Alkuaikojen kisoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja a522ni, 28.12.2008.

 1. a522ni

  a522ni 1st gear

  Olisipa kiva saada tulosluetteloja nähtäväksi 70-luvun kisoista, myös moottoripyöräpuolelta. Vaikkapa nettiin EQ??????
   
 2. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Joku aika takaperin oli noi pistetaulukot kaikilta vuosilta netissä fyyran sivujen alla, mut ei mitenkään helposti löydettävissä ainakaan enää. Eiköhän ne siellä kuitenkin jossain oo.
   
 3. Rotilas

  Rotilas Gearhead

 4. a522ni

  a522ni 1st gear

  Kiitos!

  Kiitos Rotilaalle ja lisääkin voi laitella tiedoksi.
   
 5. Putte

  Putte 1st gear

  Tulipa tuossa katsottua noita lajin alkuaikoja esittelevä filmi, The Hot Rod Story. Ei kerro Suomesta vaan suola-aavikolla alkaneista kisoista SCTA:n ja NHRA:n synnystä sekä sivuaa myös Hot Rod magazinen syntyä. Filmi on käytännössä kokonaisuudessaan kuvattu 50-luvulla ja siinä on paljon sen aikaista ajoa. Mukana näkyvät muun muassa Tommy Ivo, Mickey Thompson, Art Christmas ja monet muut 50-luvun kuskit. Hieno pätkä.
   
 6. Hate

  Hate 3rd gear

 7. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

 8. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Vanhat Veekasit ja Vauhdin Maailmat lienee hyviä lähteitä. Viimeksimainitut on yleensä pilahinnoissa, jos niitä divarista löytyy.
   
 9. atobee

  atobee Gearhead

  Kiva huomata että, herrat Timo Lehtimäki ja Tommmi Haapanen ajoivat v.1988 katu-auto ryhmissä, mistäköhän nekin ovat saaneet innostuksen lajiin.

  Tänä päivänä noi katuryhmät ovat pelkkää P***AA FHRA:lle, nyt panostetaan junior dragtereihin. Mutta totuus on että katuautopuolelta on tulleita tämän hetken kovimmat kuskit/tiimit. Esimerkkejä löytyy kun katselee listoja menneiltä vuosilta.
   
 10. Landaulette

  Landaulette 3rd gear

  Kiitos kysymästä ja valittelen "hidasta sytytystä" asiaan. Sain tänään FNRA:n sivuille listat vuosien 1975-1990 tapahtumista (Kiitos Luppe!) mm. mestarit 1979 alkaen.
  Laajempia tulosluetteloja odotellessa...
  http://www.nosdrags.net/fnra/vanhatkisat.html
   
 11. gremlin

  gremlin Gearhead

  Toi meen kevat kisahan olis tanavuonna 30v juhlakisa. 8)
  Porin eka kisa oli perimatietojen mukaan kesakuun vaihteessa -79, ja samalla suoralla muuten ajetaan vielakin.
  Mahtaskohan tosta kisasta olla kellaan mitaan materiaalia? Jos oikeen juliste loytyis niin olis aivan mahtavaa.
   
 12. hla

  hla Gearhead

   
 13. kime2

  kime2 Gearhead

  Kovin vaan on heikko tajuista porukkaa FHRA:n johdossa nykyään :mad:
   
 14. kime2

  kime2 Gearhead

  Olitko muuten paikalla silloin?

  Järjestäkää nyt jotain "muistotilaisuutta" tuon 30v historian johdosta kun kerran noin pitkät perinteet Porilaisella kiihdytyksellä on :D
   
 15. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Vaihtakaa vaarit jo levyä.

  Junnuja ei ollut, kun nykyinen TOP -kaarti aloitti. Suomessa hyvänä esimerkkinä vaikkapa S.Saapola, Ruotsissa S.Callin.

  http://www.callinracing.com/index2.htm

  Uusi sukupolvi on tulossa, kannattaa tarkastella asiaa hivenen pidemmälle kuin vaikkapa ens kesään ja tarkkailla myös vaikkapa nykyisiä SC tai PET -luokan osallistujalistoja.
   
 16. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Kuvamateriaalia löytyy jonkinverran, mutta on kaitafilmillä ja dioina.
  Olin siellä järkkärinä. Täytyypi mietiskellä miten ne saisi digitalisoitua.

