Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

  1. an300

    an300 3rd gear

    Hienosta käppyrästähän voi todeta, että co2 on kohonnut aina viiveellä lämpötilan nousun jälkeen! Näyttäis toi pölyn määrä vaikuttavan paljon ennemmän lämpötilaan, kuin co2. Joopa joo "ihmisen aiheuttama ilmastomuutos".
     
  2. janiluo

    janiluo Gearhead

    Ilmeisesti niin että kun tuo ilmastonmuutos saadaan loppumaan niin kaikki nuo viivat jatkavat kohtisuoraan siitä pisteestä eteenpäin missä ne oli menossa kun ilmastonmuutos loppui. :argue:

    Eniten mua ärsyttää pekkaV:n kaltaiset amatööriilmastotieteilijät jotka luulevat olevansa parempia kuin muut vaikka itse en luule olevani. :poff:
    - Jani -
     
  3. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

  4. pekkaV

    pekkaV 1st gear

    HOX: Tuossa käyrästössä CO2 ja lämpö muuttuvat 1:1 samaa tahtia. Ota huomioon, että kuvassa on päällekkäin kolme eri käyrää, kolmessa eri kohdassa. Y-akselin asteikoilla ei ole mitään tekemistä keskenään, ainoastaan vaakasuora aika-asteikko on kohdistettu. Jos otat kuvan editoriin ja katsot tilannetta pystysuoran kursorin avulla, et voi sanoa CO2 kohonneen viiveellä. Pölyn määrä korreloi tuossa lämpöön kohdassa n.350 000 v sitten. Seuraavan pölypiikin kohdalla lämpö on taas alalukemissa. Ota huomioon myös aika-asteikko: Jos lämpö nuosee 50 000v pölyn nousemisen jälkeen, ei voi puhua vaikutussuhteesta.

    Mutta iltasanomat tasolla tämän voi tulkita ihan miten tahtoo.
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kun tota käppytää kattelee niin lämpö ja CO2 on toisiaan niin lähellä skaalan takia!! CO2 nousee kuulemma aabaut 800 vuoden viiveellä. Mutta nousee se nyt tai ei niin kenen veromaksulla menneisyyden pitoisuudet on sitten tipahtanut :poff: . Ja kuka on ne tupruttanut huimiin nousuihin.

    Eipä tuolla taloussanomien sivulla kovin montaa tyytyväistä veronmaksajaa ollut :odroll: . En tosin montaa sivua lukenut mutta sama tahti jatkui :rotfl: .

    Mutta haluaisin nyt kuulla että miten se CO2 määrä tulee tällä verolla muuttumaan ja mihin suuntaan?? Ja miten se saastuminen nyt tulee muuttumaan :soosoo: . Ja millaisiin hankkeisiin verorahat nyt sitten päätyvät?
     
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

    ^Niin, siis tosta käppyrästähän voidaan päätellä että hiilidioksidin määrällä ja lämpötilalla on joku suhde, mutta kukaan ei tiedä että nouseeko lämpötila siksi, kun hiilidioksidia on enemmän, vai lisääntyykö hiilidioksidi siksi kun lämpötila nousee.

    Mikä ne aiemmat hiilidioksiditason kohoamiset on aiheuttanut?

    Entäpä lämpötilan kohoamiset?

    Sitäpaitsi kun toi korrelaatio on tosiaan noin tuhannen vuoden viiveellä, niin tuossa voi olla vaikka miljoona asiaa välissä mitkä voivat vaikuttaa asiaan. vesihöyryn lisääntyminen, metaanin määrä, hiukkasten määrä, auringon aktiivisuus jne.

    eli jos lämpötilan nousuun vaikuttava tekijä olisi ollut 1000 vuotta sitten nousussa (oli se sitten mikä hyvänsä) , niin tokihan heidän veroilla keräämät rahat olisivat meillä tänä päivänä käytettävissä, kun nyt olisi jotain vaikutusta jo odotettavissa :poff:

