Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

  1. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tää pelleily muuttuu koomisemmaksi pikkuhiljaa kun nyt on sitten tutkittu että etanolin käyttäminen bensan sijaan lisää CO2 päästöjä :rotfl: . Elintarvikkeet kallistuu, polttoaineen hinta laskee ja päästöt lisääntyvät :rotfl: . On vissiin mopo lopullisesti karannut käsistä tän vouhotuksen takia :wc: .
     
  2. mcmies

    mcmies Gearhead

    Missäs niin sanottiin, että polttoainevero olisi jotenkin "suosittu"? :odroll:

    Tän maan veropolitiikassa on se ongelma, että liikenteen verotuksen pelivara on käytetty aikoja sitten. Kokonaisverokertymästä noin 16 % tulee liikenteen verotuksesta - kaikki liikenteeseen liittyvät veromuodot on hilattu niin korkealle, että korotuksia on paha tehdä aiheuttamatta melkoisia vaikeuksia kansalaisten arkielämään. Toisaalta kevennyksetkin ovat hankalia, sillä jostain se fyrkka pitäisi kuitenkin repiä.

    Järkevä ratkaisu olis poistaa sekä auto- että ajoneuvoverot ja korottaa maltillisesti polttoaineveroa - se on kuitenkin ainoa vero, jolla voi olla pitkällä tähtäimellä ohjaavia vaikutuksia. Mutta se maksaa liikaa, eikä tyydytä kontrollifriikkejä viherperseilijöitä ituhippejä, joiden mielestä ihmisen on hyvä asua betonikuutiossa toisten betonikuutioiden keskellä, joiden mielestä sähkö tulee töpselistä ja joiden mielestä on aivan ok kytätä kaikkia (pahoja) autoilijoita mitä mutkikkaimmilla valvontajärjestelmillä.

    Veropolitiikan keskustelussa pitäisi ottaa todella suuria askelia taaksepäin, ennen kuin keskustelu "palaisi" tasolle, jossa voidaan tehdä järkeviäkin päätöksiä.

    :wc: :wc: :wc: :wc: :wc:
     
  3. mcmies

    mcmies Gearhead

    Tässä lienee paljon totuutta. Esimerkiksi Bemari ilmoittaa suorituskykyynsä nähden hämmentävän pieniä kulutuslukemia, joiden toteutumista todellisessa käytössä epäilen suuresti. Yhtä kaikki, veroa saadaan tällä tavalla pienemmäksi.

    Amerikkalaisissa vekottimissa tilanne on päinvastainen. Esimerkiksi mun Käkkylän ilmoitettu CO2-päästö on jotain 330 g/km, mikä vastaa öpaut 16 l/100 km keskikulutusta. Ei se todellisuudessa vie läheskään noin paljoa, vaikka kuinka polkisi. Onneks on niin vanha, että menee painon mukaan...
     
  4. janiluo

    janiluo Gearhead

    Kun yksi ihminen sanoo jotain niin se on vain kyseisen henkilön näkemys.
    Kun toinen ihminen suosii tämän ensimmäisen mielipidettä ehdotusta voidaan jo kutsua suosituksi. Mistään huippusuosiosta ei ilmeisesti kuitenkaan ollut kyse?:D

    Mitä näihin kontrollifrigideihin-viherpersilja-ituperseisiin tulee niin ilmeisesti minkit ja ketut pitäisi päästää vapaiksi ja ihmiset teljetä niihin häkkeihin että saadaan hiilijalanjäljet kuriin vai olenko taas ymmärtänyt väärin?

    - Jani -
     
  5. human62

    human62 1st gear

  6. mcmies

    mcmies Gearhead

    Tossa on viherperseilijöille dilemmaa kerrakseen. Muistutan kuitenkin vielä kertaalleen aussien suunnitelmista kehittää vähäpäästöisiä lampaita. Sama teknologia lienee sovellettavissa myös marsupilameihin sekä pussirottiin. Ja ihmisiin.
     
  7. human62

    human62 1st gear

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Musta_surma

    vastaavat vähentävät tehokkaasti väkilukua ja näitä tulee, halusimme tai emme....

