akselin lyhentäminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja cubic_inch, 22.3.2003.

  1. cubic_inch

    cubic_inch 1st gear

    lakissa lukee että takaakselin saa lyhentää maks 10 cm. entäs jos ostan joku strange/mark williams alu akseli joka on sanotaan 120 cm vakiona eli paljon lyhyempi kun orkkis akseli, sitten se ei oo lyhennetty. mut mitä katsastusmies tykkää? :???:
     
  2. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    tuskin ihmeempiä jos ei mikään ota mihinkään kiinni/ole lähellä sitä.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei ne konttorille pituutta mittaa vaan leveyttä!
     
  4. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    No minä en ainakaan muista, että missään olisi rajoitettu tuota kavennuksen määrää. Mutta sen muistan, että ainakin aiemmin se oli luvan varainen hommeli (mulla on 20cm kavennettu akseli).
     
  5. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Nykysäänöillä vertailu akseliksi otetaan auton vakiolevyinen akseli ja siitä mitattuna akselia saa kaventaa max. 10cm tai laittaa sen 10cm kapeamman muuttamattoman akselin. Elikkäs ei onnaa siten et ensin vakiota kapeampi akseli ja sitä sit vielä kavantaa 10cm. Ei tarte lupia. Nykyisin kats.ins:llä paljon harkinnan valtaa ja jos työ tehty pirun siististi ja saumoista (niiden materiaalista ja hitsarista(luokkahitsari?)) todistus niin ei pitäs olla ongelmia.
     
  6. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Jep, säännöt näyttäis muuttuneen, eli ton 10cm:n kavennuksen voi nykyään hyväksyttää muutoskatsastuksessa (eli ei tarvi lupia). Mutta jos haluaa kaventaa enemmän kuin 10cm tarvii anoa ake:lta lupaa.
     

Kerro tästä muillekin!