Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

  1. El kamina

    El kamina 3rd gear

    Summa sumaarum! Tyhmä taas kysyä! Mutta kysyvähän ei tieltä eksy! Niin POISTUUKOS paketti, huolto autoilta (diesel) myös tämä ''pienempi verotus''??

    :pinup:
     
  2. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Pakettiautoista mun tietojen mukaan kyllä ( pomppaa 95e -> 316e safaris) :mad:
     
  3. janiluo

    janiluo Gearhead

    Parempi niin kuin että aviomies olis kiinnostunut lampaista... :poff:
     
  4. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Onhan se vissiin sitten kait reilua kai että maksan tässä maaliskuusta alkaen käyttöauton käytöstä pelkästään veroa 1100€ vuoteen.

    Puhumattakaan siitä että osallistun kuitenkin löpön ostolla aika mukavasti tähän yhteiseen asiaan...
     
  5. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    milläs tankilla se HD-Hippi ajelee :eek:
     
  6. MGB GT V8

    MGB GT V8 1st gear

    Mikä olikaan lain peruste ja hallituksen julkaisema suhtautuminen vähäpäästöisten autojen käytön edistämiseen? Miten AKE tulkitsee lakia ja sen perusteita?

    Ihmetyttää muuttoautojen ja muutoskatsastettujen maakaasuautojen GPL kohtelu, niissähän päästöt ovat PIENEMMÄT KUIN UUSIMMISSA VÄHÄPÄÄSTÖISISSÄ autoissa. EU-alueella maakaasuautoina rekisterissä olevat muutoskatsastetut autot autoverotetaan ilmeisesti ensirekisteröinnin päivämäärän mukaan. AKE on vastauksestaan päätellen tehnyt päätöksen tulkinnasta ja ottanut ennakkokannan (vastine 8.1.2010 kyselyyni):

    "Ajoneuvoveron perusveron muutokset astuvat voimaan vasta 1.3.2011. Ne eivät siis vielä ole voimassa.

    X käyttöönotetulla autolla veroperusteena ei tule olemaan CO2-tieto, vaan tieliikenteessä suurin sallittu kokonaismassa, koska henkilöautojen veroperuste määräytyy käyttöönottovuoden perusteella. Vuosirajat CO2- ja massaperusteen vuosirajat johtuvat EU-tasolla yhtenäistetystä hiilidioksidipäästöjen mittaustavasta sekä ajankohdasta, jolloin päästötieto on tullut pakolliseksi osaksi ajoneuvon tyyppihyväksyntää."


    Onko oikaisuvaatimukseen halukkaita?
    Tällä on laajempikin merkitys maakaasuautojen käytön lisäämisessä.
     
  7. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Talvella Klonswagen Touaregilla missä keulalla lymyää 5.0 V10TDI...
     
  8. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    :rotfl: Meikä persaukisena köröttelee talven Suzuki Jimnyllä. Veroa menee jotain 86 euroa. Suhtessa maksuvalmiuteen taitaa verojen määrä näissä kahdessa esimerkissä olla ihan kohdallaan. :rotfl:

    Polttoainekulut lienevät samaa luokkaa näillä kahdella.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Heh joo, se on rikkaalle sialle oikein. omassa vero 118e päästöjen mu-
    kaan...
     
  10. Reagan1

    Reagan1 1st gear


    Mielenkiintoinen hypoteesi. Löytyykö kokeellisesti todennettua tieteellistä tutkimusta, joka todistaa hypoteesin todeksi ? Jos löytyy olisin kiinnostunut löytämään ko. tutkimuksen.

    Vai onko kyseessä jälleen kerran VAIN neljän seinän sisällä/korvien välissä syntynyt uskomus/luulo/mielikuva/"musta tuntuu"/kuvittelen yms. ideologian vaatima "hypoteesi" ?
     
  11. janiluo

    janiluo Gearhead

    Onko hypoteesi parempi jos se on syntynyt neljän seinän tai korvien välin ulkopuolella? Tosin koko ilmastonmuutos taitaa olla sitä.

