akkukoneiden vaihtokennot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja määly, 22.9.2010.

 1. määly

  määly 1st gear

  saako mistä järkevästi uusia 1,2V "pattereita"

  uudelleen kennotus taitaa olla saman hintaista
  uuden akun kanssa
   
 2. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  http://www.yeint.fi/index.php?main=64&productCat=895

  sivun alimmaisena olevasta löytyis 12v järjestelmään sopivasti ämpäreitä.

  tuosta nyt vaikka ensi hätään.
  monesta paikasta noita saa, mitat vanhoista ylös ja sitten vaan ihmettelemään miten paketin saa purettua helposti.
   
 3. VesQ

  VesQ 1st gear

 4. Jza

  Jza Double Gearhead

 5. ramman

  ramman Double Gearhead

  siis jos tarkoitat noita " patterin " näköisiä 1,2V akkukennoja niin niitähän saa varmasti kaikista tavarataloista ja sähkö/elektroniikka liikkeistä, ovat niin halpaa peruskauraa ettei varmasti kannata paljon netistä tilailla.
   
 6. Jza

  Jza Double Gearhead

  Otsikosta kyllä päättelin, että kyse olisi juotoslipallisista kennoista.
   
 7. transport01

  transport01 3rd gear

  Ei saa marketista muuta kuin ostamlla halvan vara-akun ja purkamlla siitä, tuurilla voi olla sisällä sopivat kennot. Noissa ns paristoakuissa on yksi olleellinen ero työkaluakkuihin verrattuna nimittäin kuormitettavuus.

  Akkukoneet repii sellaisia virtoja, että ns ladattavat paristot ovat todella äkkiä loppu, jos niillä yrittää kennottaa. Toiseksi ne ei sovi paikkaansa, (onneksi) koska nuo työkalukennot ovat eri mitoilla, kuin paristokoot.

  Lisäksi kennoa hankkiessa pitää huomioida, että onko käytettävä laturi pikalaturi, jos on, niin sitten pitää vanhasta akusta siirtää lämpöanturi ja käytettävien kennojen pitää lisäksi kestää ko laturin latausvirrat. Pikalaturilla varustettujen akkujen kennostus vatii sen verran tietoa, että suosittelen puhelinsoittoa kauppialle ennen tilausta, jotta saa varmasti kennot, jotka kestää pikalatauksen. Muuten voi tulla suru puseroon, kun uusi akku on vainaa muttaman latauskerran jälkeen, tai laturi ei suostu lataamaan lainkaan uutta kennoa.

  Tässä muutama paikka lisää:

  https://www.elfa.se/elfa3~fi_fi/elfa/in ... toc=19031;
  http://www.ecakit.fi/
  http://www.jmr-comp.com/

  Jos ei vielä löytynyt mieleistä, niin googlella löytyy lisää paikkoja, tosin laadusta ei tietoa. Noista kolmesta ja monesta aikaisemmin listatuista uskoisin saavan puhelimessa riittävän opastuksen oikeiden kennojen valitsemiseksi. Enne puhelinsoittoa vanha akku auki ja mitat talteen. Mieluummin viela kapasiteeti ja tyyppi (NiCd, NiMH). Litiumien kennotuksen jättäisin ammattilaiselle.
   

Kerro tästä muillekin!