Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

 1. sbc350

  sbc350 Gearhead

  joo suomella oikeen kiire aina ottaa käyttöön kaikkee helvetin säännöksiä mitkä vaikeuttaa varsinkin vähänkin maaseudulla asuvia. pakko olla 2 autoo et pääsee liikkumaan ja nyt sit vielä viedään lämmötki talosta :mad: jotain pitäs kyllä nyt kuristaa tana kele
   
 2. JKF

  JKF Gearhead

 3. sbc350

  sbc350 Gearhead

 4. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

 5. Ämbee

  Ämbee 3rd gear

  Anteeksi nyt, mutta olet todella väärässä. Ajatuksesi on hieno ja toimii ideaalimaailmassa nimeltä utopia, mutta todellisuudessa kaikki on toisin.

  Kaikki maahanmuuttajat eivät todellakaan halua oppia kieltä tai mennä töihin. He elävät tarkoituksella yhteiskunnan siivellä. Tavallaan koko ajatuksesi lähtökohta on rasistinen. Koko ajatusmalli lähtee siitä, että läntinen kulttuuri (ja ihmiset) ovat jotenkin parempia kuin muut. Ja näin olleen kaikki muut kulttuurit ja etniset ryhmät haluavat yksiselitteisesti integroitua siihen ja olla osa läntistä yhteiskuntaa/kulttuuria. Miten voidaan olettaa, että maahanmuuttaja haluaa automaattisesti hylätä entisen kulttuurinsa ja tavoitella "amerikkalaista unelmaa"?

  Entä, jos maahanmuuttaja ei halua omaksua läntistä kulttuuria. Mitä, jos hän haluaakin säilyttää omat tapansa ja kulttuurinsa, joka on täydellisesti ristiriidassa oman kulttuurimme kanssa? Entä, jos maahanmuuttaja on rasisti? Mitä, jos hän tuntee olevansa länsimaisia ihmisiä parempi ja halveksii meitä? Mitä, jos maahanmuuttaja ei halua olla kaverisi, vaan haluaa ottaa kaiken hyödyn irti sinusta? Mitä, jos maahanmuuttaja halveksii sinua jo uskontonsa tähden? Mikä saa sinut kuvittelemaan, että maahanmuuttaja on iso hyväsydäminen lapsi, jota sosiaalitantta voi ohjailla mielensä mukaan?

  Kuvitteletko, että esim. islamilainen hylkää uskontonsa ja omaksuu länsimaiset tasa-arvonormit itselleen?

  Kaltaistesi kirjoittelijoiden kannattaisi tutustua vähän paremmin islamilaisuuteen ja muihin kulttuureihin. Maahanmuuttoasiat pitäisi päättää tosiasioiden pohjalta, eikä minkään lapsellisen utopian perusteella, jossa kaikki ovat kavereita keskenään ja maassa hyvä tahto. Samat ongelmat, jotka on jo tapahtunut Ruotsissa ja monissa Euroopan maissa tapahtuvat myös Suomessa. Eikö maailmalta kannattaisi ottaa vähän oppia ja edes yrittää välttää muiden tekemät virheet. Miksi kuljemme muiden perässä samoihin ongelmiin.

  Se, ettei anna muiden etnisten ryhmien käyttää meitä hyväkseen, ei ole rasismia.

  Tässä vielä linkki siitä, mitä maahanmuuttajat todellisuudessa ovat saaneet:

  http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2009/20090014
   
 6. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  öö... menikös edellinen mamu-kirjoitus ihan oikeaan osastoon...
  tämä oli co2 topikki?

  ---
  kerrankin on muuten hitleri oikeassa, tuossa ylemmässä videossa!
   
 7. janiluo

  janiluo Gearhead

  Ämbeen ensimmäinen lause:
  "Kaikki maahanmuuttajat eivät todellakaan halua oppia kieltä tai mennä töihin."
  ja vastaväite:
  Kaikki Suomalaiset eivät todellakaan halua puhua muiden kieltä eivätkä mennä töihin.

  Logiikkaa löytyy mutta mitenkäs lause: "Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi". Suvaitsevaisuus ei ole hyötymistä vaan anteeksi antamista. (joojoo... meni jeesusteluksi mutta toimii uskovaisilla)

  Aina valitetaan siitä ettei pakolaisista tai rotuongelmista voi puhua mutta miksei rasismista voi puhua?
  Mitä hyvää rasismista voi seurata? Voiko vihan varaan rakentaa jotain pysyvää ja voiko viha kehittyä? Suurin osa rasisteista on uskovaisia jotka uskovat vaan aatteeseensa ihan samalla tavalla kuin uskotaan ilmastomuutokseen uskontoihin, politiikkaan tai mihin lie guruihin. Silloin aina unohtuu se oman ajatuksen käyttö.

