Akun lataaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja homer, 29.12.2016.

  1. homer

    homer Double Gearhead

    Meni Neonista akku pakkasten aikaan tyhjäksi. Akulla on ikää ainakin 6-7 vuotta. Kannattaakohan tuota enää edes yrittää laturilla herätellä henkiin vai pitääkö marssia bilteemaan/motonettiin ostamaan uutta. Autolla ei ole ajettu kuukauteen joten liekkö akku päässyt jäätymäänkin joten silloin se lienee vaihtokunnossa?
     
  2. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kokeile ottaako latinkia. Pienellä virralla hissuksiin voi toimia paremmin. Kelit jos laantuu niin saattaa taas toimiakin aikansa.
    Jos jaksaa harrastaa. Nyt viimeksi sanoin pskat ja ostin heti uuden.
    Edit. Sekin vanhakin tuli itse asiassa harrastettua kuntoon jo ainakin vuosi sitten, eli kannatti kai.

    Onhan niitä jotain älylatureita mitkä osaa hivuttaa virtaa täysin kuolleeseenkin akkuun?
     
  3. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    ei toivottomat tapaukset millään älylatureilla tuu kuntoon. niille pitää ja kuuluu antaa väkivaltaa ja kunnolla virtaa vuorotellen, kunnes alkavat taas uskomaan olevansa herraa palvelevia akkuja.
     
    Saetkae ja Herje tykkäävät tästä.
  4. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Uutta vanhan tilalle, noitten kanssa ei kannata lähteä aikaansa tuhlaamaan. 6-7v vanha= lopun alkua. Kannattaa vie tarkistaa ettei uusikaan akku pura virtaa mihinkään.
     
  5. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    mitäs sitä tarkistamaan ja kallista aikaansa tuhraamaan, senkun lyö vaan taas uutta kannen alle, kun entinen losahtaa!
     
  6. KajS

    KajS Gearhead

    Ja sitä uuttakin akkua voi ladata ns. älylaturilla näin talvisaikaan pari-kolme kertaa yön yli. Tulee hyvä akku.

    Vaihdoin kesällä mondeoon akun, edellinen oli 10 v vanha. Tyhjensin sen vanhan H4 ajovalolla, latasin ja jätin vajaan. Kuukauden päästä poika käytti sitä apuakkuna Datsunin käynnistykseen. Voi sitä tupla-dellortojen imuääntä kun akkuvanhus herätti 4A-GEn.
     
    Saetkae, Herje ja helvetinkat tykkäävät tästä.
  7. homer

    homer Double Gearhead

    Hölmö kysymys mutta mikäs tuo älylaturi oikein on?
     
  8. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    turhake
     
  9. Saetkae

    Saetkae 3rd gear

    Osaa ladat moninaisia akkuja, tavallisia lyyjyakkuja jossa avattavat korkit, AGM akkuja, hyytelösellaisia... Ei keitä niitä tyhjäksi jos vaikka unohtuu laturi kiinni kesäksi. (Kyllä, olen!)
    http://www.ctek.com/fi/fi/chargers
     
  10. KajS

    KajS Gearhead

    Joo, se älylaturi on turhake, jos sulla on se Autoliiton vuonna 1979 myymä laturi tallessa. Sitä vaan ei saa unohtaa lataamaan, keittää akun. Omani jäi Jyväskylään vuonna 1987.

    Muissa tapauksissa ne Motonetin myymät ctekit n. 40 € on ihan kivoja. Latasin tänään ensin mondeon ja laitoin sitten pojan Datsunin kolmen vuoden lataukseen: tämä vuosi, uusi vuosi ja pätkä ensi vuotta.
     
  11. Substitute

    Substitute Gearhead

    Muokattu: 1.1.2017
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Mikä on älylaturi? Käviskö tähän klassinen=KVG!
     
  13. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ainakaan halpis älylaturit ei rupea lataamaan kovin tyhjää akkua, joten älä heitä vanhaa laturia pois.
    Sitä vanhaa tarvii alkulataukseen, ellei ole toisesta akusta antaa "alkusysäystä".

    Noissa mun älylatureissa on myös elektroninen virtanappi, joten ei mene päälle itsestään virtaa saatuaan. Tolpassa kun on 2 tunnin kello.

    Mulla on tolppapaikalla auto, joka seisoo välillä pidempään. Siinä vanha laturi on parempi.
    Lataa 2 tuntia päivässä, ja menee itsestään päälle.

    Sisällä mulla on akkuja, joita lataan älylaturilla, kun ne voi unohtaa siihen lataukseen vaikka sitten koko kesäksi. Siirtyy ylläpitolataukseen akun ollessa täysi.

    Eli hyviä ja huonoja puolia vähän tarpeen mukaan. Ei kannata ostaa virtanapillista. ;)
     
  14. Toope

    Toope 2nd gear

    Älylaturit on ihan jees,jos latailee akkua mikä on kunnossa. Akut mitkä on ehtoopuolella saa elvyteltyä jossainmäärin "sokealla laturilla",eli laturilla mikä ei tunnista akun varausta,vaan työntää sinne sen 15 piste jotain volttia. kiehuttaa akkua,mut siinäpä se äly pitääkin olla laturin asentajassa,kuin "keittää" sitä akkua. Nuo "älylaturit" on melko perseestä elvytyshommiin,eivät toimi siinä ollenkaan.
     
  15. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Mullei muuta olekaan kun semmonen vanhanaikainen älyvapaa laturi. Amppeerit saa valita 2A ja 6A. Onko 6A liika mopo virta ja olis syytä hankkia jokin isompi vehe?
     
  16. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Nyrkkisääntönä latausvirta n.10% akun amppeeritunti määrästä. Mutta jos hätä, niin voi kai sitä virtaa enempikin tuutata akun suuntaan. Noi pikku älylaturit on kai enempi ylläpito latureita, tyhjän isohkon akun lataus kestää tuskastuttavan pitkään.
    Pikkuakut pitäis ladata pikkulaturilla pikkuvirralla.
     
  17. Pertura

    Pertura Gearhead

    Nykyään alkaa ainakin Ctekillä olemaan useammassakin laturissa virtalähde-ominaisuus. Täysin tyhjänkin akun saa ladattua kun hetken tuolla virtalähdemoodilla lataa aluksi, että saa napajännitteen nousemaan sen verran että älykkäämmälläkin puolella alkaa lataamaan.
     
  18. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Ja saa sen älyllisen laturin huijattua lataamaan. Riippuen paljonko vaatii alkujännitettä, mutta toisesta akusta hypyttää langat, tai vaikka 9v patterista.

    Itse ostin cotechin 15a lauturin, missä on elvytys toiminto erikseen. Ei sekään tyhjää rupee lataamaan kun on liian fiksu, mutta siinä on 24h elvytys toiminto joka tekee akusta "kuin uuden". Kait se tyhjentää, ja vaihtaa virran suuntaa? 1 kokeillut ja toimi.
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ite ainakin huomannu et kyllä ne isot kuorma-auton ehjät akut täyttyy pienelläkin laturilla, se ottaa vaan enemmän aikaa


    Ny ku latureista puhetta kuin yleisiä on 24v laturit?
     
  20. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Käsittääkseni kaikki akut pitää pienestä virrasta. Ja mainittakoot, että toi omani 15a on siis max virta boost toiminnolla, ei siis lataa noin korkealla virralla normaalisti.
     

Kerro tästä muillekin!