Akku pulttikone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja pahvi, 18.11.2006.

  1. Petrooli

    Petrooli 1st gear

    Snap on:in vartin vääntiön vehkeestä kokemuksia , ja hyvä on. M12 pultti napsahtaa "tolkuttomalta" mieheltä vääntäessä poikki. Valmistaja lupaa akun kestoksi 50 renkaan vaihtoa. Ja ei kovin väärässä ole.

    Hinta ei tosin ole halvin mahollinen mutta laatu peittoaa Dewaltit ja muut vastaavat kirkkaasti. Tosin järki paikallaan käytettäessä: Jos pultti/mutteri ( koko avainvälinä 30 ja yli) ei aukea. Niin riittävän kauan vasten ajaen tämäkin laite hajoaa. Niinkuin kaikki muutkin , missä ei ole isompaa vääntiötä.
     
  2. Frohike

    Frohike 3rd gear

    Noniin, piti itsekkin kommentoida ketjuun ku nyt on kokemusta panasonicin, milwaukeen ja IR:n koneista.

    Ensin oli käytössä panasonicin 15,6v akkupulttimopo. Eräs päivä aloin tällä aukaiseen tiukkaan ruostuneita pyöränpultteja, no eihän ne auennut vaikka kuinka hakkautti. Hermothan siinä meni kun lähes 500e ovh koneella ei pultit aukee, ja panasonicci vaihtui samantien 28V li-ion milwaukeehen. Hinta pomppas heti ihan toiseen potenssiin, mutta siinävaiheessa ku laitteet pettää ja hermot menee niin hinta unohtuu :). Milwaukeesta jäi erittäin positiivinen kuva, mutta vielä paremmaksi osoittautui IR:n W360 akkupulttikone, 19,2v Li-ion akut ja voimaa aivan mielettömästi, milwaukeekin lähti myyntiin tän rinnalta vaikka voltit onkin pienemmät.
    Voimaa tässä on sen verran että m8 pultteja ei tällä pysty edes kiristeleen kun ne napsahtelee poikki parissa sekunnissa, 8.8 M10 pultitkin napsahtelee poikki tai muttereista kierteet katoaa kans alle 5sek hakkauttamisessa. Aivan järjettömän voimakas laitos, mutta moisen hinnalla saakin sitten 2 panasoniccia :D
     
  3. TiM

    TiM 1st gear

    Ne käryää sen takia, että otetaan väkisin ulos maksimimomentti minimikierroksilla, jolloin moottorin jäähdytyspuhallin myös pyörii minimikirroksilla ja kone ylikuumenee. Jos sähköporakoneella pitää suurta momenttia saada pienilla kierroksilla ulos, niin siinä pitää olla alennusvaihde, jolloin moottori pyörii isoilla kierroksilla ja jäähtyy, vaikka ulostuloakseli pyöriikin hitaasti... samalla tietysti saadaan ulostulomomentti kerrottua, jolloin moottori rasittuu samalla vähemmän.
     
  4. Jake Hammer

    Jake Hammer Gearhead

    Mites nuo muut akkukoneet?

    Tuolta kun löyty kaikkee aika makeeta combokittiä. Tartisin paljo kaikenlaista uutta työkalua..
    http://tinyurl.com/38wxz5
    Tossa olis kaikki samssa, ja vielä extraa.

    Tai sitten erittäin miellyttävä hinta
    http://tinyurl.com/3c24kp

    Saapiko noihin ne laturit Suomesta? Mites muut jutut, terät ynnä muut? Onko mitoitus sama täällä kuin rapakon takana?
     
  5. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    TechWay tekee ihan mallikkaita akkupulttipyssyjä, puolen tuuman tykillä avaa max. 300Nm (n. 30kg). Aina silloin tällöin olen ottanut duunista "koekäyttöön" ja kyllä on renkaat vaihtuneet vikkelään.

    Akkukoneen huono puoli on se, että sillä täytyy oikeasti olla tekemistä. Muuten menee akut huonoksi jos kone joutuu seisomaan kuukausitolkulla käyttämättä.
     
