Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Tai sitten maanteitse on halvempaa kuljettaa kuin kiskoilla, eivätkä junanjäljet edes johda niin moneen paikaan kuin maantiet. Ei kuljettaminen ole kallista vaan se välivarastointi ja edes takainen lastaaminen ja purkaminen.
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Joo toki, mutta polttoaineen hinnannoususta siinä puhutaan ja käyttövoimaveron alentamisesta. Samaa soppaa ne rekatkin käsittääkseni kiskoo ja jos ei tuu helpotuksia, niin turpaan tuli.
     
  3. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Paljonkohan tuosta vempaimesta tuli sitä co2:sta? Ainakin mojova öljynkäry leijui koko sen 2,5 tuntia satojen metrien säteellä mitä tuolla olin.
    [​IMG]
     
  4. transport01

    transport01 3rd gear

    Tuskin, koska Turustakin rahdattiin Ouluun kiskoilla kokonaisia rekkoja. Perustelivat sillä, että kun laskee kuskin palkat, polttoaine ja rengas ym kulut, niin tulee halvemmaksi lykätä yhdistelmä junaan. Tietty tuo vaatii sen, että on niin iso yhtiö, että kuskeja löytyy molemmista päistä. En tiedä tekevätkö vielä tuota.
     
  5. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Eikös dieselin hinta taannoin noussut aika lailla, samaan aikaan veron ja tuottajahintojen takia. Onko kellään parempaa muistikuvaa tai varmaa tietoa, miten se meni, kun itse en äkikseltään löytänyt mitään hyvää lähdettä? Kuitenkin hinta nousi siinä vaiheessa, kun diesel-autojen osuus henkilöautoista oli suht nopeasti kasvanut melko paljon... Taisi aiheuttaa jopa notkahduksen diesel-autojen osuuden kasvussa:
    dieselautojen osuus

    polttoaineiden hintakehitys

    Yllättävän iso tuo nokivasaroiden osuus ensirekisteröinnistä, parhaimmillaan lähes puolet! Jos dieselautojen suosio jatkuu, ja jos lisäksi autojen koko pienenee uudesta verotuksesta johtuen, niin paineet dieselin hinnannostoon kasvavat. Saas nähdä, miten käy. Ehkä asemille tulee sitten uudet pumput, joista saa violetiksi värjättyä ammattiliikenteen dieseliä... :odroll:
     
  6. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Onko tuolla lasikopissa joku ukko? Sehän myrkyttyy hengiltä..
     
  7. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Ai että saas nährä?

    Aikanaan sanoin eräälle tutulle joka hankki dieselauton, että jos dieselin suosio kasvaa niin verotus kyllä tulee ihan varmasti perässä.
     
  8. janiluo

    janiluo Gearhead

    Voihan se olla myös tuuletettu tupakointihuone. :rotfl:
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Taitaa ne junissa kulkevat rekat olla VR:n oman kuljetusfirman rekkoja, joita ei välttämättä laskuteta ihan normihinnaston mukaan.
     
  10. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Hiilari-asiaa M.O.T -dokkarissa:

    http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon ... ikirjoitus

    "MOT: Helsingin vihreä painajainen
    Pääkaupunkia ryhdytään lämmittämään polttopuulla, vaikka Loviisan ydinvoimalasta olisi tarjolla putkea pitkin vaivatonta ydinkaukolämpöä. Toimittaja Martti Backman."
     
  11. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Telkkarissa nyt VAPO on ruvennut mainostamaan turve-energiaansa.
    Jotain tyyliin jos 2% varoista hyödynnetään niin sillä lämmitetään kaikki suomen kotitaloudet, tuonti energiaa ei tervittaisi ym... en kerennyt tajuamaan kun meni niin nopeasti.

    mutta eikös tämä nyt ole kaikkea tätä päästöpolitiikkaa vastaan, että ruvettaisiin soita perkaamaan ja pöllyyttelemään ne hiilarina taivaalle???

    Ja kampanjaa vetää valtion polttoainelaitos...
     
  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tosta uusiutuvasta tavarasta voitaisiin tehdä kaikki täällä tarvittavat polttoaineet jos vain olisi järki kädessä eikä viher"voima" vastustais sitä.
     
  13. JKF

    JKF Gearhead

    Joo, turpeestahan saa tehtyä bensiiniä ja vissiin nykyään dieseliäkin.Hyvinhän se jo saksankin sotakoneisto jylläsi aikanaan synteettisen bensiinin avulla.
     
  14. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kuuntelin tossa sivusilmällä ratiota ja särähti taas korvaan kun joku virkavirhe selitti että on kehitteillä sellainen auton käyttöön perustuva vero :eek: eikös tän CO2 veron pitäny olla just se? Siis sellainen missä otetaan huomioon missä liiku ja mihin aikaan. Sen tulevan veron toinen? tavoite on uudistaa autokantaa "radikaalisti" koska täällä on nyt keskimäärin 19v romutusikä autoissa. Totahan vois ajatella silleen että täällä ollaan todella ekolookisia kun niitä kertakäyttöpaskoja ostetaan vähemmän. Mutta nyt sitten taitaa tulla vanhan auton omistaminen niin kalliiksi että köyhät ajaa fillarilla.
     
