Akun lataaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja homer, 29.12.2016.

  1. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Tiedä miten yleisiä, kait 24v omaavilla? Mutta myydään niin normi kuin ylläpitonakin?
     
  2. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Joo Minäkin aina oman kuormurin akut ladannu 8a max laturilla ja kyllä silläkin saa käynistykseen tarvittavasti sähköä alle tunnin latauksella (siis kesäkelillä talvella tuo ei lähde vaikka olisi suoraan ydinvoimalaan kytkettynä)

    Lähes kaikissa vähänkään isommissa ei älylatureissa taitaa nykyään olla myös 24v asento, ja myös älylatureita joista löytyy sekä 12v että 24v asennot. Mulla on benton merkkinen älylaturi jossa molemmat jännitteet. Akkujen kannalta parempi olisi jos lataisi erikseen kahdella 12v laturilla molemmat erikseen.
     
    Saetkae tykkää tästä.
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tai sit apukaapeleilla yhellä laturilla 12v ja 6h jälkeen vaihtaa sen ensimmäisen akun

    Vaikka selittävät ettei ole merkitystä kumpaan akkuun se plus-leuka on kytketty, niin isomman kipinän se antaa lähempänä sitä laturin leukaa kuin apukaapelin päässä



    Mulla tosiaan vaan 24v laturi, oli kierrätyskeskuksessa saa ottaa pinossa, ja kun kaikki electroniikka on jeppistä kivaa rohmustin sen heti ja kysyin onko toimiva niin kuulemma.
    Sit kotosalla kattelin ettei se olekkaan muuntaja vaan oikea laturi, teurastin sitten surkeet moottoripyörän apukaapelit ja otin puristimet niistä, orkkiksena oli sellainen pieni trukkiliitin mallia 2tuumaa leveä ihan kuin se oikeakin, mutta 1/3 koossa
     
  4. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

  5. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Eli varmaankin jonkin trukin laturi? Tai sähköisen pumppukärryn...
     
  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Niijjoo eipähän tullu pinkkavaunu ees mieleenkään
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tai vaikka golfkärryn laturi, niitäkin on nähty.

    Tuolla oli hyvä valikoima made in usa latureita järkihintaan. Yllättäen latausvirrat on monissa 12A jopa 20A ihan normi 12v henkilöautoakuille.
    http://www.usabatterychargers.com/index.html

    50/80/100A versiosta sanovat että "aktivoi minkä tahansa akun". Lähtisköhän tallinnurkan vinon pinon jäätyneet romuakut sellasella lataan? Paree lienee kokeilla ulkona ja hyvän matkaa rakennuksista :lol:
     
    Muokattu: 2.1.2017
    caprice305 tykkää tästä.
  8. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    melko mopedi on... mulla on kanssa tommonen lähes vastaava kesäreissuilla mukana ylläpitolaturina, kun kaljakylmiö ottaa 5a :) samaa on tullu lainailtua naapureille, kun ne tappaa akkujaan ymmärtämättömyyttään. tallissa tollanen vanhemman koulukunnan reilut 200a 12/24v laturi, jolla kokematon keittäjä kyllä poksauttaa akkunsa helposti. lisänä tietty niitä ns. älylatureita kirjava joukko. eniten vituttaa, kun 20a älylaturi meni särki, kun olin menny sen jo kiinteästi asentamaan autoon.
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  9. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Itellä on ollut vuosia Benton BX-1 ja yön yli kun on kiinni niin akku kuin akku ollut aamulla täysi... Ohjelapun mukaan riittäisi 120aH asti.

    Ja käytäntö osoittanut että jos akku niin tyhjä ettei ilman kikkailuja lähde lataamaan akku on kyllä vainaa.
     
  10. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Mitä tarkoitat tuolla? Ite olen monta akkua elvyttänyt, mitä ei älylaturi suostu lataamaan.
     
  11. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    Ehkä ne elpyy mutta ketä niissä on kotona ? Ei varmaan tartte koittaa -30c käyntiin mitä arvostan akulta.
     
  12. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Jos noi kikkailut koskee noita älylatureita, niin riippuen laturista ne ei lataa jos jännite on matala, joissain pitää olla 7v joissain 4v että suostuu lataamaan. Eli ehjä mutta tyhjä akku niin ei lataa. Itsellä akut toiminut moitteetta, vaikka ne olisin joutunut uudestaan lataamaan? Ja itse huijannut laturia just toisella akulla jossa virtaa, mutta se 9v patterikin käy.
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Muokattu: 8.1.2017
  14. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    meillä oli uusi akku tyhjentynyt aivan nollaan viikonlopun aikana töissä,kun syötti 16 v 10 min ja sitten kytki automaattiasentoon niin johan lähti lataamaan ja olisi voinut startata vaikka siellä -30 sama jos tyhjää akkua pakkasessa lataa voi alussa laittaa manuaali asentoon ja antaa 16 v niin on toisenlainen latauksen alkustartti.nämä on vaan omia kokemuksia .
     
  15. KajS

    KajS Gearhead

    Yllättävää, mulla on just tuo pulikka ja neljä akkua pysyy hyvin hengissä. Hidashan tuo on; slanttivanin akkua saa ladata "yön yli", jos on parikolmetuntia soitellut helmiradioo naapureiden iloksi autoa parannellessa. Tosin, olen lataillut vain akkuja, jotka näyttää ennen latausta jotain järkevää malliin 12 V ja enemmän. Oikosulkeutunut vaatii voimakeinoja, siihen ei Benton pysty.
     
  16. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    uudemmat kalsium-/hopea-teknologiaa soveltavat akut saa paskaksi ällilatureilla, sillä ällilatureiden älli ei riitä siihen, että välillä pitäisi latailla suuremmilla jännitteillä.
     
  17. f34

    f34 Double Gearhead

    Mistähän auton omat laturit tietää onko kalsium-/hopea-akku vai perinteinen?
    Joissakin uusissa älyautoissa toki kerrotaan diagnoosilaitteilla akun kapasiteetit ja jos agm, mutta ei läheskään kaikissa.
     
  18. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Eiköhän se kumminkin ole AGM akku jonka saa "paskaksi" jos ei osaa käyttää älylaturia...
     
  19. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    varmaan sellaisiakin niillä voi tärvellä
     
  20. rampleri

    rampleri 3rd gear

    Voihan se olla että saapikin paskax, mut pitkään se kestää ennenku niin tekee.
    4 tai 5 vuotta tuota bilteman hopeeakkuu on tullu satunnaisesti latailtua ällilaturilla, eikä oo viel särki.

    Sanosinpa melkein essonbaari asiantuntioiden lausunnoks tuota väitettä.
     

Kerro tästä muillekin!