AKEn toiminta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pas2, 25.4.2008.

  1. pas2

    pas2 Gearhead

    No ni, sapettaa taas.

    Buikissa oli sitten edelliseltä omistajalta veroja maksamatta vuodelta 2005. Elämme vuotta 2008 -> ollut kolme vuotta aikaa periä summa.

    Veropuhelimen naiselta kyselin, että eikö tällainen ole ulosottokelpoinen vero, joka kuuluisi periä verovelvolliselta. Vastasi, että juu se on ollut ulosotossa pariin kertaan mutta ULOSOTTO VANHENEE. Minkä helvetin takia sitten verovelka ei vanhene, jos se päätetään olla ulosmittaamatta???
    Kuittais sitten sen verorästin pois auton tiedoista mikäli ei sitä peritä. Niin ja nykyjärjestelmällä olisi helppo autoverot kohdistaa oikeaan henkilöön eikä klimpata siihen autoon.

    Onko kellään vielä tällaisesta aiheesta EU-valitusta vireillä, kun näitä tapauksia nyt vaan löytyyy ihan helvetisti, missä uusi omistaja pakkomaksaa vanhan omistajan verot, mikäli haluaa autolla ajella!

    Yleensäkin kummastuttaa Suomen ihmeellinen tapa liittää käyttöverot ja vakuutukset autoon. EI SE AUTO JÄTÄ VEROJA MAKSAMATTA EIKÄ SIELLÄ LIIKENTEESSÄ TÖPPÄILE. Sattana.
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ei ne ulosotot veroista näin äkkiä silti vanhene...
    Verot vanhenee ulosotossa 5 vuodessa.
    Kyllähän sitä veroa ulosotetaan jos on jotain mistä ottaa (esim. omistaa jotain mistä saa edes myyntikulut (huutokauppa) katettua, tai palkkatulot ja muut tulot joista otetaan tietyn suojaosuuden ylittävästä summasta 1/3-osa.
     
  3. Cipacca

    Cipacca 1st gear

    Ulosotto perii, jos saa perittyä maksamattomia veroja yms. Ajoneuvoveroa peritään täten Uon kautta, mutta mikäli ulosottaja palauttaa veron maksamattomana takaisin syyllä, ei ulosmitattavaa, ei siinä oikein AKE mitään mahda!

    Ajoneuvovero toki vanhenee 5 vuodessa, jonka jälkeen se ei rasita autoa.

    Ajoneuvovero on autokohtainen ja sillä on verovellinen aina sen hetkinen omistaja tai haltija. Mikäli tuo rontti jättää maksut maksamatta, rasittaa vero uutta ostajaa. Tämän takia, kannattaa kysyä AKEsta ennen kaupaa noista veroista ja päättää sitten kaupoista vasta. Vähennä kauppahinnasta verojen osuus ja mkasa itse verot sitten pois, niin eivät haittaa.

    Sitäpaitsi, tuon veron on säätänyt autokohtaiseksi hallitus, jonka me olemme itse tuonne Arkadian mäelle äänestäneet. Näin hallitus takaa, että jokaisesta autosta tulee varmasti verot maksettua sisään. Ei näitä lakeja AKE säätele, ne vaan joutuu tekemään paskaset duunit. Eli käytännössä keräävät rahat, kuten laissa on laadittu ja joutuvat vielä haukun kohteeksi.

    Mukavia ajohetkiä vain kaikille rehdeille, jotka hoitavat maksunsa!!
     
  4. liteFun

    liteFun 1st gear

    Maksamattoman veron voi itsekin maksaa kun AKE lähettää verolapun, josta näkyy paljonko on maksamatta edellisen omistajan veroja.
    Taisi olla jopa viitenumerokin valmiina.
     
  5. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Näinkin onnistuu!!
    Soitto vain siihen AKE:n vero-numeroon ja pyytää maksulaput...
    Vaikka onhan tuo kolmessa vuodessa jo ainakin n.600€... Eli harmittava ylimääräinen lisähinta.
     
  6. pas2

    pas2 Gearhead

    Ei saatana, onko tää systeemi teiän mielestä oikeudenmukainen ja toimiva? Kyllä mä ny hitto vie tiedän, että veromäärän ja viitenumeron saa ihan soittamalla aken veropuhelimeen.
     
  7. ajomies

    ajomies Gearhead

    Mikä tässä maailmassa on/olisi oikeuden mukaista, cipacca selvittikin asiaa eikä siihen oikein voi vaikuttaa muuten kuin seuraavalla äänestyskerralla, joten on jälleen yksi syy äänestää ja ehdokasta miettiä.
     
  8. pas2

    pas2 Gearhead

    Niin että kun EU:ssa ollaan niin onko tällainen toiminta hyväksyttyä Yhteisten lakien mukaan? Siis ihan aidosti on mitta täys tästä touhusta, verorästit seuraa autoja eikä omistajia.
     
  9. ajomies

    ajomies Gearhead

    Vaan kun se on ajoneuvovero, ei ajoneuvon omistaja/kuljettaja vero!
     

Kerro tästä muillekin!