan mantereella oli biisoneita ennenkuin buffalo pili oli syntynyt, paljonko afrikassa vaelteli noita märehtijöitä jne :rotfl: . Kyllä noita kaasuttelijoita on ollut ihan aina mutta sitten ne on vasta haitallisia kun ne on syöty vaiko mitä vittua :rotfl: . Täytyykin tästä lähteä 4WD saastuttajalla kinkun ostokeikalle 8) .
  Mahtaisko siperialaiset olla halukkaita maksamaan päästöveroja jottei ilmasto lämpeis http://www.iltalehti.fi/saa/?mode=world ... ent=Europe :poff: .
  Tosta kun klikkaa ekaks kaakkois-aasia ja sitten itäistä venäjää niin karulta näyttää.
   
 3. janiluo

  janiluo Gearhead

  Kun kasvissyöjät ovat lisänneet lihattomia päiviä 10päivää/viikko niin ilmastomuutos on pysähtynyt ja ilmasto pysyy nykyisen kaltaisena aina maailman tappiin saakka. :eek: :-?

  Jos nyt ollaan huolissaan ilmaston muutoksesta niin milloin ilmasto sitten alkoi muuttua? Koska oli se aika kun ilmasto ei muuttunut eli se mihin meidän pitäisi päästä takaisin? Onko kellään tietoa tai käsitystä?
  :odroll:
  - Jani -
   
 4. ata

  ata Gearhead

  Mä luulen että se alkoi muuttua noin 4,5 miljardia vuotta sitten...
  http://pubs.usgs.gov/gip/geotime/age.html
   
 5. mke77

  mke77 3rd gear

  olet ihan oikeessa!! tämä on se "kortin toinen puoli"!!! hyvin varastoituna pelkkä sian paskan seisotus tuottaa"lähes puhdasta" metaania...mikä ei reijitä yhtään otsoonia :rotfl:

  mut jahka mää ton letukan päräytän tallista keväällä..ni johan olen viherpiipertäjän viholinen numero yksi!!

  tosin ollaan aika kaukaan totuuksista..mut tarpen liki et saatais hyvä kina:"miksi sikaloiden lietesäiliöt ei ole katettuja..miksi kesä kuumalla metaanikaasu päästöt päästettään suoraan ilmakehään!!"
   
 6. Forwardlook

  Forwardlook Gearhead

  Metaanipaastovero ei ole mikaan uusi asia.

  http://www.stuff.co.nz/national/farming/14476

  Tama kaikki on kuitenkin vain sumuverhoa. Muutaman satasen paastovero on puuhastelua verrattuna siihen mita on tulossa. Ainoa toivo on se etta Amerikkalaiset loytavat perustuslakinsa uudelleen ja kapinoivat tosissaan hallintoaan vastaan. Eurooppalaiset ovat jo niin aivopestyja naihin valheisiin ettei toivoa ole nakopiirissa. Ihmiset eivat tunnu tajuavan mika uhka suuri valtiokoneisto on kun se viela yhdistetaan suuryritysten vaikutusvaltaan. Lukekaa Milton Friedmania.
   
 7. human62

  human62 1st gear

  Ilmaston lämpeneminen enemmän kuin aiemmin historiassa on tosiasia, sille ei voida mitään.
  Tai voidaan verottaa autoilijoita (ongelma ei siis ratkea näin, mutta valtio saa tuloja menoihinsa)
  Ilmasto on lämmennyt viimeisen 100 vuoden aikana ja viimeisen 20 vuoden aikana aina vaan enemmän.
  Kaikki arviot ovat olleet alakanttiin.
  Mielenkiintoista olisi tietää paljonko katalysaattoreiden tulo lämmittää enemmän??? Katalyyttihän tosin kuumentaa aika koviin lämpötiloihin katalysaattorit 2000-3000 celsiukseen. Nämä tyynyn kokoiset laitteet olisiko niitä viimeisen 20 vuoden aikana lämmitetty muutama Tsiljoona kertaa muutamassa biljoonassa autossa.
  Paljonko näillä toimenpiteillä on lämmitetty ilmaa?

  Fixuimmat asiantuntijat ovat jo sanoneet että tämän planeetan tuhoutumista ei enää voida estää mutta ehkä hidastaa.
  Onnex kukaan ei tiedä tarkkaan koska saavutettaan tämä tuho-raja...
  mutta sitä odotellessa muistakaa maksaa kiltisti autoistanne verot ja lisäverot ja käyttöverot ja tuontiverot yms..yms..yms.
   
