ALDL liitin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja 54474N4, 8.5.2006.

  1. 54474N4

    54474N4 Gearhead

    Ajokki on -88 caprice
    Tein aldl kaapelin ohjeiden mukaan ja kun rupesin laittamaan piuhojoja kiinni auton liittimeen huomasin että auton pään liittimestä puuttuu nastalta E johdin kokonaan.
    http://winaldl.joby.se/aldlcable.htm

    Onko capricen liitin erilainen? Vikakoodeja sain luettua kun laitoin nastat A ja B oikariin tai siis ainakin se vilkutteli sitä service engine valoa.
     
  2. slote

    slote Gearhead

    ALDL

    ...sen johdon pystyy vetämään sieltä ECM:ltä liittimelle....painiskelin itse 89 Capricen ECM:n kanssa pari vuotta ja siitä syntyi aiheesta nettisivut. Käy katsomassa ja laita palautetta :-D http://www.handen.us
     
  3. slote

    slote Gearhead

    ECM numero

    Mikähän se mahtaa olla sen ECM:n numero autossasi...oletettavasti joku näistä ;1227747, 1227165 tai 1228746. Veikkaisin tuota ensimmäistä. Kuitenkin...oli mikä noista hyvänsä niin ECM:n pienempi liitin-se 24 pinnainen- on se mistä löytyy "serial data" johto joka pitäisi olla siellä ALDL liittimellä ja josta OBD 1 järjestelmän 160 baudin tietoa saa ulos. Oranssin värinen (tai oranssi/musta) johto liittimen pinnassa numero A8. Luulen että se on vedetty siitä liittimeltä jonnekin kojetaulun alle ja joko irronnut tai irrotettu tai jätetty kytkemättä ALDL liittimeen. Myöhemmissä malleissahan OBD1 nopeudet kasvoivat 8192 baudiin. Tietty jotain muitakin vaihtoehtoja löytynee....GM:llä on yli 250 versiota näistä vekottimista joten ei ihan äkkiä uskalla leikkiä viisastakaan.
     
  4. Havu

    Havu 1st gear

    Moro!
    Minulla on myös Capricen kanssa sama ongelma, aldl-liittimen nasta E puuttuu. Otin ECM:n esille jalkatilasta ja huomasin liittimen nastojen merkinnän olevan erilainen, myös määrät ovat eri. Isompi liitin on 22pin, joka on merkitty numeroin 1-11 ja 12-22. Toinen, pienempi liitin on 18pin, jossa kirjaimet ABCDEFGHJ ja KLMNPRSTU. Voisko toi serial data olla nastassa 8 (josta ei lähde johtoa) vai mennäänkö MUTU:na? Auto on Caprice stw, 1987/3, ECM on 1227301.
     

Kerro tästä muillekin!