Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

 1. NXR-36

  NXR-36 3rd gear

  Ja muistakaa tämä!!

  -Uudet autot maksaa päästömaksut tehtaan ilmoittamin arvoin, eli maksavat todellisuudessa vähemmän kuin saastuttavat!!! :mad: Iätajat on esim. japsien mittarit näyttäneet pikkasen yläkanttiin juuri sen takia että saadaan kulutus pienemmäksi......

  -Vanhat autot kokonaismassan mukaan, kukaan tuskin ajaa käyttökatiskalla täysinyytti päällä!!! :mad:


  -Omassa käyttiksessä (sakudieselfarkku) nousee vero 255.50€ vuodessa ,siihen normi dieselvero 500€ päälle!!!! Alkaako olemaan pikkasen liikaa tavallisen farkun verot,hä?? Meinaan että ei sen ole oltava vani että tuntuu...

  -Vielä kun tajuaisivat nostaa oikeasti tuon polttoaineen hinnan (hope not) jonnekkin 3€/litra niin eiköhän tässä kohta jalkamieheksi joutaisi!!! Ei voisi ainakaan ruuhkan piikkiin laittaa jos täysistunnosta myöhästyisi,heh :rotfl:

  -Tulihan purnattua...ensi kerralla kirjoitan jotain mukavampaa...vaikka kukista ja mehiläisistä 8)
   
 2. jviirret

  jviirret 1st gear

  =70senttiä/päivä :odroll:
   
 3. Gummisti

  Gummisti Gearhead

  Aivan turhasta
   
 4. speedy

  speedy Double Gearhead

  Halvempaa kuin tupakointi :p
   
 5. ASENTAJA

  ASENTAJA Gearhead

  Suomen hallituksen tavoite tuntuu olevan yksinomaan kaikkien kansalaisten mahdollisten tulojen ja omaisuuden maksaminen verojen muodossa hallituksen kassaa.(palkkaverot,perintöverot,liikevaihtoverot jne)
  Verukkeita keksitään sitten kaikenlaisia ilmasto,päästö,energiavero jne...muodoissa, loputon lista.
  Se kauanko kenenkin kukkaro kestää tätä riistoa, onkin sitten toinen juttu.
  Veroa ei voi loputtomasti nostaa/keksiä uusia. Voi käydä niin, että rahaa ei virtaa valtion kassaan enään mistään tai ainakin huomattavasti vähemmän.

  Hiukan masentavaa tässä loputtomassa verojen kiristyksessä on se, että kansalla ei ole juurikaan mitään laillilsta konstia vaikuttaa tähän pohjattomaan nyhtämiseen.Ei kun vaan nöyrästi maksamaan ja nielemään kaikki tekosyyt, hyväksyy/uskooko sitten verojen perusteet tai ei.

  Väitetäähän että äänestämällä voi vaikuttaa, mutta selvät esimerkit mm.verotuksien kevennyksistä ovat hiukan vähissä,ainakin Suomen itsenäisyyden aikana.
   
 6. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  niinpä veronkierto on laitonta--- ainakin jos siitä jää kiinni.

  löpöä tankkiin ja pelkän liikennevakuutuksen voimalla eteenpäin, pimeisiin hommiin ja iltaisin salaa kotiveneeseen kiljua juomaan.

  noin niinku kärjistäen voisi kuvitella valtiomme halutuimman rikolllisen tuntomerkit. Kauheaa edes kirjoittaa tommosia rikoksia ihmisten tietokoneiden näyttöjä sotkemaan.
   
 7. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Voi pikkasen harmittaa jotakuta joka omistaa ison dsl henkilöauton.

  Pitää alkaa virittelemään puukaasu vehkeitä johonkin vanhaan 6hlö maasturiin. :D Eivät taida ihan täydellisesti toimia vielä tämänpäivänkään häkäpöntöt, mutta saispahan vapautuksen ajoneuvoverosta, ja polttoaineet olis miltei ilmaisia.

  Sellanen ikävä homma kylläkin, että jos pakettiauttoon laittaa häkäpöntön, niin saatta joutua maksamaan hlöauto autoveron, ilmeisesti uuden auton hinnan mukaan. :wc: Tällainen aihio kannattaa siis hakea ulkomailta, ja rekisteröidä heti alkuunsa henkilöautoksi.