  Kannattaa myös muistaa että ihminen joka haluaa satuttaa, vahingoittaa tai loukata toista ihmistä voi oikeasti itse pahoin ja sitä ongelmaa kannattaisi lähteä ratkaisemaan sieltä omasta päästä eikä vaan purkaa muihin.
  Itse en välitä paskaakaan pakolaisista, suomalaisista juopoista tai muista vähäosaisista kun tuntuu että yhteiskunta tarvitsee kaikkia näitä lieveilmiöitä toimiakseen. Ehkä jopa rasisteja jossain määrin muistuttamaan siitä että joku muukin on perseestä eikä vaan Suomen autoverotus.

  Nimim tuntematon ei tainnut huomata että Hitleri oli siinä videossa Ilmastovouhotusvalheen pääpukari eikä todellakaan ollut oikeassa.
  :odroll:
  - Jani -
   
 8. Ämbee

  Ämbee 3rd gear

  Ei kaikki suomalaiset haluakaan mennä töihin tai oppia vieraita kieliä. Mutta suomalainen työtön on suomalainen ja maahan tuotu työtön on aivan eri asia. Vai onko Suomi joku maailman valtio, jonka etuudet koskevat kaikkia maailman ihmisiä kansalaisuutta katsomatta? Erittäin lapsellinen ja todellisuudesta erkaantunut ajatusmalli. Kuten joku sanoi: Kyllä Suomeen riittää tulijoita, mutta Suomella ei riitä rahat. Suomen valtion tarkoitus on pitää huolta suomalaisista, olkoonpa tämä sitten työtön tai alkoholisti.

  Onko oikein, että suomalaiset vanhukset ovat huumattuna vaipoissa ja maahanmuuttajalle tilataan sohva Syyriasta, koska on niin iso perhe? Tai valheellisia tietoja kertonut egyptiläinen saa yli 2500 nettona kuukaudessa ja kiinni jäätyään todetaan syyttömäksi. Katso näiden maahanmuuttajien elintasoa, on aika tavalla parempi kuin suomalaisella työttömällä.

  Ja suurimman osan suomalaisista kannattaisi nyt ottaa sanakirja käteen ja katsoa, mitä rasismi tarkoittaa. Se kertoo vain omasta tyhmyydestä, jos kaikki, paitsi yltiösuvaitsevaisuus, leimataan rasismiksi.

  Itse vastustan elintasopakolaisia viimeiseen asti. Minulla ei ole kuitenkaan mitään näitä ihmisiä vastaan ihmisinä. Eli vastustukseni perustuu suomalaisten verorahojen älyttömään vastikkeettomaan jakamiseen, eikä siihen, että kyseiset ihmiset olisivat mielestäni etnisen viiteryhmänsä perusteella huonompia.

  Jos tulee Suomeen, opettelee maan tavat, noudattaa maan lakia, tekee työtä ja maksaa veronsa, niin toivotan lämpimästi tervetulleeksi. Olkoon tausta, mikä tahansa. Mutta jos tulee tänne elämään suomalaisten verorahoilla ja hyväksikäyttämään typerää järjestelmää, toivotan pikaista kotimatkaa - olkoonpa ihon väri tai kansalaisuus mikä tahansa.

  En tuomitse maahanmuuttajaa ihmisenä, vaan hänen tekojensa perusteella. Eli rasismin määritelmän mukaan en ole rasisti. Enkä pidä kovin viisaana ihmistä, joka väittää minua rasistiksi - päin vastoin, se kertoo vain syyttäjän omasta tietämättömyydestä ja ennakkoluulosta.

  Kannattaisi avata silmät ja luopua siitä lapsen omaisesta sinisilmäisyydestä ja uskosta maailman hyvyyteen. Vai luuletko, että poskea kääntämällä maailma parantuu? Liiallisella hvyydellä ja kiltteydellä joutuu vain loputtoman hyväksikäytön kohteeksi. Niin ikävään tilaan maailma on mennyt.

  Ps. jonkinlaisesta tyhmyydestä kertoo myöskin se, jos ei ymmärrä, että myös maahanmuuttaja voi olla rasisti. Myös suomalaiseen kohdistunut syrjintä, joka johtuu suomalaisuudesta, on rasismia.
   