    Pitää muistaa että tämä vuosi on ollut tähän mennessä myös maailmanhistorian lyhyin. Kaikissa muissa on ollut n.356 päivää. Jos tästä vuodesta tulee poikkeuksellisen lyhyt niin onko millään sitten enää mitään väliä?

    :wink:
    - Jani -
     
  12. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Olen tässä innolla odottanut että pääsisi ajamaan biokaasulla ja ärsyttämään ituhippejä päästöttömällä maasturilla. Mutta taitaa olla tärkein se että pääsisi tiedottamaan joka paikkaan kuin valtio "palkitsee" oikeasti ympäristöä säästävän autoilijan.
     
  13. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    luultavasti valtio palkitsee tulevaisuudessa kaikki bio-,maa-, yms. kaasuilla
    ajavat uudella verolla kun bensan/dieselin käyttäjät tippuu pois. :poff:
     
  14. Reagan1

    Reagan1 1st gear

    Meneepäs saivarteluksi :D No hypoteesi voi syntyä missä ja miten vain; syntytapa ei kerro paremmuudesta mitään. Tämän takiahan kirjoitinkin sanan hypoteesi lainausmerkkeihin kun en oikeasti tarkoittanut hypoteesia :D
     
  15. janiluo

    janiluo Gearhead

    Huomasin vaan että kysymyksesi oli enemmänkin kannanotto kuin kysymys. Siksi ihmettelin. :D

    Sitäpaitsi koko tää viestiketju on turhaa saivartelua ihan niin kuin tuo verokin joten kaikki paska liittyy aiheeseen ja ihmisillä pitää olla joku purkautumiskanava että tuon omistusveron pystyy hyväksymään ja taas hymyilemään vaikkakin sitten sättimällä muita.
    :D
    - Jani -
     
  16. ajw

    ajw Gearhead

    s't'n...meidän lestadiolaisbussin vero on kyllä aikas suolainen kun kahtelin tuossa tuota taulukkoa joka tuli mukana verolapussa...338,72 €/vuosi. rallatirallallaa!!! on se vaan mukavaa :poff: jaa joo, mutta toisaalta ihmiset joilla on samanlainen, mutta pakurekattuna (meikällä ha :wink: ) niin maksavat sentään saman verran :rotfl:

    se mikä oli uusi juttu jotta pakut ja kaksikäyttöautot joutuvat painon mukaisesti kokonaismassan mukaisesti 2007/2008 taaksepäin mukaan tähän mukavaan talkooveroon!

    jos olen oikein ymmärtänyt c-kortti ja kevyt k-a:t nousevat meillä arvoon arvaamattomaan...vaan kun ei ole c-kortteja :cry: täytyypä siis mennä vissiin autokouluun taasen.
     
  17. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Minä suoritin C-kortin juuri veronkierto mielessä... Natsi-inssin takia en saanut ennen sitä maagista 10.9.09 mutta enpä ammattipätevyyttä ollutkaan vailla. (ei sitä koskaan tiedä että 200m päästä saattaa mummo singahtaa kuormurin alle noin 3 sekunnissa).
    Joku k-a väni olisi napakka peli, pitäisi vaan olla sikaiso tankki bensanhakua varten.
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

    Täh? Eikös siihen riittänyt, että on aloittanut autokoulun ennen tuota maagista aikarajaa? Ainakin melko moni putiikki mainosti viikkoa-paria aiemmin, että vielä kerkee ajaan C-kortin wanhojen sääntöjen mukaan.
     
  19. T.hilter

    T.hilter Gearhead

  20. habzu

    habzu 3rd gear

    joo,näkyy fleetsiden "omistusmaksu" pompsahtavan 316,82 euroon vuosi ja tähän vielä dieselvero päälle,vittu että on herkkuva!!! vielä kun yhdenmukaistavat käyttövoimaveron niin johan alkaa ilmastonmuutos pysähtymään :eek:
     

Kerro tästä muillekin!