  Toi oli FHRA-Pori'n järjestämä, mutta jo edellisvuonna 78 oli FHRA:n järjestämä kisa, mikäli nyt oikein muistan nuo vuosiluvut.
   
 17. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Tosin taitaa sitten noidenkin isukit olla sieltä streettipuolelta lähtösin, ja väkee tulee tonne junnuihin jatkossakin myös ja ehkä jopa erityisesti streettikisailijoiden toimesta. Streetti on hyvässä vaiheessa, suuri osa kuskeista on melko "tuoreita" tai "uustuoreita" lajin parissa, ei mun mielestä FHRA:lla olis oikeen varaa sitä unohtaa tuöevaisuutensakaan takia, vaan kyllä sitäkin vois kehittää.

  Mut mielenkiintosia noi vanhat listat ja tulokset, tuo muistoja mieleen.
   
 18. Putte

  Putte 1st gear

  Ei streettiä ole mihinkään unohdettu muiden kuin street kuljettajien mielestä. Paremminkin streettiä on jopa tuettu edullisemmilla osanottomaksuilla ja yritetty jopa huomioida kauden päätapahtumassa, mitä ei muualla Euroopassa tapahdu. Taitaa vaan olla niin, että Suomessa on päästy liian helpolla nauttimaan liian hyvästä. Onhan toikin hyvää kehitystä, että streetit ajavat SM-kisojen yhteydessä eikä enää omissa kisoissaan tyhjille katsomoille. Joskus pitäisi miettiä muutakin kuin vain omaa napaa.

  Mutta itseasiassa tämä ei kuulu tänne nostalgia puolelle, joten street keskustelua varmaan kannattaa jatkaa muualla ja palata tässä vanhojen aikojen muisteloon. Johon streetin osalta toki kuuluvat muun muassa Hangon kisat ja kaikki alkuaikojen kisat, sillä olivathan ensimmäiset kilpurit itse asiassa lähes tulkoot kaikki katuautoja.
   
 19. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Luokan kehittämisessä street on unohdettu, siitä ei pääse mihkään ja sen myöntää toi johtokin. Tyyliin olkoon ny, ku ei se mitään pyydä. Ei siihen millään lailla panostettu oo.
   
 20. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Kuten tuolla toisaalla on jo todettu niin toihan on ihan vaan näennäisitä hinnoilla kikkailua kun ensinnäkin kyse on kuitenkin FHRA:n taholta eri arvon myöntämistä sarjoista (SM vs. Cup), perushintaan kuuluvista mekaanikkolipuista, TV näkyvyydestä, mm. bensasponssin palkittaviin kuulumisesta yms. asioista mitkä kaikki on sit pois mukamas halvemmalla ajavilta Streeteiltä.
  Puhumattakaan siitä että koko lajiin panostamisen tai monellakin jopa sen aloittamisen järkevyys epäilyttää nykysillä Streetin kuvioilla aina vaan enemmän kun marssijärjestyksessä ne kuitenkin jätetään yhä aina viimeisiks vaikka monissa muissa luokissa osaanottajamäärät SM sarjan ajamisekskin olis niin olemattomat että kynsin ja hampain yritetään keksiä edes vaadittavat viis osaanottajaa aina kisoihin. Ei millään pahalla mut toi jos joku on lajille aika huono ja herättää aika lailla laajemmissa harrastajapiireissä hymähtelyjä jos SM:iä jaetaan muutaman auton "sarjassa" :odroll:

  Ja mites oikeesti on jos nytkin verrataan yleisömääriä perus SM kisasta ja vaikka todella vaan kadunmiehille suunnatuista Hyvinkään tai Kiikalan kisoista, lieköhän noissa jälkimmäisissä katsomot yhtään sen tyhjemmät kuin noissa SM:issä?

  Mut eiköhän tää Streettien osalta palaa näillä systeemeillä entistä enempi vaan alkuaikoihin ja todelliseen nostalgiaan eli oikeesti kaduilla kisaamiseen, siellä vaan on noi ajolisenssit aika herkässä jos paikalle sattuu vääriä ajan ja nopeuden mittaajia :poff:
  Tosin pluspuolena se että siellä on sit monasti tota yleisöä enempikin todistamassa suoritusta kuin useimmissa kisoissa :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!