  15. Jza

    Jza Double Gearhead

    Eiks sen pitänyt olla jo sitä ennen bensaverossa? :lol:

    Kyllä tää maailma on tullut hulluksi. Kaikin keinoin pitäis yrittää sahata omaa oksaa ja romahduttaa kilpailukyky :odroll:

    Luin tossa just jotain yrittäjä -lehteä, niin siinä Elinkeinoelämän Keskusliitto repäisi etä yrittäjät eivät saa puhua bisneksestä toimialaliittonsa tilaisuuksissa :rotfl: Mitä vittuu ne sitten siellä puhuis ja miks joku kuuluisi moiseen jos ainoo sallittu puheenaihe on sää? Sakkoo tulee jos saunan lauteilla erehdyt jollekin sanomaan että mistä tilasit viimeks lootaöljyä. :odroll:
     
  16. ata

    ata Gearhead

    Tuli tuossa postissa tuo uusi verolappu Pontiaciin, ja KIITOS GENERAL MOTORS JA PONTIAC kun ette ole ilmoittaneet CO2-arvoja ainakaan vuonna 2004 Pontiac-merkkisille ei Euroopassa myydyille malleille. 8)

    Ja kun kävin vielä viime vuonna korjaamassa rekisteritiedoista kokonaismassaa muutaman sata kiloa alaspäin, se ei ollut turha reissu... eli tuo CO2-vero on siis laskettu tuosta uudesta pienemmästä kokonaismassasta (joka on kyllä nyt se ihan oikea arvo, otteessa oli alunperin liian suuri kokonaismassa kun rekisteröintikatsastuksessa oli konttorilla lipsahtanut kokonaismassa omamassa-sarakkeeseen johon oli sitten laskettu laskennallinen kantavuus päälle...)

    Eli siis nyt maksan Pontiacista veroa todellisen kokonaismassan mukaan vaikka auto onkin vuodelta 2004, koska Pontiac ei ole ilmoittanut tuota CO2-päästölukemaa, vain Amerikkalaisen EPA-luokituksen, mutta se on eri asia. Vero on meinaan tuon takia alle puolet siitä mitä se olisi jos se olisi laskettu 5,7-litraisen V8-moottorin CO2-päästöjen perusteella jos ne olisivat olleet tiedossa. (tiedän kyllä mitä ne olisivat olleet jos ne olisi ilmoitettu, mutta se on vain arviota ja ihan erimerkkisestä autosta koska se tuplaisi tuon veron). Korkea se vero on nytkin kun kokonaismassa on kuitenkin yli 2 tonnia reilusti, mutta paljon vähemmän kuin se olisi yli 350 g/100 km CO2-päästöillä jos sellaiset esimerkiksi olisi tuolle ilmoitettu...
     
  17. ajw

    ajw Gearhead

    ASIAA! tätä olen tässä itsekin pyöritellyt jotta massan perusteella pääsee pissaamaan valtion virkamiestä iirikseen kun joko ikä on sopivan vanha tai juurikin tälle em tavalla :lol: :lol: :rotfl:
     
  18. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Hmmm...vähän off topic, mutta Kiitolinja/Vähälä kuljettaa eniten junassa "Rekkoja", eikä sillä ole mitään tekemistä VR:n kanssa.
    Transpoint johon ilmeisesti viittaat kuljettaa loppupelissä hyvin vähän junassa, sama koskee muita kuljetusyrityksiä...mutta kaikki maksaa ihan saman taksan VR:lle.
    Loppupelissä se menee vieläpä niin, että junassa kuljetetaan paljon jopa ihan tyhjiä kuormatiloja välillä Helsinki - Oulu syystä että vaikka tavaraa ei olisikaan, niin ne tilatut ja suunnitellut yksiköt laskutetaan kuitenkin...VR:lle on ihan sama onko kyydissä mitään.
    Moniko on miettinyt mitä tollanen ratapihallakin järjestelyyn käytetty "Deeveri" hönkäilee ilmoille...pientä ne liikenteen päästöt :rotfl:

    Tuli muuten ensimmäinen uuden systeemin mukainen verolappu...36.20 eur kun on sopivasti hyvityksiä sisässä.
    Seuraavat onkin sitten jo enempi, mutta edelleen on hyvityksiä saamatta.
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ei kait toi nyt mikään hirvee syöppö ole? Hiano peli kuitenkin ja muistan ikäni kun pojat löi tommoisen käyntiin kun itte olin just sopivasti kävelysillalla yläpuolella. Naamanväri oli ensin säikähdyksestä valkoinen, josta se muuttu hiljalleen noen mustaksi :rotfl:
     
  20. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ja saundit on asialliset kun lähtee vetämään. Mitä päästöihin tulee, niin kai tollanen vetää 3-4 rekanvetäjän tehoilla ja päästöillä useamman kymmenen rekan lastit?
     

Kerro tästä muillekin!