 9. anttikristus

  anttikristus Gearhead

  Ei ole, mutta ilman muuta tulisi yhteistyöllä pyrkiä siihen, että maailmasta tulisi tasa-arvoisempi paikka. Päinvastaiseen suuntaan ollaan valitettavasti menossa. Meillä on kansainvälinen talous, jonka sisälle on kehittynyt tietyt maailmanlaajuiset säännöt ja mekanismit. Mutta kansat eivät ole kyenneet yhteistyöhön, jolla taloudesta saataisiin kaikille mahdollisimman suuri hyöty, vaan päin vastoin kansat joutuvat kilpailemaan toisiaan vastaan talouden ehdoilla. Tämä on täysin kestämätöntä kehitystä.

  Kuten sanoin minäkin kaipaisin perusteita sille, minkälaisella politiikalla nyt vallassa olevat puolueet aikovat tulevaisuudessa taata väestölle riittävästi töitä. Mitä enemmän työttömiä on, sitä huonompia etuuksia heille pystytään maksamaan, ja sitä pienempiin palkkoihin on tyydyttävä, ja sitä suuremmat voitot voidaan saavuttaa työvoiman avulla. Kärjistäen: jos maan väestöä lisätään, mutta työpaikat eivät lisäänny, seurauksena on ennen pitkää väestön köyhyys ja vientivetoisen suurteollisuuden omistajien voittojen kasvu. Jos taas väestöä lisätään ja samalla pystytään ohjaamaan taloutta uusien työpaikkojen synnyttämiseen, huoltosuhde paranee, palkat ja paikallisten yrittäjien voitot kasvavat, ja sisämarkkinoiden ostovoima kasvaa, mikä ennestään parantaa paikallisten yrittäjien toimintaedellytyksiä ja työllistämismahdollisuuksia. Joku hermoheikompi jannu voisi epäillä jopa jonkinlaista suurpääoman salajuonta työvoiman ylitarjonnan takaamiseksi...

  Joten vaikka sitoudun pyrkimään siihen, että ihmisillä olisi vähintään kohtuulliset oltavat kaikissa maissa ja että ihmiset saisivat liikkua vapaasti maasta toiseen, ja vaikka pyrin ajamaan kaikkien maassamme olevien ja maahamme tulevien tasa-arvoa ja mahdollisuuksia, olen sen verran kyyninen, että en voi varauksetta uskoa maahanmuuton määrän perusteiden olevan järkevästi harkittuja, rehellisiä, tai oikeudenmukaisuuteenkaan perustuvia.
  Olen sinun kanssasi nimenomaan samaa mieltä siinä, että maailma on paha paikka, ja mielestäni pahempaan suuntaan mennään koko ajan. Eikö meidän tulisi pyrkiä katkaisemaan tätä kierrettä, ei kiihdyttämään?
  Ei ole oikein, että vanhukset ovat huumattuina vaipoissa, tai että törkeä huijari pääsee pälkähästä. Kuitenkaan ei ole perusteita yleistää työttömien maahanmuuttajien elintason olevan jotenkin maagisella tavalla erityisen hyvä verrattuna muihin työttömiin. Tietysti asiaa voidaan tutkia, ja jos näin on, se voidaan oikaista. Kaikki maahanmuuttajat eivät ole työttömiä, läheskään kaikki näistä työttömistä eivät varmasti haluaisi olla työttömiä ja joka tapauksessa maahanmuuttajien osuus kaikista Suomen työttömistä on niin pieni, että sen merkitys on vähäinen.

  Juuri tällaiset kirjoittamasi kaltaiset jutut edesauttavat kuitenkin useiden ihmisten vihan kohdistumista tiettyyn ryhmään ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan ole niiden vihaa aiheuttavien ongelmien varsinaisena syynä. Vihamieliseksi käyvä ilmapiiri aiheuttaa ongelmia maahanmuuttajille esim. työpaikan saannissa ja näin lisää "maahanmuuttajista aiheutuvia" ongelmia, mikä jälleen lisää vihamielisyyttä jne. Näin ollen kirjoituksesi kantaa kortensa kekoon vihamielisemmän ja ongelmaisemman yhteiskunnan rakentamisessa, jossa ei etsitä syitä tai ratkaisuja ongelmiin, vaan kohteita vihalle. En todellakaan väitä, että tämä olisi sinun tarkoituksesi, mutta väitän, että joku tätäkin ketjua lukeva ihminen saa näistä kirjoituksista juuri sen, ja lisäksi kopioi samat jutut jollekin toiselle palstalle. Ihmisten vihaa ja kateutta on helppo nostattaa, mutta huomattavasti vaikeampi heidät on saada ajattelemaan objektiivisesti mistä mahdolliset ongelmat johtuvat ja miten ne olisivat ratkaistavissa. Jokaisella julkisia kannanottoja tekevällä on vastuu ilmapiirin kehittymisestä. Näitä keskusteluja pääsevät vapaasti lukemaan myös lapset.

