akku rälläkkä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 6.2vani, 4.12.2014.

  1. oml

    oml Gearhead

    Makitan 115mm laikalla varustettu akkurälläkkä ei tosiaan kestä kovinkaan pitkään vaan rälläkkä sammuttaa melko nopeasti itsensä ja vilkuttelee punaista merkkivaloa. En tiedä että yrittääkö rälläkkä suojella akkuja vaiko itseään, mutta alle millistä kattopeltiä ei meinaa saada leikattua kovinkaan pitkää matkaa kun rälläkkä huutaa jo armoa.
     
  2. Antti M.

    Antti M. 3rd gear

    Luultavasti, mutta verrattiin suoraan tehoa ja siihen tuo ruuvipenkki loi tasaisemman tilanteen. Ja jos pitäis pakoputki katkasta jostain autosta niin akkurälläkkä ois siellä aika häntäpäässä vaihtoehdoista miten sen katkaisisin. Toki jollain merkillä voi olla parempiakin kuin Makita, mulla ei oo kokemusta kuin siitä ja muut Makitan koneet ihan ok, ei välttämättä parhaita, muttei huonoimpiakaan. Itelle en oo ostanu muuta akkukoneita kuin iskevän ruuvarin ja porakoneen, Hitachin pienimmät mallit 10,8v, istuu käteen nätisti ja käyttöä on ollu lopen vielä paljon enempi ku arvelin. Muita akkukoneita tuskin laitankaan, loput koneet saa toimia verkkovirralla tai paineilmalla.
     
  3. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Edelleen tuo rälläkkä on varmasti huonoin vertauskuva tässä akkukoneasiassa. On varmaan hyvä pikkuhommissa mutta taitaa olla vaan niin eli kun täytyy olla kierroksia leikkuuseen niin ei taida vaan akkuteknologialla saadaa aikaiseksi sitä vääntöä kun mitään isku ominaisuutta ei ole tuossa rälläkässä vaan teho perustuu kierroksiin ja tiettyyn vääntöön. Kyllä akkukoneet muuten on mahtavia,ammattilaiset kyllä käyttää korjaamoilla entistä enemmän näitä. Itselläkin kolme erilaista väännintä kokoajan käytössä. Ja on kuulkaa hätäisiä käyttää. Lisäksi nuo käsiräikät yms on ranteelle pitkässä juoksussa haitaksi,kuluu vaan paikat. Kuluu ne muutenkin mutta hyvät työkalut säästää aikaa ja hermoja aivan älyttömästi. Rälläkän käyttö(sähkö) muutenkin aikas vähästä nykyaikaisessa autokorjaamomaailmassa.Parempi tuollainen kahdenkäden vinku yhdistettynä hyvään katkaisulaikkaan. http://www.netrauta.fi/karalaikkahiomak ... -1-8-pitka
     
  4. VooDoo

    VooDoo Gearhead


    Toi oli vanhempisarjasissa makitoissa ihan perisynti, eihä sillä vehkeellä tee mitään jos ja kun sielä on se vakio elektroniikka sisällä.

    (uudessa koko elektroniikan toiminta toteutettu aivan eritavalla ja on huomattavasti parempi, ei katko läheskään niin helposti)


    Ota koneesta kuoret irti, akkukontaktin lähellä on harmaa metallikuorinen loota mihin tulee 2 mustaa johtoa 2 punasta johtoa, yks ohuempi punanen johto ja muistaakseni valko/musta ohut johto mitkä menee valolle. Katkase paksummat punaset ja paksummat mustat, ne liität punasen punaseen, mustan mustaan. Ohut punanen menee kytkimelle ja lähtee vetämällä irti kytkimeltä. Musta/valkosen välissä on liitin mistä sen saa irrotettua. Tsädäm, nyt sulla on rälläkkä missä on voimaa eikä valot vilku. Tosin nyt koneen saa tietysti myös poltettua väärinkäytöllä. Nimimerkillä ihan "muutaman" ko elektroniikan poistaneena. Eikä oo tullu huonoa palautetta kertaakaan.

    Ainiin, ota se elektroniikka pois kuoren sisältä ennen kasausta ja heitä niin pitkälle kun jaksat. TIETENKIN omalla vastuulla ko toimenpiteet. Ja takuu tietenkin poistuu samalla. Noin 10min homma.
     
    f34 ja OpaS tykkäävät tästä.
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Vertasitko muuten sitä rautasahan ja ruuvipenkin yhdistelmää myös isoon kaappariin? Taitaa kaappari viedä noista lelusahoista voiton.
     
  6. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Kohta joku vie suunnan levyleikkureihin ja metallin murskaimiin ja ties mihin helvetinpoltimiin.

