alumiini vanteiden korjaus

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja paxton, 14.7.2003.

 1. paxton

  paxton 1st gear

  tietääkö kukaan firmoja jotka korjaavat vanteita joissa on taittumia ja murtumia

  _________________
  onko silloin kivaa kun on mukavaa

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: paxton 2003-07-14 21:01 ]</font>
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  ei kannata korjauttaa.samaan hintaan ostat jenkeistä uudet (ja tod.näk.paremmat) postituskuluineen...tsekkaa http://www.ebay.com ja sieltä auto ja parts ja wheels niin voit itse todeta.
   
 3. paxton

  paxton 1st gear

  tuo ei pirä ihan paikkaansa vanteet tai vanne mitä meinataan korjauttaa on 8.5*17 tuumainen ja a hinta kyseisille vanteille on n.500€/kpl ja juuri samanlaista ei löydetty mistään niin päätettiin sitten kokeilla korjaamista ja paikkakin löytyi jo mutta kerron siitä sitten kun saan vanteen takaisin että työn voi testata.kyseisellä pajalla sanottiin että vähän siihen jää heittoja noin 0.5 mm mutta tärkein lienee hinta mitä se tulee maksamaan n.200€ että kyllä mun mielestä kannattaa korjauttaa ja palatakseni tuohon hintaan vielä niin se on sen takia nuonkin korkea kun he joutuvat ottamaan palan toisesta vanteesta kun on niin pahoin revennyt.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  millane siit sun vanteesta tuli........tarttis ite samaa palvelua.
   
 5. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Uskotaan jo nyt: aluvanteita ei voi korjata: yhden muodonmuutoksen alumiini yleensä kestää lujuuden vain vähän kärsiessä, toisen tapahtuessa se on sitten historiaa.
  En haluaisi nähdä tutkijalautakunnan raportissa korjattua aluvannetta. Ei se oikeesti niin kallis voi olla.
   
 6. ricars

  ricars 1st gear

  tekeekö kukaan yleensä sorvauksia tollasiin aluihin?
  esim kun on nätisti työstetyt ARE:t ja pintalakka syöpynyt niin että skeidaa ja tiemausteita mennyt lakan alle ja homehduttanut sen, lasikuulapuhalluksessa ne nätit harjausjäljet katoaa. eli jos joku firma sorvaisi pienen siivun reunoista ja tietty sen lakan pois?
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  jos se ricars löytää paikan, ni ilmoita. tarttis just samaa palvelua.
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ainahan asiat on helppoja jos voi vaan talsia kauppaan ja ostaa uuden osan, siitä selviää vaan rahalla. Mutta jos nyt puhutaan vanhemmista harrasteajoneuvoista niin jossain vaiheessa on vaan pakko korjata vanha osa tai tehdä itse korvaava kun uutta ei enää mistään saa.

  Jotenkin tuntuu turhanpäiväiseltä tommonen neuvo että osta uus, tälläista nerokasta asiantuntijakommenttia kysyjä varmaan juuri olikin hakemassa, ihme kun ei itsellä tullut noin omaperäisen hieno ajatus mieleen.

  Muistelisin kouluajoilta että noi alumiiniseosten lujuusominaisuudet on palautettavissa melko yksinkertaisellakin lämpökäsittelyllä. Varmaan löytyy pienellä hakemisella joku taho mikä osaa neuvoa asiassa.

  tl
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vähän asian vierestä,tekeekö kukaan alumiinivanteiden levitystä Suomessa?Ruotsista löytyis putiikki joka tekee levityksiä,mutta on vähän turhan kaukana.
   
 10. ripee

  ripee Gearhead

  R Sunila Kaskimäenkatu 5, 33900 Tampere Puhelin
  (03)2656613 Fax (03) 2656623

  tekee ainaskin levityksiä ja korjauksia vanteisiin
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  L-Weld lappeenrannassa korjaa paljon vanteita ja potkureita, ym erikoista. Itse olen ainakin saanut asiallista palvelua. (entinen lappeenrannan erikoishitsaus)
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Renkaat ja vanteet

  Satuinpa tuossa ajamaan vanteen katukivetykseen ja siihen jäi ikävät naarmut. Oisko kellään tietoa et mitä sille pitäs tehä tai mistä sais apua? Asun treellä.[/quote]
   
 13. kaide_n

  kaide_n 3rd gear

  kokkolas tekee åghreenin(tai sinne päin) konepaja hajonneille/kieroille aluvanteille ihmeitä ja edullisesti 4 kieron vanteen josta yksi lohjennut korjaus 130e ja on kuin uudet...
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Renkaat ja vanteet

  [/quote]

  Ota puhelinluettelon keltaiset sivut käteen, sieltä kohta: hitsaamoja, ja sitten katselet ja kyselet kuka hitsaa alumiinia.
  Olen huomannut että metallipajoista löytyy yllättävän paljon alan harrastajia, jotka ymmärtävät mistä on kyse.
   
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kannatais ottaa asioista selvää ennen kun laukoo suuria "totuuksia".
  Silloin kun vanne korjataan hitsaamalla täyttäen, korjuskohdan lujuus todennäköisesti ylittää vanteen alkuperäisen materiaalin lujuuden, johtuen lisäaineen suuremmasta lujuudesta ja hitsaamalla täytetyn aineen suuremmasta tiheydestä. Tämä toki edellyttää hitsaajalta jonkinlaista materiaalituntemusta ja hyvää ammattitaitoa.
  Hyvin tehty korjaushitsaus onnistuu todennäköisemmin Tigillä, Mig-hitsaukseen en ainakaan itse luottaisi, koska migillä koottuja alumiinirakenteita korjailen tigillä ihan työkseni.
   
 16. Vetteman

  Vetteman 1st gear

  Kun näistä vanteista on tässä juttua niin heitänpä sekaan et mitenkäs pinnavanteiden oikaisu. Ei taida olla ihan yhtä helppo kun polkupyörän vanteissa? Tekeekö joku tämmöstä?
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  joo olin kanssa sanomassa samaa. eikös tämä mahda olla soppeenmäen teollisuusalueella.
   
 18. T.N

  T.N Gearhead

  Tää pulju teki ainakin jossain elämän vaiheessa aluvanteiden pintakäsittelyä,kannatais varmaan kysästä

  http://www.aic.fi/index.html
   
 19. Jebulis

  Jebulis Gearhead

  Kuinka onnistuu alumiini vanteen lakan/pinnoitteen poisto? Tuli tuossa vanteeseen suht tiheään naarmuja, jotka näyttäis ulottuvan vain pinnoitteeseen/lakkaan. Eli puolet vanteesta on sameana naarmuista.

  Ajattelin, että jos sen lakan/pinnoitteen saisi jollain konstin pois, kiillottaisi vanteen ja lakkaisi uudelleen vanteen vois tulla hyvä? Kellään kokemuksia?
   
 20. Le Mans

  Le Mans 1st gear

Kerro tästä muillekin!