Akku temppuilee!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja mopar freak, 16.9.2006.

  1. mopar freak

    mopar freak 1st gear

    Elikkäs tällasta ongelmaa ilmeni. Auto on jo aikaisemminkin vetässyt akun tyhjäksi noin viikon seisonnan jälkeen, mutta lähtenyt ihan mukisematta piuhoilla käyntiin.
    Nyt auto seisoi taas viikon ja koitin pistää piuhoilla, niin räiskäs aika paljon kun löi kaapelin kiinni ja akku alkoi porisemaan eli kiehuttelemaan.
    Nopeasti piuhat irti ja homma taas hanskassa.

    Mistä siis johtuu, onko akku vaan paska vai voiko johtua auton piuhotuksista. Tsekkasin kyllä maapiuhan ja plussan, eikä kyllä ota mihinkään kiinni mihin ei pitäisi.
    onko ollut samanlaisia ongelmia ja millä ongelma ratkeaa?

    Joo ja voin jo nyt sanoa, että oli ne apukaapelit oikein, jos joku haluaa sitä tiedustella. 8)


    Mutta kiitti jo etukäteen!
     
  2. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Jos on vara-akkua laittaa tilalle kokeile sillä ja tarkkaile tippuuko jännite miten paljon akussa pelkästään tyhjänä seisoessa. Ei saisi alle 12V mennä vielä kuukaudessakaan. Riippuen hieman akun iästä ja mallista.

    Mittaa auton laitteistossa kulkeva virta, kun on parkissa. Eli virtalukko 0 ja sitten miinus/maa irti. Virtamittari tämän irroitetun kaapelin ja miinusnavan väliin. Ei saisi olla kuin muutaman milliamppeerin, jos yli 0,3 A niin jossain mahdollisesti vikaa mikä kannattaisi tutkia. Älä tee tätä jos et tiedä tarkalleen mitä olet tekemässä. Akku osaa kojahtaa silmille yllättävän kovasti.

    Jos akku alkoi kiehumaan kaapeloinnin ollessa oikein niin akun sisäistä oikosulkua hieman enteilisi.
     
  3. ViLU

    ViLU Gearhead

    Toi akun räiskäsy johtuu myös siitä jos akku on "aivan" tyhjä. Ottaa siis kaiken virran itteensä mitä kaapeleilla antaa ja vaarana on akun mossahtaminen silmille.

    Itellä tyhjeni viime kesänä punainen Optima, kun auto oli seissyt noin 3viikkoa. Olin kytkenyt cd-vaihtajan väärin. Oma pilipali laturi ei jaksanut antaa virtaa, vaan poltti sulakkeensa kun yritin latailla. Vein akun sitten sinne mistä ostinkin ja siellä lataus maksoi noin 5€.
     

Kerro tästä muillekin!