Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

  1. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Paperiteollisuus ei tarvitse enää niin paljoa puuta, nyt sitä riittäis poltettavaksi mutta vihreät "puunhalaajat" lobanneet EU:ssa senkin kiellettäväksi..! :odroll:
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Tota hengitysveroahan suunniteltiin jo ihan oikeesti 60-70-lukujen vaihteessa eli vanha keksintö. Silloin vaan ei kukaan tehnyt mittaria, kun ei ollut vielä tapana maksattaa veronkantolaitetta maksuvelvollisella. :wink:
     
  3. B 50

    B 50 Gearhead

    Miten niin "aletaan kehittelemään"? Lue Kööpenhaminan sopimuksen sisältö ajatuksen kanssa. :poff:
     
  4. ASENTAJA

    ASENTAJA Gearhead

    Nykypäivänä kun ei ole enään mitään moraalista tai inhimmillistä estettä verotukselle tai kielloille.Ilmaston nimissä voidaan tehdä ihan mitä vaan.
    Tosin satoja vuosia tehtiin ihmisille kaikenlaisia riistoja uskonnon nimissä,nyt on vain aihe muuttunut.
    Suomessa ja ylipäätänsä Eu:ssa se mikä ei ole verotettu raskaasti on kiellettyä,koita sitten olla rehti veronmaksaja.
     
  5. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ei oikeastaan. Ne helvetin tulet olivat sen ajan ihmisille ihan yhtä todellinen pelon aihe, kuin tämä ilmasto nykyään. Nyt vaan kun ihmisillä on joku mahdollisuus ajatella omilla aivoillaankin, niin se perinteinen ei mene enää läpi, vaan pitää naamioida tutkijoiden ja kapulakielen taakse :odroll:
     
  6. pepechevy

    pepechevy 1st gear

    neekeri-petterillä on satelliittiantenni mutta valkonen mies seisoo leipäjonossa....(lainaus: "siivoton juttu" elokuvasta)
     
  7. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Pääosin aika huolestuttavaa luettavaa tämä kaikkialla vellova maahanmuuttokeskustelu. Maahanmuutto on Suomessa hyvin pieni asia moniin ongelmiimme suhteutettuna. Se, että asiasta pauhataan niin paljon, kertoo ihan muista sysistä johtuvasta yhteiskunnallisen tilanteen huononemisesta ja ihmisten ahdistumisesta. Ihmisten täytyy keksiä kohteita, joihin on helppo purkaa turhautumistaan ja saada samalla yhteenkuuluvuuden tunnetta.

    Maahanmuuttopolitiikkassa voi tietysti olla paljonkin parantamisen varaa. Esimerkiksi siinä, että nyt viranomaisten taholta ei synnytetä riittävästi oikeanlaista keskustelua tai anneta vastauksia niihin kysymyksiin, jotka ihmisiä askarruttavat. Selkeä epäkohta on myös esimerkiksi niiden turvapaikanhakijoiden kohtelussa, joille myönnetään oleskelulupa väliaikaisesti; he eivät voi esim. tehdä laillisesti töitä. Myös Suomeen opiskelijaksi tulevien työskentelyä on rajoitettu. Pitäisi nimenomaan pyrkiä ennaltaehkäisemään sellaisen tilanteen syntyminen, joka monessa euroopan maassa on arkipäivää; sankoin joukoin maahanmuuttajia on vailla laillista statusta ja joutuvat työskentelemään pimeästi. Silloin kun työtä ei ole he näkevät nälkää. Tämä heikentää kaikkien työsuhde-etuja ja vakituisen työpaikan saantimahdollisuuksia.

    Vaikka maahanmuuttajien määrä on melko pieni, voidaan toki myös perustellusti kysyä, otammeko maahan liikaa uutta väkeä. Onko kaikille työkykyisille maahanmuuttajille ja heidän jälkeläisilleen mahdollista tarjota tulevaisuudessa töitä, vaikka pystyisimme (siis edes teoriassa) takaamaan maahanmuuttajataustaisille henkilöille tasa-arvoiset työnsaantimahdollisuudet valtaväestön kanssa? Tuleeko sitä kuuluisaa työvoimapulaa (veikkaanpa ettei ainakaan kovin vakavaa)? Tietysti jos katsotaan että meillä on edellytykset ottaa maahanmuuttajia tietty määrä sisään, ainoa eettisesti oikea teko on ottaa heidät sisään, siitä on lähdettävä. Mutta onko tätä määrää perusteltu tarpeeksi selkeästi?

