aldl ohjelmat

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja moottorinlohko, 4.8.2009.

 1. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  -89 etuveto caddy 4,5 ja ponu transport 3,8 millä saan tietoa ulos auton tietsikasta.ohjelmia on koneella,kaapeli on,portin asetus ok.eli pitääkö ohjelmalle asentaa juuri sille moottorille tehty "ajuri"vai onko semmoista ohjelmaa joka alkaa näyttämään tietoja kun kaapeli kiinni,ohjelma auki,virrat päällä tai käynnissä.ohjelman ei tarvitse olla ilmainen .voi laittaa vaikka yv:nä neuvoja.
   
 2. kira

  kira 1st gear

  Morot,

  (eikäs vedetä palkokasveja nenuun...)
  Tämähän alkaa olla aikalailla "kulahtanut aihe... täälläkin useampaan otteeseen kaluttu... haku auttaa...
  esim: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... light=aldl

  Mutta palataas asiaan.
  Eli "ohjelmilla" tarkoitat winaldl jne. tyyppisiä ilmaisohjelmia? Joo, kyseisen ohjelman pitää tukea autossa olevaa boksia (ECM). Rahallahan saa melkein mitä tahansa mutta näissä "hommissa" pärjää ilmaisillakin. Niissä saattaa tulla enemmän puuhastelua alussa mutta kun homman saa kerran toimiin niin kyllä se sitten jatkossa toimii. (tosin "KVG" auttaa tääskin, tuntuu ihmisillä olevan vaan "samoja murheita"...)

  Liitännöissä ja liittimissä sähköisiä eroja on muutamia (siis siihen johon kaapeli vaikuttaa). Jos puhutaan vanhemmista kuin -95 (+/- jotakin) kulkupeleistä niin liityntä on joko "160" tai/ja "8192". Sulla lienee kuitenkin oikea kaapeli/kytkentä?

  Se mitä auto pukkaa liitynnästä (tai mitä sieltä saa kysyttyä) onkin sitten sekavampi juttu. Eli malli, vuosimalli, auringonpilkut, "mitä boksia sattuu olemaan linjalla joutilaana"...
  "160" tyyppinen winaldl lukee tavaraa väärälläkin boksin valinnalla mutta kentät (siis arvot) eivät osu kohdilleen ja lukemat on puutaheinää. Jos ohjelma näyttää edes kotakin niin ollaan melko pitkällä, enää pitää arvuutella/kokeilla oikea boksi. Eli ohjelman pitää olla ainakin kyseiselle "160/8192" tehty ja jotenkin saada valittua boksin tyyppi (jos nyt et löydä sellaista joka on tehty pelkästään sun autojen malliselle)

  Siis onko sulla jo jokin diagnostiikkaohjelma koneella mutta mitään ei vaan näy? vai näkyykö jotakin mutta siinä ei ole päätä eikä häntää?

  - Kimmo
   
 3. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  winaldl ja tuner pro rt.caddy näyttää kyllä fuel centeristä tiedot näppäilemällä,mutta olis helpompi katella koneelta.molemmilla näyttää että on kytketty,siihen sitten jääkin.eli portti on oikein tuner hakee itse asetukset .jos joskus dataa tulee ulos alkaako ohjelma heti näyttämään lukemia vai pitääkö sen kerätä jonkun aikaa.
   

Kerro tästä muillekin!