Akun maadotuksen muuttaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja anttonj, 26.2.2002.

 1. anttonj

  anttonj 1st gear

  Elikkä mitä tulee otta huomioon jos vaihtaa ajoneuvon akun maadotuksen toisin päin. Ajoneuvo (traktori) on + maadotteinen ja olen aikonut vaihtaa siihen paremman laturin säätimineen ja muuttaa sen - maadotteiseksi. Pitääkö vaihtaa startti ym..?, vanhassa traktorissahan ei kovin paljoa ole sähkölaitteita. kiittäen tiedoista.
   
 2. kustumize

  kustumize 1st gear

  Kun ainakaan vaihdoin akkua (myös + maadoitteinen) toistapäin 50-fordista. Ei tarvinnut ainakaan starttiin koskea. Pyöri aivan oikeaan suuntaan silti.
   
 3. SHIVA

  SHIVA 1st gear

  Luulen että traktoris on sen verran vanha(+-maadotus)että siihen kannattaa/pitää vaihtaa laturi(oliko perimmäinen vaihtosyy?),uudet laturit käy heittämällä napasuuden vaihtamisen jälkeen....ei muuta kun tuk tuk!!
   
 4. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Lähipiirissä löytyy harmaa Ferkku johon on muutettiin 6V + maadoitus 12V:n - maadoitukseksi. Laturi on vaihtovirta-japsi, polttimot 12V:set, startti alkuperäinen 6V, kestää hyvin kun ei starttaa älyttömän pitkään. Mittarit on mekaaniset joten ei ongelmia sillä puolen.
   
 5. anttonj

  anttonj 1st gear

  Pitää kokeilla et miten toimii. Tarkoituksena oli laittaa auton laturi tohon Leylandiin ja eniten mietitytti et pyöriikö startti väärin päin ja mittarien toimivuus.
   
 6. OpaS

  OpaS Gearhead

  Startin pyörimissuunta on sama napaisuudesta riippumatta, koska se on sarjamoottori eli kenttä- ja ankkurikäämit on kytketty sarjaan -> magneettikenttien suunta kääntyy siis molemmissa käämeissä, eikä tällä ole vaikutusta pyörimissuuntaan...
   
 7. soyysi

  soyysi 1st gear

  Jos vaihdat vaan pelkän napaisuuden niin vanhakin tasavirtalaturi käy. Sen napaisuus
  vaan pitää vaihtaa syöttämällä käämiin hetken aikaa toisen napainen jännite. Itselläni oli vanha MF35 ja vaihdoin vaihtovirtalaturin sen huomattavasti tehokkaaman latauksen vuoksi koska traktorilla oli vähän ajoa ja pienillä kierroksilla tasavirtalaturi ei ole mikään hääppöinen laite. No toisaalta eihän siellä paljoa ole virrankuluttajiakaan. T.Ysi
   

Kerro tästä muillekin!