    Muuta vaikutustahan tolla verotuksella ei päästöihin tule olemaan. Paits että saadaan sinne kehitysmaihin myytyä lisää roinaa, kun varainsiirto tapahtuu näin verettömästi.

    ja kun puhutaan kasvihuoneilmiöstä, niin miksei kuitenkaan kasvihuoneiden lämmitykseen tuolla hiilidioksimäärän moninkertaistamisella ole mitään vaikutusta? Ja miksi joku promillen muutos ilmakehässä sitten kaataa koko pallon ylösalaisin ja ilmakehän lämpö lisääntyy venuksen tasolle? :odroll:

    Tota kamaahan kandeis alkaa pumppaamaan täällä kotona olohuoneeseenkin, kun se niin verraton lämmön lisääjä kerran on :rotfl:
     
  7. pekkaV

    pekkaV 1st gear

    Hei mudracer,
    Me olemme molemmat samaa mieltä ainakin yhdestä asiasta: Uusi "CO2 perustainen vero" (= massa- tai mielikuvitusperusteinen) on epäreilu, virheellinen, eikä tule auttamaan varsinaiseen ongelmaan, eli mahdolliseen ilmastomuutokseen.

    Saatamme olla samaa mieltä siitäkin, että ilmastomuutoksen ja CO2 tasapainon kannalta Suomen liikenteen kehityksellä tai kehittymättömyydellä ei ole mitään merkitystä. Näin minä ainakin ajattelen. Suomen liikenteen päästöt ovat murto-osa euroopan päästöistä, EU pieni osa USAn luvusta ja varsinainen pommi muhii Kiinassa... Lopuksi vielä huomioidaan, että liikenne on vain pienehkö osa CO2 ja hiukkaspäästöjen aiheuttajista, vrt. lämmitys, teollisuus, etc.

    Se asia, josta olemme ilmeisen eri mieltä on ihmisen toiminnan vaikutus ilmaston kehitykseen. Minä perustan mielipiteeni kahteen varsin simppeliin ja loogiseen seikkaan:
    1) Jotain on tapahtumassa, koska mannerjäätiköt sulavat
    2) Jos ihminen on sadassa vuodessa pumpannut noin 75% miljoonien vuosien aikana maankuoreen sitoutuneesta hiilivedystä ilmakehään, niin sillä todennäköisesti on jonkinlainen tasapainoa heilauttava vaikutus.

    Käytännön tasolla me molemmat toimimme todennäköisesti täysin samoin.
    Mikäkin ajan isolla jenkillä ja minuakin vituttaa väärin kohdistettu vero.
    Silti en voi kieltää perusasiaa, että ihmiskunnan hillittömällä kohelluksella on epäsuotuisa vaikutus maapallon tilaan elinympäristönä.
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

  9. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Muuten hyvä mutta mannerjäätiköt EIVÄT sula!! Jopa IPPC on juuri kertonut irtautuvansa sulamisteoriasta himalajan osalta!! Ja etelämantereen jääpeite on kasvanut jatkuvasti muutaman kymmenen vuotta!!
     
  10. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Näkyy olevan täällä pari uskossaan vahvaa valmiina välittömästi ojentamaan vääräuskoisia. :rotfl:
     
  11. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

  12. Jza

    Jza Double Gearhead

    :rotfl:

    No mä ainakin pyrin pysyttelemään "uskossani" faktoissa, enkä missään dollarinkuvat silmissä väännetyissä CRU:n datoissa, mitkä on jo sataan kertaan todistettu ihan itte tutkijoiden toimesta muokatuiksi :wink:
     
  13. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Tarkkana on pojat. :rotfl: :rotfl:
     
  14. impala67

    impala67 Double Gearhead

    eihän tässä kukaan enää uskalla uskoa mitään kuin sen että tämä ilmastoverotus pelastaa hyvinvointimme.

    autoverotus on käytännössä menetetty, eikä viinassakaan ole enää kunnolla valtiolle tulonlähteeksi- ja harva enää sauhuttaakaan.

