akselin lyhentäminen

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja cubic_inch, 22.3.2003.

 1. cubic_inch

  cubic_inch 1st gear

  lakissa lukee että takaakselin saa lyhentää maks 10 cm. entäs jos ostan joku strange/mark williams alu akseli joka on sanotaan 120 cm vakiona eli paljon lyhyempi kun orkkis akseli, sitten se ei oo lyhennetty. mut mitä katsastusmies tykkää? :???:
   
 2. Capri26i

  Capri26i 1st gear

  tuskin ihmeempiä jos ei mikään ota mihinkään kiinni/ole lähellä sitä.
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ei ne konttorille pituutta mittaa vaan leveyttä!
   
 4. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  No minä en ainakaan muista, että missään olisi rajoitettu tuota kavennuksen määrää. Mutta sen muistan, että ainakin aiemmin se oli luvan varainen hommeli (mulla on 20cm kavennettu akseli).
   
 5. JuTi-racing

  JuTi-racing Gearhead

  Nykysäänöillä vertailu akseliksi otetaan auton vakiolevyinen akseli ja siitä mitattuna akselia saa kaventaa max. 10cm tai laittaa sen 10cm kapeamman muuttamattoman akselin. Elikkäs ei onnaa siten et ensin vakiota kapeampi akseli ja sitä sit vielä kavantaa 10cm. Ei tarte lupia. Nykyisin kats.ins:llä paljon harkinnan valtaa ja jos työ tehty pirun siististi ja saumoista (niiden materiaalista ja hitsarista(luokkahitsari?)) todistus niin ei pitäs olla ongelmia.
   
 6. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Jep, säännöt näyttäis muuttuneen, eli ton 10cm:n kavennuksen voi nykyään hyväksyttää muutoskatsastuksessa (eli ei tarvi lupia). Mutta jos haluaa kaventaa enemmän kuin 10cm tarvii anoa ake:lta lupaa.
   

Kerro tästä muillekin!