  Itse olen katsellut sivusilmällä aihioksi pehmeäpenkkistä 6hlö Land Cruiseria, jos vaikka tavaratilaan tekis häkäpöntön. Tosin hj60:n kone taitaa olla kammio vehjes, joka ei oikein sovellu kyseiseen käyttöön, mutta olikohan hj61 suorasuihku? En niin kovin tajua näistä dsl, vehkeistä. :oops:
  Hj61 koneessa tietty luulis olevan senkin edun, että ahtojen nostolla luulis saavan sen menetetyn (noin) neljäsosan tehoista takaisin.

  Mutta laitappa johonkin klassikkoon häkäpönttö. Vaihtoehtoina taitaa olla joko menetetyt linjat takaluukun läpi törröttävän pöntön muodossa, tai ruma ja kömpelö peräkärry viritelmä. Cruisaillessa voi alkaa häiritsemään myös korkeat tyhjäkäyntikierrokset. :wc:

  EDIT: Voiskohan näistä suomen ristiriitaisista ongelmista yksityinen ihminen tai kerho tehdä valituksen esim. EU-tuomioistuimeen, vai mikä se oli? Tai olisko siitä mitään hyötyä? Mietin tuota vaan että mahtaakohan ne edes tietää siellä miten tyhmiä ristiriitoja täällä on? Vai kiinnostaako niitä? Veikkaan kyllä että ei ketään kiinnosta...
   
 8. NXR-36

  NXR-36 3rd gear

  Siis meinaako jviirret , gummisti ja speedy että purnaan turhasta??? Mielestäni 750€ vuodessa on pikkasen liikaa normi perhefarkun pakollisista käyttömaksuista :odroll:

  Ei mun elämä olekkaan siitä reilun huntin noususta kiinni , mutta onhan tuossa pihassa pari pitkäkattoa 6.2:sella , oldssi , vani , ymymym... Kyllä niistä rupee kertymään , laskee miten vaan :rotfl: :rotfl: (ei tietenkään kaikki liikenteessä kokoajan)

  Tekniikanmaailmassahan ne jo miettivät moottorikelkoille käyttömaksua ja se maksu ei menisi valtiolle,vaan kelkkareittien ylläpitoon...... No sen jälkeen maksaisin vielä pohjosenmiehille urat....... :rotfl: :rotfl: Meinaan harvemmin täällä etelässä tämmöiset kelit on että pihasta pääsee kelkalla mihin vaan. Ei saa edes vakuutusta katki kesäksi,eli siitäkin sitten kertyisi pauttiarallaa se 300-400€ pakollisia vuoteen ja kaskot erikseen... :rotfl:

  Kohtahan se kannattaa nuo alle 500€ setelit laittaa museoon ja ruveta painamaan isompaa :rotfl:

  Heh,nyt kun vielä nostivat taas noita katsastuskonttorin hintoja niin avot' Katsokaas ensikerralla mitä maksaa liitteellinen rekisteröinti :rotfl: :rotfl: No rahaahan se vaan on :rotfl:
   
 9. Jza

  Jza Double Gearhead

  Se on se suomalainen luonteenpiirre, että ensin kirotaan viikko kotona ja sen jälkeen ajatus onkin mitä parhain. Kollektiivinen voima ja mielipide toimii aivopesun tavoin. Esimerkkejä löytyy maailman sivu ja vaikka joku ehdottaisi rattijuoppojen teloittamista myrkkyruiskeella ilman oikeidenkäyntiä, niin sekin olis ihan paras juttu sitten ajovalopakon :rotfl:

  Ja aika älytöntä laskea että "sehän tekee vaan euron päivä" yhtikäs mitään, oli kyse sitten ylemaksusta tai muusta verosta. :odroll: Ei se summa siitä pienene yhtikäs mihinkään, vaikka sen jakaisi jokaiselle vuoden sekunnille.
   
 10. dollarihymy

  dollarihymy 1st gear

  JOTTA ilmastonmuutoksista johtuvat päästöRAHASTUS saadaan kaikilta autoilevilta maksimina valtion ilmastoKASSAAN...
  Varmaankin autojen väliaikainen rekisteristä poisto LAKKAUTETAAN..
  Koska silloin päästö RAHASTUS ei ehkä tuota tarpeeksi valtiolle päästöihin rahaa..