 8. human62

  human62 1st gear

  Katalysaattorista löyty pikahaulla:

  Liikenne suuri kasvihuonepäästöjen lisääjä
  Hiilidioksideista kolme neljäsosaa tulee energiantuotannosta ja liikenteestä ja runsas viidennes metsien hävittämisestä. Suomessa liikenteen osuus hiilidioksidipäästöistä on noin 20 prosenttia ja niistä tieliikenteen osuus yli 75 prosenttia. Vaikka autojen tekniikka on kehittynyt ja autot kuluttavat vähemmän polttoainetta kuin aikaisemmin, ei liikenteen päästöjen määrä ole vähentynyt, sillä liikenteen määrä on lisääntynyt ja ihmiset ostavat entistä isompia autoja. Uusi tekniikka ei aina myöskään vähennä hiilidioksidipäästöjä. Esimerkiksi katalysaattorit lisäävät hiilidioksidipäästöjä, vaikka vähentävätkin muita pakokaasuista tulevia epäpuhtauksia.

  Eli ajakaa nyt ihmeessä autolla jossa EI OLE KATALYSAATTORIA NI MAAILMA PELASTUU :D
   
 9. janiluo

  janiluo Gearhead

  Mä olen joka syksy ihan varma siitä että uusi jääkausi tulee mutta joka kevät sen sitten huomaa että ilmasto on lämpiämässä.
  Joka tapauksessa ilmastonmuutoksestahan siinä vaan on kyse.
  :-?
  - Jani -
   
 10. sakuc

  sakuc 1st gear

  Vaivihkaa luovuttu ilmastonlämpenemisestä, nyt puhutaan aina ilmastonmuutoksesta, että aina kun menee johonkin suuntaan niin voidaan selittää että on CO2 päästöjen vika.
   
 11. human62

  human62 1st gear

  Vuoden 2010 keskilämpötila on tähän asti kaikkein kylmin kuin pitkällä aikavälillä keskimäärin...

  lämmetähän ilmaston piti...
   
 12. Putte

  Putte 1st gear

  Äläs nyt, 1.1.2005 oli kylmempää noin 1,6 astetta eli sen virallisen liturgian mukainen lämpeneminen on sittenkin tapahtunut. :poff:
   
 13. human62

  human62 1st gear


  2005 kesällä oli aika lämmintä eli sen vuoden keskilämpötila on paljon lämpimämpi kuin 2010 tähän asti :rotfl:
   
 14. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Eilenhän luki lehdissä ja telkkarin uutisissakin taidettiin mainita, että 2000-luvun esimmäisen vuosikymmenen keskilämpötila oli korkeampi kuin 1990-luvun. Siis Suomessa, jotain 0,5 - 1 astetta paikkakunnasta riippuen. Ja tukevat nämä Suomen mittaukset kuulemma koko maailman lämpötilojen kehityssuuntaa. Mut eikös sen lämpenemisen pitäny loppua jo kymmenen vuotta takaperin vai mitenkä se oli? :eek:
   
 15. human62

  human62 1st gear

  Saattaa pitää paikkansa mutta tähän asti 2010 vuosi on ollut keskimäärin kuitenkin kaikkein kylmin...
   
 16. jviirret

  jviirret 1st gear

  Mutta onko muutos pysyvä ja missä määrin se on ihmisen aiheuttama?
  Jos on ihmisen aiheuttama, niin aiheuttaako sen teollisuus ja liikenne vai väkimäärän kasvu? Jos koira on pahempi "saastuttaja" kuin citymaasturi, niin kuinka paha on yksi ihminen?
   
 17. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Pistän tän loistavan tiivistuksen kutsetuksesta tännekkin.
  Lukekaa ja miettikää minkä perusteella maksetaan ja ketä hyötyy.

   
 18. Thunderb

  Thunderb 3rd gear

  Jep jep. Oli aika mielenkiintoinen se ilmasto dokkari, mikä tuli joukukuussa. Käsitteli juuri tätä kusetusta, kun oli saatu haltuun sitä todistavia asiakirjoja.. Tämä oli kyllä OT, anteeksi siitä. Aika naurettavaa rahastusta tämä uusi autovero :poff:
   
 19. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Pakastui 4 astetta vaikka ajoin 150km ja seisoin jonossa 2 tuntia tyhjäkäynnillä, aiheuttaen yhteensä 120000 grammaa ilmastoa lämmittäviä päästöjä. Tästä tein johtopäätöksen että käyttömaksu ei mitenkään voi olla ympäristöperusteinen. :D
   
 20. oldsmobile_83

  oldsmobile_83 3rd gear

  mun custom cruiser ent. 350dx 2590kg eli 275€ veroja

  mistäköhän moinen paino ero kun perjaatteessa samanlaisia autoja

  jonku letukka 307 yli 2800kg eli veroja 338€

  mun oldssi vielä diisseli motilla eikös paina 100kg enemmän kun bensa
   

Kerro tästä muillekin!