  On erittäin pelottavaa se, miten suhteettoman paljon maahanmuuttajat ovat saaneet tilaa tässäkin ketjussa. Tässä ketjussa olisi tarkoitus kai keskustella pääasiassa siitä, ovatko auton omistus- ym. vastaavat verovelvollisen tuloluokasta riippumattomat maksut oikeudenmukainen tapa paikata valtion rahantarvetta, ja siitä, miten suuria epäoikeudenmukaisuuksia juuri tämä autojen CO2-verotus aiheuttaa.

  Siinä tietysti helposti ajaudutaan pöyhimään sitäkin, mistä näiden maksujen tarve johtuu. Eli miksi valtio ei saa riittävästi tuloja niillä keinoin, joilla se tuli toimeen erittäin hyvin vielä parikymmentä vuotta sitten, ja miksi sen jälkeen esim. reaaliansioina laskettava sosiaaliturva on pienentynyt, julkisen terveydenhuollon menot ovat pienentyneet reilusti ja kuntien valtionosuudet pienentyneet rajusti, vaikka tuotanto ja talous ovat samaan aikaan kasvaneet erittäin nopeasti.

  Jokaisella on oikeus yrittää tehdä omia päätelmiään näiden ongelmien syistä ja niistä tuleekin keskustella paljon, mutta kaiken järjen mukaan maahanmuuton luulisi olevan vain yksi marginaalinen osa sitä keskustelua. Moni tuntuisi haluavan rajoittaa tiukasti ihmisten liikkumista rajojen yli ja siihen verrattuna yllättävän harvaa tuntuu huolestuttavan esim. pääoman vapaa siirtely rajojen yli, vaikka siinä on kyse todella valtavista rahamääristä ihmisten maahanmuutton kustannuksiin verrattuna.

  Koitetaan nyt jatkaa vähän lähempänä aihetta, eli CO2-perusteista autonomistusveroa. Tai sitten laajennetaan keskustelun pohjaa ihan reippaasti muihinkin yhteiskunnallisiin asioihin kuin maahanmuuttoon, niin ei tiedä miten hyviä ajatuksia vielä löytyy. 8)
   
 10. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Noille asioille on jo parikin kappaletta omia keskusteluja tuolla "Yleistä keskustelua" -osiossa....
   
 11. mga-tomi

  mga-tomi 3rd gear

  Tuli irtoidea mieleen. Voisiko SHAL teettää asiallisen tutkimuksen, kuinka paljon ajetaan vuodessa vanhoilla autoilla verrattuna uusiin autoihin? (Poislukien museoautot). Kenties tälläinen tieto on jo olemassa?

  a) alle 10 vuotta
  b) 10-19 v.
  c) 20-29 v.
  d) 30-39 v.
  e) 40 tai yli

  Jos luokassa e ajetaan kilometrejä keskimäärin alle puolet verrattuna luokkaan a, niin eikö silloin hiilidioksidipäästöön perustuva vuotuinen käyttövero pitäisi olla 50% pienempi luokan e autolla?. Siis jos molemmat autot painavat samanverran, eikä niistä ole päästötietoa. Saisikohan tälläisestä tiedosta kättä pitempää viranomaisten kanssa vääntämiseen?
   
 12. Ämbee

  Ämbee 3rd gear

  Selvennän näkemyksiäni vielä sen verran, että periaatteessa olen kanssasi täysin samaa mieltä. Mutta kuten todettu, maailma on paha, emmekä voi lähteä siitä olettamuksesta, että toimimalla itse pyyteettömästi kristillisten arvojen pohjalta, kaikki muutkin alkaisivat toimia samoin.

  Ja koko pakolaisjärjestelmä on vain pelkkää jeesustelua ja hurskastelua. Mitä se itseasiassa auttaa, että tänne otetaan kourallinen elämään paksusti, kun miljoonat (todelliset avuntarvitsijat) jäävät kuitenkin kotimaahansa kärsimään? Koko systeemin tarkoitus on vain pestä kansalaisten omatunto puhtaksi ja rikastuttaa samalla muutamia sisäpiiriläisiä (kuten sisäministeri Holmlundin velipoikaa ym. pakolaisbisneksessä mukana olevia)...