  ONKO brosessi jo käynnissä :eek:

  Mitä useamman auton omistat sen parempi YMPÄRISTÖTEKO meille kaikille :D

  Maailma pelastuu...
   
 11. ASENTAJA

  ASENTAJA Gearhead

  Jos hakis vaikka venäjän kansalaisuutta tai viron...ihan mikä vaan mut ei tän kansan kyykytys valtion. Sais autot siinä samalla johonkin fiksumpaan rekisteriin.
   
 12. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Voisikohan tuosta kokonaismassaan perustuvasta kateusverosta valittaa vaikka EU-komissioon? Onhan se aivan himmeä perusta. :mad:
  Eihän siinä ole kunnolla sitä kateusaspektiakaan, omamassassa olisi. Onhan nyt 2,5 tonnin Cadillac kadehdittavampi kuin tonnin Haisee mutta jälkimmäisessä lienee suurempi kantavuus.
   
 13. impala67

  impala67 Gearhead

  ilman muuta valitusta kaikista epäkohdista etenemään, ei ne laittomat lait muuten kaadu. kiitos siilinin mersun on ylipäänsä mahdollista tuoda ulkomailta käytettyjä autoja kohtuuveroilla!

  ---
  mutta häkäpöntön sijaan harkitse maakaasun asennuttamista, luepa mitä karva on kirjoitellut aiheesta näillä sivuilla. ainoa huono puoli tällä hetkellä on kovin harva jakeluasemaverkosto. jos asut kouvola-helsinki tienoilla jotenkuten jo pärjää. tampereellakin on yksi asema.
   
 14. Got hemi

  Got hemi 1st gear

  Tämäkin verotus menee pieleen, annetaan lakkauttaa koko suomen teollisuus niin että pukumiehet enää vetelevät helsingissä naruja niin eikös me olla kohta kaikki köyhiä, elikkäs ei ajeta autoillakaan... ei tarvitse maksaa tätä uutta verojuttua 8)
   
 15. human62

  human62 1st gear

  Sähkömoottorin asennus jenkkiautoon ihanteellinen ajatus koska: Akuille on tilaa varsinkin juuri näissä STW- malleissa.
  Ainoa huono puoli et niitä kun aletaan muuttamaan ni valtio keksii jonkin muun veron...
   
 16. janiluo

  janiluo Gearhead

  Asemia on jo 15, Helsingissä (3 kpl), Espoossa, Porvoossa, Hyvinkäällä, Riihimäellä, Tampereella, Laukaalla, Mäntsälässä, Lahdessa, Kouvolassa, Kotkassa, Haminassa ja Lappeenrannassa. Lisäksi Espooseen, Vihtiin ja Vantaalle on tulossa asemat seuraavaksi.
  Laitteiston takaisinmaksuaika on pieni mutta ainoa ongelma on tila että saisi mahdollisimman suuret säiliöt mahtumaan kun säästö on sitä suurempi mitä enemmän auto kuluttaa. Kaasu on ihanteellinen vaihtoehto bensapickuppeihin ja vaneihin joissa on tilaa säiliöille.
  Itse en haluaisi muulla enää ajella.

  Tuolla mielenkiintoista luettavaa joka jollain tavalla sivuaa taas aihetta:
  http://liikennebiokaasu.fi/blogi/?cat=10
  :eek:
  - Jani -
   
 17. mke77

  mke77 3rd gear

  niissähän on jo!! "käyttövoimavero" kannetaan kaikista muista paitsi bensamootorisista :eek:
   
 18. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Eikös tuo ole jo aika vanhaa tietoa?

  Mutta jokos maakaasu vehkeillä on verovapaus?
   
 19. Gerball

  Gerball Gearhead

  Kaikki valtion lisä rahastukset siirtyy omalla kohdalla suoraan asiakkaiden laskuihin, ts. pikkasen lisää hintaa asiakkaalle. Näin se inflaatiokin pysyy liikkeessä.
   
 20. mando

  mando 3rd gear

  ja varmuudeksi vähän päälle :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!