  6. pantera

    pantera Double Gearhead

    Toi akkujen vahaisenkayton pilaantuminen on harrastekayton ongelma, itse ratkaisin sen silleen etta kun oli tullu hankittua aikaisemmin 12v dewaltin pora ( jolle on kayttoo joka paiva) ostin samoihin akkuihin menevan valaisimen ja iskukoneen.
    http://tinyurl.com/2x39kg
    Tuolta sai 1/2 karalla olevan koneen kahdella 3a akulla samalla hintaa kuin pelkat akut makso k-raudassa
    110v laturi meni roskiin mutta onhan mulla se porakoneen mukana tullut etta lataaminenkin onnistuu.
    Ihan kaypanen laite harrastus juttuihin, ja halpa, ei mikaan proo vehe,kun voima loppuu, niin sitten otetaan ilmakoneella tai 2 metrin varrella
     
  7. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Onkos kukaan muu testannut tätä uutta Makitan mallia 18V 3ah akuilla. Suht kompaktin kokoinen ja kevyt, 230nm luvataan vääntöä mutta käytännössä ei tuohon kyllä pysty. Jonkinverran alle 500E myyntihinta.
     
  8. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

    iskevä akkumutterinväännin renkaan vaihto hommiin ? paljonkohan pitäis olla sitä NM jotta hommat onnistuis , ?
    monestihan ne on niin tiukalla että, ristikko avaimella pitää topakasti vääntää , niin minkähän tehoinen kone semmoisen aukaisee ?
     
  9. niklas_ve

    niklas_ve 3rd gear

    Itellä on Makitan DTW450 18v ja on ainakin todella hyvä laite. Max vääntö 440Nm.
     
  10. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuolla edellisessä viestissä mainitulla Makitalla aukeaa nekin, joissa ristikkoavain mennyt mutkalle.
     
  11. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Tuossa mutterin avauksessa ei niinkään ole vääntömomentti vaan ennemmin iskun terävyys olennainen. Tuli 75 millistä mutteria yhdellä työmaalla paukutettua kolmevarttisella ilmakoneella pitkät ajat auki mutta ei niin millään lähteny, tulityölupaa pultin poikkipolttoon ruinatessa lykkäsi talon oma huoltomies 1/2 pikkukoneen käteen ja sano että koita tolla. Niin vaan aukesi vaikken uskonu että sillä lähtis.
     
  12. kuula

    kuula Gearhead

  13. jrasi

    jrasi Gearhead

  14. 300

    300 2nd gear

    Riittääkö tossa potku, esim ruosteisten alustan pulttien, kampiakselin pään pultin aukasuun.
     
  15. uuze

    uuze 3rd gear

    Ingersoll Randin W7150 on ylivoimainen ykkönen. Hakkaa suurimman osan paineilmapyssyistäkin. Max vääntö 1057nm.
     
  16. 300

    300 2nd gear

    Hyi helvetti suomen hintoja tolle laitteelle.
    Onneksi briteillä on järki vielä päässä. Taidanpa hommata tollasen heinäkuussa.
     
  17. 6.2vani

    6.2vani Gearhead

    nuo IR.koneet on paineilma puolellakin parhaita. tallista löytyy :D
     
  18. Crea

    Crea 1st gear

    Mutterinväännin M18C HIW 3/4'' FUEL Milwaukee,vääntö 1016 Nm

    Tuosta vanhempi versio käytössä ja ihan hyvin paukuttaa pultit irti.
     
  19. uuze

    uuze 3rd gear

    Ei toi IR hinnoittelu briteiltä tule vaan tehtaalta. Moni työkaluvalmistaja noudattaa edelleen vanhaa tapaa jakaa maat eri arvoisiksi myyntialueiksi jonka myötä esim. suomesta ajatellaan saavan 5-10% parempi hinta kuin esim saksassa tai briteissä. Tehtaat siis myy suomalaiselle maahantuojalle jo alunperin nuo laitteet tuon verran kalliimmalla koska olettavat suomalaisten pystyvän ja olevan halukkaita maksamaan tuon verran enemmän. Toimi vielä ennen internettiä mut ei enää kun hintoja on helppo vertailla netissä ja posti kulkee halvalla.
     
  20. Finnhopper

    Finnhopper 1st gear

Kerro tästä muillekin!