    onneksi ilmastolla voidaan verottaa kaikkia, oodelaisia ja ilmastouskovaista enemmistöä. mistäpä tiedämme tuonkaan "jäätiköt jäässä taas" uutisen varmuutta. voihan sekin olla ilmastonmuutos-epäilijöiden sumutuspropagandaa heti kun on normaali talvi.

    että tympii taas koko asia, täytyy mennä pistään auto liikennekäyttöön pienen siirron takia jotta voi maksaa käyttömaksua ja antaa almunsa suomi-sosialismin pystyssä pitämiseen. legendaarinen pyttyvero on täällä ja voimassa, rrkleen vihreetfemakkokommarit
     
  15. pekkaV

    pekkaV 1st gear

    Minä hiljenen nyt tällä kanavalla. En usko eipäs-juupas jaarittelun auttavan kenenkään ajattelua. En malta silti olla ihmettelemättä tuota kiihkeyttä, jolla "todisteita" imuroidaan. Fox-kanavalta löytyy kyllä todisteet vaikka sille, että maailma on todellakin luotu seitsemässä päivässä ja Jumalalla on postikonttori Utahissa. Jza esittämä ryöppy tuossa iltapäivällä oli jo niin uskomatonta scientologia-tuubaa, että rupesi ihan viluttamaan...

    Hyvää illanjatkoa, pärjäilkää...
     
  16. Jza

    Jza Double Gearhead

    Scientologeista ei ole mitään hajua, ja olishan se liian hapokasta varmaan ollut asioihin kommentoida faktoilla tahi lukea koko ketju läpi.

    Tässä toinen ketju, jossa on kaivettu asiaa ees sun taas miljoonaan kertaan http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... start=1605

    mutta illanjatkot sinnekin.
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jos jotain väittää ja se kumotaan todisteella niin siitä kannattaa esittää vastatodiste eikä imaistä jäätikköä snorkkeliin kun siellä se ainakin sulaa. Lujaa uskoa vaan ei todisteista kannata välittää.
     
  18. impala67

    impala67 Double Gearhead

    eihän pekka mun tyhmä kommentti nyt vaan hiljentänyt ...

    hei ota joka tapauksessa iisisti, tämähän on vain nettikeskustelupalsta. ei mitään vakavaa. se ettei meteorologiprofessoreista meihin taviksiinkaan kukaan tiedä varmaan asian oikeaa laitaa, ottaa päähän ja ihanan autuaan hyvinvointi-verotuksemme toimivuuden kannalta on hyvä että naputtelemme aiheesta emmekä pyri tekemään porukalla mitään tyhmää.

    loppukevennykseksi kansallis-henkinen tervehdys, hail ilmastonmuutos ja sen vastustaminen! pläääh :mad:
     
  19. janiluo

    janiluo Gearhead

    Mä en vieläkään ymmärrä näitä kahta "loogista seikkaa" joihin pekkav mielipiteensä perustaa kun ei ne edes ole faktoja???

    1)Jotain on tapahtumassa...
    2)Jos ihminen jotain... niin sillä todennäköisesti on jonkinlainen... vaikutus.

    Vai onko tässä koko ilmastomuutoksen salainen ratkaisu kaava?

    Juupas,eipäs,juupas,eipäs...
    :odroll:
    - Jani -
     
  20. AteV8

    AteV8 Gearhead

    "Hei. Olen Ali Koori, ja tässä ystäväni Mika Manninen.
    Olemme tehneet tutkimuksen, joka osoittaa että mitään ei tapahdu, eikä se ole kenenkään vika. Asiaa pitäisi tutkia enemmän. Voisimmeko saada apurahaa???
    Jaa ei vai?
    No itseasiassa nyt just kun satuttiin vähän korjaamaan tätä dataa niin...
    "

    Man made God.
    Mann made Global Warming.
     

Kerro tästä muillekin!