  Jos todella haluaisimme auttaa, niin se apu pitäisi toimittaa suoraan apua tarvitseviin maihin. Eikä se voi olla pelkkää rahan antamista. Esim. kymmenien vuosien aikana yleisesti annettujen kehitysapumiljardien avulla ei ole käytännössä saatu mitään aikaiseksi, jos verrataan panos-tuotossuhteella. Tämä raha on mennyt täysin vääriin osoitteisiin.

  Jos autettaisiin kehitysmaita rakentamaan parempaa yhteiskuntaa, niin se vaatisi jo todellisia ponnistuksia ja olisi äärimmäisen vaikeaa. Rahan antaminen on kuitenkinn paljon helpompi tapa ostaa itselle puhdas omatunto.

  Kuten joku viisas on joskus sanonut:
  "Älä anna nälkäiselle kalaa, vaan opeta hänet kalastamaan."
  Tämä nykyinen jeesustelu on lähinnä ruotojen heittämistä nälkäisille...

  Joo, ja palataan takaisin alkuperäiseen aiheeseen... 8)
   
 13. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

 14. Jza

  Jza Double Gearhead

  Just. No tolla saadaan ainakin ulkoistettua kuljetusala tehokkaasti Viroon ja Venäjälle. Lienee aika suora vaikutus hintoihin, kun suomi ikävä kyllä kulkee kumipyörillä.

   
 15. Holley

  Holley Gearhead

  Jza: Olen miettinyt, miksei Suomi muuten kulje enempää kiskoilla? Enkä tarkoita meitä normiautoilijoita, vaan rahtiliikennettä.
   
 16. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Nooh, asiahan on varsin helppo hoitaa kuntoon.

  Joko ns. kuljetusyrittäjän vähennyksellä.

  Tai ns. kuljetusyrittäjän tuella.

  Ai niin, on toki vielä kolmaskin vaihtoehto: ns. kuljetusyrittäjän lisä.

  Eli uudelleen esimerkinomaisesti: asumislisä, lapsilisä, kyljetusyrittäjän lisä... Asumistuki, opintotuki, kuljetusyrittäjän tuki... Ja tietysti vastaavasti asuntolainan korkovähennys, opintolainan korkovähennys, lapsivähennys, kuljetusyrittäjän vähennys...

  Ei lopu konstit verottajalta tässä maassa. Kyse on vain ja ainoastaan siitä keneltä otetaan enemmän ja keneltä taas vähemmän. Lisä, tuki- tai vähennys niille joilta otetaan vähemmän ja maksu, vero, lisämaksu jne. sitten niille joilta otetaan enemmän.
   
 17. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  aivan, 70-luvulla pentuna maleksin täällä salon aseman seutuvilla ,
  sillon täällä oli ihan rahti asema.. minnekköhän sekin katosi ?? !!!
   
 18. Putte

  Putte 1st gear

  Tuossa uutisessahan ei puhuttu kuin henkilköautojen dieselverosta, todennäköisesti raskaalle kalustolle tulee jotain kautta helpotuksia.

  Aikanaan Italissa dieselillä oli erikseen hinnat raskaalle kalustolle ja muille ajoneuvoille ja rajalla raskaan kaluston tankit mitattiin mennen tullen eli myös ulkomaalaiset rekat saivat Italiassa ajaessaan nauttia maan edullisesta poltoaineesta, mutta ulos mentäessä joutui maksamaan veroa siitä osuudesta, jota oli ennemmän kuin maahan tullessa.
   
 19. Jza

  Jza Double Gearhead

  Eihän meillä toistaiseksi olekaan erikseen dieselpolttoaineen veroa henkilöautoille ja raskaalle kalustolle, niin paha siitä on puhuakaan.

  Toivotaan, että järki voittaa mutta äkkiseltään lukien tuossa seisoo, että dieselin hinta nousee ja henkilöautojen käyttövoimavero laskee. Suomeksi sanottuna kuorkeissa se pysyisi ennallaan. Helpotuksista en nähnyt mainintaa, kun mä oon niin pirun huono lukemaan rivien väleistä tai niiden sivusta :lol:
   
 20. Jza

  Jza Double Gearhead

  Ja vähenee vaan koko ajan. Lähes kaikki vaaralliset aineet on ainakin siirtyneet käsittääkseni rautateiltä maanteille. Kuulostaa aika kummalliselle, mutta lienee joku EU -juttu?
   

Kerro tästä muillekin!