Akkuporakone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja klasu, 17.5.2007.

  1. kylähullu

    kylähullu 3rd gear

    Re: akkukone

    Itellä on työ/kotikäytössä tuollainen panasonic ja on ihan hyvä yleiskone.
    Sillä tulee porailtua vähän kaikkea (rosteri/hasti, paksuus 1-3mm),
    Virsikirjaa tulee kans välillä vingutettua olantakaa(tosin nykyisin on jo käytössä sähkövinku)
    välillä kone käy vähän lämpöisenä mut muuten on toiminut tosi hyvin.
     
  2. JKL Raggars ry

    JKL Raggars ry Gearhead

    Mites Einhell akkukone? :poff:
     
  3. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    Jos joutuu paljon ruuvaamaan niin unohtakaa noi "tehokkaat" miljoonavolttiset ja viisi kiloa painavat wouwwouwou ranteenvääntimet ja ostakaa toi makitan iskevä ruuvinväännin:
    https://www.netrauta.fi/portal/tyovalin ... _12v__3ah_ Sorry pitkä linkki.
    Tohon saa vielä istukan erikseen jos joutuu poranteriä käyttämään.
     
  4. Ck

    Ck Gearhead

    Aivan samaa mieltä. Mulla on yli 400e Dewaltti 3Ah jolla kyllä vääntää melkein mitä vaan mutta jos teet työksesi jotain tollasella niin kyllä kädet väsyy. Oon käyttäny tommosta makitan iskukonetta konetta jonkunverran ja tavalliset vääntimet on leikkikaluja tohon verrattuna. Ei paina mitään ja ruuvit menee vaikka yhdellä kädellä leikiten.

    Miinuksena suurempi ääni iskun takia.
     
  5. kime2

    kime2 Gearhead

    Kyllähän niillä asunnossa poraa/ruuvaa sen mitä yleensä rakentamisen/täysrempan jälkeen vielä tarvii tehdä,mut silti ääneni menee DeWaltille!
     
  6. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    Onko kukaan löytänyt paikkaa mistä sais akkuja nuihin koneisiin jarkevällä hintaa ,ittellä on Panasonic,DeWalt,kolme Makitaa+yks kulma makita pitkällä akulla,,kaikista akut p,,,,na.Viimenen Makita 2,6 amp,akut ei kestäny kahta vuotta!! :odroll:
     
  7. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Kennotin itse...
    Jos laturit kestää mh akkuihin siirtymisen niin selllaiset??
    Hinta jäi jonnekin 4.5 eunukin paikkeille/kenno, 3000mA, NiMh.
    Ja kennojahan menee yleensä V/1.2 (esim. 14.4/1.2=12kpl)

    Ja tästä on n vuosi... hinnat varmaan edelleen jossakin tuolla-päin.
     
  8. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Huomasin että kukaan ei ole näköjään hommannut AEG:tä,iskinköhän käteni paskaan kun juuri ostin tänään tuollaisen BS 12 x:n( 12 volttia?)painaa 2kg ja tuntuu kyllä kädessä ihan näpäkältä peliltä,kommentteja...
     
  9. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Noniin,kommentoin itse kun tuli hieman lisätietoa tuosta koneesta:
    heitettiin tallin kattoon nyt viikonlopun aikana 47kpl gyprokki levyjä(72neliötä,johon tuli tuplakerros levyjä),ei mennyt hermo koneen kanssa,uskaltasin jopa suositella tuollaista,120€ maksoi...
     
  10. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    ...ja taas on asiaa Makitan maahantuojalle.
    Ostamastani akkukoneesta hajosi istukka!!!

    Tähänmennessä ko paketista on mennyt laturi ja vaihteensiirrin.

    Laturista tuli uudempi versio, vaihteensiirrin oli päivitetty toimivaksi (ainakin toimivammaksi... toistaiseksi kestänyt).
    Nyt alkoi leuat liikkumaan istukassa eritahtiin. Avasin paketin ja totesin sisällää olevan "mutterin" (kehä, mitä pyöritellään, jengat sisällä) olevan poikki kahdesta kohdasta.

    Kyllä nyt pitää jo uskoa, että akkukoneeksi pitää ottaa Panasonic.
     
  11. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    panasonicista on kokemusta se on hyvä vekotin milwaukee vielä parempi! nyt käytössä on hitachi 18 volttine ja hyvin on pelittäny nyt reilun vuoden verran.. ja voimaa on kyllä sen verran että tietää! ja kaikille ketä ostaa ensimmäistä porakonettaan niin ostakaa ihmeessä semmonen malli missä on karalukko ilman sitä porakone on aivan paska värkki.. karalukollisessa saa terät niin kovin kiinni että varmana pysyy.. toista on ilman lukkoa... 8)
     
  12. Buddy

    Buddy 1st gear

    Voi, voi tytöt... :rotfl: Ettekö tiedä, mistä saa parhaan koneen kaikkein halvimmalla? Hakekaa Bauhausista sellanen sininen akkuporakone! Olikos joku "AlphaTools". Mulla on ollu sellanen monta vuotta ja akku toimii vieläkin niinkuin uutena. Räikkä tahtoo löystyä tuhansien ruuvien väännön jälkeen, mutta akun kestävyys kompensoi heikkouden. :wink: Eittämättä paras hinta/laatusuhde kokemissani koneissa...
     
  13. Make.S

    Make.S Gearhead

    Itellä kevyessä ammattikäytössä pamahti pari dekkeriä, mutta makita pelitti komiasti.
    Tallissa on joku tarjouskongin keltainen ihme. Painoa ja kokoa vaikka muille jakaa, ja akkukin latautuu alle viikossa... :rotfl:
     
  14. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Töissä tulee ponnistettua noita patterikoneita. Festooli kulmavaihteella oli muuten hyvä mutta laturi sanoi poks. Pari Ryopia tullut tuhottua ja nyt on menossa Panosonikki saas nähdä kestääkö 1,5v kuten muut :wink: Siis ammattikäyttöä :mad:
     
  15. Buddy

    Buddy 1st gear

    Bauhausin Alpha tools porakoneen akku latautuu pienemmässä ajassa, mitä se toinen tyhjenee aktiivikäytössä, elikkä jos painat ruuvia parin sekunnin välein, niin toinen täyttyy sitämukaa. (Ei tosin joudu välttämättä vaihtamaan akkua koko päivän aikana...)
     
  16. idiot

    idiot Gearhead

  17. J-peg

    J-peg Gearhead

    Panasonicin 15,6V on ihan ok, mutta hiukan raskas ja vanha. Itseltä löytyy Panasonicin 14,4 Li-ion, kevyt ja akut kestää, vääntöä riittävästi, en oo katunut ostoa. Milwaukeen koneet puolestaan raskaita, tehokkaita ja kestäviä. Dewalttia/boschia en laittais. Pieneen näpertelyyn ostaisin Milwaukeen uuden taskuvääntimen, li-ion akut ja 20nm vääntöä.
     
  18. 660

    660 1st gear

    töissä tarvin jatkuvasti ja ainoat merkit mitä kelpuutan itelleni on makita, panasonic, hitachi ja hilti mielellää 3 ampeerin akulla ni pärjää koko päivän vaikka olis isompikin tankki tekeillä
     

Kerro tästä muillekin!