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Ebola

    Tämäkään ei vielä ole tarpeeksi hyvin kehittynyt virus, mutta tulee löytämään muuntautuessaan sopivan muodon tehokkaana väestön "vähentäjänä"

    Väestön likvidointi jatkuu huolimatta Natsismin ja Stalinin kaltaisten aatteiden ollessa vanhanaikaisia (ellet jaksa lukea kyseessä ABORTTI-asiaa koskeva artikkeli) nimitys on eräänlainen hyväksytty muunnos kansanmurhalle
    http://angelikaalander.blogit.uusisuomi ... o-kuollut/

    Co2 päästöillä ei loppujen lopuksi oikeastaan ole mitään merkitystä pitkällä aikavälillä, väestön lisääntyminenkään ei ole ongelma-luonto hoitaa asian tavalla tai toisella...
     
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tänne kuulemma ostetaan lähivuosina yli sata uutta yli sadan matkustajan lentokonetta. Monenko auton CO2 päästöt tollanen päästää yhdellä lapinreissulla hesasta :odroll: .
     
  9. janiluo

    janiluo Gearhead

    Jos verotusta lähdettäisiin rakentamaan tyhjältä pöydältä niin luulisi että kaikkeen pakolliseen määrättäisiin pienimmät verot ja kaikkea ylimääräistä kuten harrastustoimintaa, huvittelua ja lomamatkailua verotettaisiin suuremmalla kädellä. Kuitenkin kaikki on jotenkin mennyt päin persettä kun pakollista liikennettä verotetaan joka heijastuu kaikkeen liikkumiseen ja kaupankäyntiin kasvaneina kustannuksina ja samalla harrasteautoilijoita rankaistaan ainoana harrastajaryhmänä eniten muka saastuttamisen takia. Ihan niin kuin muut harrastukset eivät saastuttaisi ja aiheuttaisi "CO2kusetus"-päästöjä???
    :eek:
    - Jani -
     
  10. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

  11. mke77

    mke77 Gearhead

    aikanas mun muistin mukaan yks euraasia-amerikka välinen yli lento 747:lla poltti 10:n omakotitalon lämmitysöljyt kerralla...on toki konekin vanhaa tekniikkaa mut niin palo öljyyki taloissa erilailla!! toi torppa mikä meill o nyt n polttanu 80-luvulla uusitun lämmityksen kans 3000l/vuos, ja nyt 2003 uusitun pannut ja polttimen kans palaa 1300l/vuos :eek:

    eli jos samas suhtees o lentokoneet kehittyny ni suhde o aika sama :mad:
     
  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Taitaa noitten suihkarien kulutus olla jotain 2-4litraa per sekuntti :odroll: .
    Mutta jos kulutusta ei tiedä niin kokonaispainon mukaanhan sitä veroa pitäis mätkäistä :rotfl: .
     
  13. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Näin on. Sellanen kokonaispaino vero kun lisättäis lippujen hintaan, ilman ylärajaa, niin loppuis se s**tanan lentely, lentäjien palkka ongelmat, ja laukku ongelmat. :rotfl:
     
  14. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Mutta ennenkuin lentäminen lopetetaan pitäisi nuo pakoloiset heittää viimeiseen afrikantähden koneeseen.
     
  15. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Kyllähän noi autonromut saastuttaa kans helvetisti: :wink:
    [​IMG]
     
  16. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Totta. Saavat vapaasti yrittää kävellen ja uiden tulla takaisin, ja toivottavasti väsyvät siinä jossai puolivälissä matkaa. :rotfl:

    Edit: Näin eilen jonkun uudenkarhean mazdan jonka molemmista putkista tuli niin kaameat co2 pöllyt että oikeen pahaa teki.
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Nykyään muuten on joo joka kinnerissä tuplaputket :soosoo: pitäis sen takia olla myös tupla vero :rotfl: .
     
  18. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Ei muuten ole! :mad:
    Suurin osa nykyisistä koppimopoista on yhdellä putkella, mutta kahdella ulostulolla. Siksi otin Jaggesta toisen pakoputken loppuosan irti. Laitan siihen 58 Buickin puskurin alla piilossa olevat alas käännetyt putkenpäät. Kapinaa?

    Katoitteko eillen South Parkin? Vanha ekomachoilu jakso ties monennen kerran uusintana. Kansa rupesi ostamaan hybridikinnereitä, mutta rupesivat piereskelemään enenmän.
    Vai tuplavero tuplaputlille..
     
  19. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jos kahdesta paikkaa tulee savua ja on vaan yksi putki niin sitten täytyy määrätä piilovero sille puuttuvalle putkelle :soosoo: .
     
  20. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Great! Kerro toi kuituselle..
     

Kerro tästä muillekin!