    Terve kritiikki politiikkaa kohtaan voi olla rakentavaa, mutta siinä vaiheessa kun se muuntuu vihamielisyydeksi maahanmuuttajia kohtaan, ollaan menossa kohti perikatoa. Mitä paremmin opimme toimimaan maahanmuuttajien kanssa, sitä nopeammin he oppivat kielen ja maan tavat. Kun vaalitaan tasa-arvoa, vältetään epäterveen palkkakilpailun syntyminen, rikollisuuden kasvaminen jne. Kyllä se on aika paljon kiinni myös meistä enemmistöä edustavista ja siitä, millaiset mahdollisuudet maahantulijoille annamme.

    Ainakin Kelan tiedotteiden ja Suomen lain perusteella maahanmuuttajille maksetaan ihan saman suuruisia tukia kuin kantaväestöllekin. Onhan tietysti mahdollista, että esim. joku sossu olisi hölläkätisempi joidenkin osalta, mutta tuskin siinä mitään isompaa salaliittoa on takana. Aika paljon katkeruutta on ilmassa, kun moni tuntuu olevan jopa kateellinen ihmisille, jotka ovat joutuneet jättämään kotimaansa.
     
  8. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Kyllä sellainen 15 vuotta pitäisi olla riittävä aika oppia maan tavat!

    Villieläinten ei kuulu liikkua vapaasti ihmisten joukossa suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa!

    http://194.111.136.92/uutiset/2010030411239102_uu.shtml

    Jatkakaa toki päästöasioista! :)
     
  9. hellsten

    hellsten 3rd gear

    Johan Turos hevi geen biisi kelan lomake kertoo asian laidan. .
     
  10. Karva

    Karva Gearhead

    Mielenkiintoinen keskustelu, kaivakaas joku se 2006 - 08 välillä tehty kokonaisvero selvitys tai jotain sinne päin, se oli jonkun vero- tei etujärjestön tekemä, taisi olla veronmaksajien keskusliitto asialla.

    Siitä nousi kauhia möly mutta veroministeri ampui sen alas, ainut vaan oli että taisi olla hki yliopiston tai vastaavan proffa joka sanoi sen pitävän paikkaansa.

    Tutkimuksessa oli seurattu keskimääräistä kokonaisveroastetta, jos ole 2 + 2 hlö keskiverto perhe. Keskiverto tyyppien verot ympäri suomen. Kuis ollakkaan se kokonaisveroaste jonka maksat palkastasi koko elinkaaren aikana on lähemmäs 70 %.

    Hauskaa ole vertailu siitä että se on noussut sodan jälkeen tasaisesti mutta pompsahti EU liitoksen jälkeen taivaisiin. Tiedä sitten johtuuko EU:sta mutta aikaisemin kannatin, nyt en ole enään varma.
     
  11. Cruisemissile

    Cruisemissile 1st gear

    Juu...ens vuonna meille jokaiselle lähetetään pussillinen GPS-mötiköitä. Siinä pytyllä ponnistellessasi tuikkaat jokaiseen pökäleeseen GPS-anturin. Jätevesilaitoksella on sitten lukija, joka ynnää, että minkä verran on pötköjä päästelty. Ja jos satut asumaan kunnallistekniikan ulottumattomissa, niin saa maksaa varmuuden välttämiseksi 2000€ "Jöötiveron", kun on direktiivin mukaisen mittausmenetelmän ulottumattomissa :D

    Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että koko v...n Eu:n liityttiin pelkästään siksi, että politiikan eliitille löytyy näin helvetisti enemmän hyväpalkkaisia virkoja. Mikäs sen kivampaa, kuin chillailla jossain Brysselissä muutama vuosi ja Eu...tarkoitan me maksamme. Kiva tehdä duunia, kun tietää, että milloin mikäkin Kaikkonen on kuppaamassa just niitä alveja sun muita, joita itse hikoilet tähän systeemiin. Jännästi on verot ja maksut koko ajan nousussa ja se mitä sillä saa, laskussa. Ja selitykset on kyllä niin älyttömiä, että huhhuh!!!!!
     
  12. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    Puun poltolle tulossa päästörajoituksia
    10.3.2010 22:15

    Puun polttoa säädellään jatkossa aiempaa tarkemmin. Valmisteilla oleva EU-direktiivi säätelee muun muassa uusien takkojen hiukkaspäästöjä.

    EU-säädös voisi tulla voimaan vuonna 2012. Samalla käyttöön otetaan kansallisia määräyksiä. HUOM viimeinen lause,eli suomi saa lätkäistä ylimääräistä direktiivin päälle. :mad: tulikohan tästä hymiöstä päästöjä.
     
  13. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Voisko joku ihan oikeesti käydä vetämässä turpaan jotakuinkin puolia kansanedustajista?
     