    Joka työkaulle käyttönsä. Piniin hommiin akkurälläkkä on hyvä. leikkuupärseiden poisto, pienet katkasut etc.


    Muttajoo, esim just makitan vanhempi akkurälläkkä tulee _täysin_ eri koneeksi noilla ohjeilla mitä aikasemmin laitoin. Uudempi kone ei ko hommaa tarvi. vanhojen tyyppi alkaa BGA ja uudempien DGA. Nyt tuli ihan uus ohutrunkonen malli mistä ei oo hajua viellä.
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Sitä just meinasin että vertaamalla paksun lattaraudan leikkauskyvyllä ei välttämättä saa sen koneen ominaisuuksia esiin.

    Itse ostan akkurälläkän, jahka lompakko antaa myöden.
     
  8. niklas_ve

    niklas_ve 3rd gear

    Itellä on tuo Makitan DGA452 18v 115mm laikalla ja olen kyllä ollut tyytyväinen. On ihan ehdoton pikku hommissa. Uusi malli DGA504 125mm laikalla josta ei vielä kokemuksia.
     
  9. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

  10. uuze

    uuze 3rd gear

    2016 pitäis tulla myyntiin ensimmäinen kuvan 230mm akkukulmuri ja tänä kesänä tulee myyntiin metabon uusille 18V LiHD akuilla varustetut 125mm kulmurit. Tehot niissä vastaa 1000w verkkovirtakäyttöstä. En ole vielä päässyt kokeilemaan mut annetaan lisätietoja kunhan saa testiajot tehtyä.

    Videolla tietoa akuista:http://www.youtube.com/embed/GuHuLH86XUc
    [​IMG]
     
  11. 6.2vani

    6.2vani Gearhead

    tuo halpis paska ollut jonkin aikaa ja on ollut hyvä, laturi piti takuuseen vaihtaa, pikku homissa ihan hyvä
     
  12. Gutless

    Gutless Gearhead

    Makitan 115mm koneeseen kantsii ostaa hetimiten 125mm teräsuojus. Etrasta ainakin saa.

    Makita 18v vanhempi malli meillä on töissä ja ihan näppärä on, mutta ehkä hieman tehoton. Mutta järkeä saa käyttää, että mihin työhön tuo on pätevä.
     
  13. Crea

    Crea 1st gear

    Milwaukee M18 CAG125X FUEL™Akkukulmahiomakone, itsellä tollanen käytössä ja yhtä tehokas kuin piuha vehe. Todellä näppärä katolla tiilihommis jne...
     
  14. 6.2vani

    6.2vani Gearhead

    bauhaussissa oli ryobi 18v akkupora ja rälläkkä 299e ei pahan hintanen akkupora tuntui aika hyvälle en jaksanut käsin pysäytää akut oli vaan 1.5ah
     
  15. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Makita 18v ollu käytössä, tosi hyvä. 125mm laikalla ja 4ah:n akulla vinkkuttaa hyvän aikaa akkukoneeksi.. Pelkkä runko oli joku 230 tai 250€ joskus keväällä.
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Pikku remont moottorisahaan ja laikka kiinni suoraan kampuran päähän kytkimen tilalle

    Eiköhän silläkin katkoisi mitä tarttee


    Ny muuten eräs päivä ois ollu akkurälläkälle paikka ja ihan vaan halpikselle, piti yksi m10 pultti saada poikki

    Emännällä piti pitää pihdeillä kiinni jotta sain kitkutettua rautasahalla, yksin ei onnistunut
     
  17. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Ahneus kukkii

    Jos noi rungot ois ton 180e kpl, niin mikäs niitä ostellessa
     
  19. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    niin.. siis.. mitä tarkotit?

    suomessahan tuo sama 3:n (4) koneen (en haluaisi laskea taskulamppua koneeksi) sarja on ollut kai hieman alle 400e?

    pelkkä porakone ja laturi satsi 150e ja pelkät rungotkin kai satasen luokkaa kappale?

    taitaa joululahjaksi itselle tulla jostain tuolta jenkeistä joku tollanen ryobin sarja ja sitten tv mainoksen kaltaisesti hankkii sitten toisia koneita siihen runkoina lisäksi. esim juurikin tuollainen otsikon akkurälläkkäkin voisi olla kätevä olla pikkuhommia varten.
     
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Jaa oon luullu, et vois ruöpi rungot ois suomessa monta sataa/kpl :eek:


    Ei oo ittee pahemmin tosin kiinnostanu katella hintoja kun mun tuurilla hommaat ton ja tän ja vielä noi ja sit vaihtuu akku malli :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!