akku purkaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 17.9.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo...auto on 67 coronetti 89ah:n akku tyhjenee 2 vrk:ssa...akku on testattu...OK!!
    kojetaulussa "alternator" mittari(lataus??)
    reagoi jokaiseen sähkökojeeseen/lamppuun. Sinne tulee virta jatkuvasti!! Pitääkö olla näin??Ei näkyviä johto vaurioita, mut maihin tuntuu ottavan.Mistähän kannattais aloittaa????
     
  2. JR

    JR Gearhead

    Kaikissa amerikan vehkeissä jossa on mulla ollut tuo latausmittari, niin se on liikkunut vähän sen mukaan mitä sähkövehkeitä on päällä. Sama homma on nykyisen Samaran kanssa... Esim. Valojen käyttö yms. vaikuttaa. Oletko muuten mitannut latausta, että lataako laturi kunnolla? Kokemuksen perusteella sanoisin, että ei siihen ALT mittariin aina kannata luottaa. Mittaus onnistuu kyllä normi yleismittarilla.

    Jos lataus on ok, niin tuo akun purkaantuminen saattaa johtua jonkinlaisesta maavuodosta. Ettei vaikka sterot tai vahvistin ole koko ajan päällä?
     
  3. JTE3

    JTE3 Gearhead

    Kyllä sinne ampeerimittarille tulee kokoajan virtaa.
    Kannataa laittaa akun ja + kaapelin väliin
    virtamittari ja katsoa paljonko näyttää virran kulutusta. Ei pitäisi olla enempää kuin
    muutama 10mA jos on esim kello.
    Jos sulla on tavaratilassa valo, tarkasta että
    se sammuu!
     
  4. JR

    JR Gearhead

    ..Tuonhan pystyy sitten tarkistamaan helposti siten, että menee itse sinne takaluukkuun ja pyytää kaveria paneen kannen kiinni. :lol: :lol: :lol:
     
  5. Poro-Jussi

    Poro-Jussi 1st gear

    Paa virtamittari akun johdon väliin ja lähde yksitellen nyppiin sulakkeita irti. Sitten releet, ja sitten muut.
     

Kerro tästä muillekin!