  14. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Taitaa mennä kohta vanhat tulisijat kivimurskaksi...

    http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikk ... 5253537120

    Ihan hyvä kommentti tuossa alla. Mistähän päättäjät kuvittelee ihmisten repivän rahat kaikkiin näihin maailmanpelastustalkoisiin?

     
  15. transport01

    transport01 3rd gear

    Juurikin nuo jälkimmäisessä kommentissa asuvat ovat yleensä niin kaukana naapureista, ettei päästöt häiritse pätkääkään naapureita.

    Sen ymmärrän, että uusina myytäville tulisijoille on tiukat päästörajat, mutta että vanhoja pitää alkaa tuhoamaan :mad:

    Oikein poltettuna kuiva puu palaa 100V vanhassa tulisijassa paljon puhtaammin, kuin märkä puu väärin poltettuna uudessa vähäpäästöisessä.

    Minusta paljon tärkeämpää olisi käyttäjien kouluttaminen, kuin toimivien tulisijojen tuhoaminen.

    Puun polttaminen on ennenkaikkea taitolaji, joka vaatii laadukkaat raaka-aineet ja oikean tekniikan. Tulisijan ominaisuudet tulee vasta kakkosena, jos päästöjä katsellaan.

    Hyvillä puilla ja oikealla tekniikalla maahan tehdyn nuotionkin saa sytyttettyä ja poltettua lähes savuttomasti alusta loppuun.
     
  16. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Vallankumousta ja EU:ta irtautumista odotellessa :argue: Barrikaadeille saatana.
     
  17. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Kivakiva, meillä on vuonna 2003 itsetehty leivinuuni.. Olisi kyllä ihanaa pistää palasiksi toimiva kampe ja sitten hommata useammalla tuhannella eurolla tehdastekonen tilalle. Sehän on varmaa, että itse ei saa tehdä enää tulevaisuudessa.
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

    Minusta palavan puun tuoksu suorastaan kuuluu suomalaiseen elämään. Varsinkin maalla, mutta myös kaupunkien omakotialueilla.

    Jos sekin nyt jotenkin tuli yllätyksenä jollekin että naapuritalon satavuotta vanhasta piipusta voi joskus tulla vähän savua, niin sitten on paras mennä asumaan johonkin betonilähiöön.
     
  19. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Helppo uskoa kyllä. Olisi mielenkiintoista nähdä jonkun asiaan perehtyneen tutkimus asiasta; pompsahtiko veroaste todella ja mihin se kerätty raha meni?

    Lainaus:
    http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article376398.ece
    "Vanhat, ennen vuotta 1975 käyttöön otetut tulisijat pitää uudistaa viimeistään vuoden 2014 aikana ja uudemmat asteittain vuoteen 2024 mennessä."

    Täysin ymmärrettävää, että kehitetään yhdenmukaiset standardit, joilla uuneja teollisesti valmistavien täytyy mitata päästöt. Myös yksityisille voitaisiin antaa ohjeita uusien takkojen ja kiukaiden rakentamisesta sekä puun poltosta.

    Mutta vaikea kuvitella mitään epäreilumpaa, kuin että ihminen joka elää maassa jossa ollaan täysin riippuvaisia lämmöstä, joutuisi kalliilla hinnalla todistelemaan jo olemassa olevien tulisijojensa päästöjä tai jopa muuttamaan vanhoja tulisijojaan. On kuitenkin paljon ihmisiä, jotka ovat riippuvaisia vanhasta takasta ja omasta risukosta. Menee ihan samaan kastiin asumis-"TULON" verottamisen kanssa.

    Eikä kaikkia noita tulisijoja missään papereissa lue. Meinaavakohan ne ratsata joka helvetin tönön, joka Suomenniemeltä löytyy? Luultavasti homma ratkaistaan niin, että jokaisen kiinteistön omistajan velvollisuus on todistaa, että tulisijaa ei ole tai se on purettu tai esittää helvetin kallis todistus hyväksytyistä päästöistä, tai lätkäistään joku parin tonnin vuosivero kouraan. :mad:

    Ihmiseltä viedään tekemisen ja elämisen vapaus ja kaikki varmuus siitä, että omalla työllä saavutettuja hyviä asioita ei ulkoa käsin viedä pois. Ei hyvä. :(
     
  20. sbc350

    sbc350 Gearhead

    joo suomella oikeen kiire aina ottaa käyttöön kaikkee helvetin säännöksiä mitkä vaikeuttaa varsinkin vähänkin maaseudulla asuvia. pakko olla 2 autoo et pääsee liikkumaan ja nyt sit vielä viedään lämmötki talosta :mad: jotain pitäs kyllä nyt kuristaa tana kele
     

Kerro tästä muillekin!