Alustava kisakalenteri vuodelle 2021

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja homer, 20.10.2020.

 1. pile

  pile Gearhead

  Siinä oikeen lämpöösen maan sankarit valittaa kylymyyttä. Paikan suuruus ja avaruus tuntuu varmaan ankealta kun omas elämäs on tottunu elämään jossain ahtaassa betoni helvetissä. Se on sitä elämää kun on tilaa mällätä.
   
  GS, Rami_Vaan, Araldite73 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Jaa. Siis sun mielestä siel on tunnelma kohdallaan verrattuna Alastaroon ja motoparkkiin, eikä siihen ole aihetta panostaa? No, ei siin mitään, senku täytätte radat ja katsomot ni kyl siit hyvä tulee
  .
   
  TT52, faffeli, Lasse73 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Ei kannata lähteä katsomaan kauhavalle, jos on heti semmonen fiilis että paska homma. Eihän paskallekaan mennä kuin pakosta.

  On se jännä homma kun aina haukutaan ja kirotaan, vaikka pitäs olla tyytyväinen että on edes yksi paikka jossa voi ajaa isoillakin vehkeillä täysiä maaliin. Nyt kun täällä kovat äijät peukuttaa ja puhuu paskaa FHRA toiminan takana, se varmaan edesauttaa hommia?

  Eikö samojen tyyppien pitäisi pistää uusi järjestö pystyyn ja alkaa ajamaan siellä Alastarolla isoja kisoja. Lupaan tulla ajamaan sinne tai ainakin maksaa ilmoittautumisen ihan vain kannatuksen vuoksi. Savolaiset, jotka kiroaa kaikkea joka tapahtuu savon sanomien luku alueen ulkopuolella kehottaisin alkamaan järjestää niitä kisoja siellä motoparkissa. Eikö ne ihmisetkin osaa sinne tulla kun järjestätte sitä toimintaa?!

  Jos nyt verrataan Kauhavaa Ruotsin lentokenttäratoihin ja vaikka gardermoeniin, niin ei se häpeä yhtään ja pienellä lisä panostuksella taas askeleen lähempänä toimivaa, mutta kun nämä samat on aina vittuilemassa tuolla kylillä ja esson baareissa kuinka on väärä puheenjohtaja, väärät hallituksen jäsenet ja kuinka paskaa porukkaa on töissä radalla ainakin osittain. Minä olen moittinut palkollista jolle maksettiin vuosia palkkaa siitä ettei saanut mitään aikaan ja sitä että ilm.maksut on liian korkeat, mutta silti olen yrittänyt käydä vähän täyttämässä FHRA:n kassaa treenipäivillä ja muilla jutuilla ja töissä jos on apua tarvittu. Kannattaisko tiettyjen yhdistystenkin siirtyä samaan porukkaan eikä kiroilla ja valittaa FHRA:sta. Se ei johda mihinkään tai sitten perustaa itse hienommat kisat ja systeemit.

  Supolla on eläkeläisenä aikaa, voithan järjestää semmoset sponssit sinne motoparkin FHRA kisoihin että niitä kalustoja ja vehkeitä + järjestäjiä kannattaa sinne roudata. Järki hoi sinne ja tänne. samma på svenska.

  "mä en voi tulla katsomaan kun ei ole sitä oikeaa tunnelmaa ja fiilistä. Kylmä ja tuulinen paikka. pitäs olla just samanlaista kuin oli kerran Alastarolla 15v sitten"
  "en saa reaktioita kohdalleen kun täällä kauhavalla ei ole tunnelmaa lähtöalueella ja paluureitti pitäs olla umpihangessa niin sais semmosen talvisota fiiliksen"
  "vessatkin on liian kaukana, mää oon ylipainoinen kiihdytysurheilija ja ottaa pumpusta kun joutuu kävelemään eikä niissä muovivessoissa saa ees housuja alas, saati sitten ylös"

  Onko nämä otteita edellä kirjoittajien tai peukuttajien päiväkirjamerkinnöistä?

  Voi ristus. Eläkää ny isot miehet valittako. Varmasti ei ole Alastaron tasoinen, mutta kannattaisiko Teidän nyt ensin järjestää ne kisat sinne Alastarolle niin sitten voi haukkua tätä paikkaa.

  AH
   
  gremlin tykkää tästä.
 4. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Nii, nythän onkin kyse siitä yleisöstä myös jota ei ole ennakkohuuteluista ja mainosteluista huolimatta näkynyt. En usko että itsekkään olet tyytyväinen kävijämääriin. No toivotaan ekkä yleisö löytää paikalle ja saa telmiä aakeella laakeella.
   
 5. pile

  pile Gearhead

  Joo kyllä yleisöä sais olla enemmän ja monia muitaikin asioita vois kehittää. Ja niitä varmaan kehitetäänkin. Mutta tapa millä näitä asioita tuoraan esiin täällä ei ole mielestäni asiallinen. Varmaan bisnes miehenä säki käsität että rahaa tarvitaan ja paljon että tuollainen paikka saadaan kukoistamaan. Sitä raa kun ei vaan kasva puissa niin sitä pitää kerätä pitkällä aikavälillä. On turha lässytellä ja verrata edelliseen paikkaan että siellä oli istä ja tätä mitä kauhavalla ei ole. . Totuus on että kun siellä ei ole rataa niin turha verrata. Motoparkki siellä on rata. Mutta mikä ihme siinä on kun ei sinne yleisö löydä. (Kun aika oli toinen viime vuosi tuhannella vielä niin väkiä oli.Mitä tapahtui siinäpä kysymys. )En hauku paikkaa ,mutta verratkaa mitä on motoparkin ympärillä ja mitä taas kauhavan. Nykyään ihmiset vaatii tosiaankin jotain muutakin kuin vain luonnon rauhaa.
   
 6. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  No en mä ainakaan tarkoita et Kauhavaa pitäis haukkua, mut totean vaan oman subjektiivisen näkemykseni siitä, ja vertaan sitä näkemykseen noista kahdesta muusta. Uskoisin että asialle vois olla jotain kohtuu edullisestikin tai jopa ilmaiseksi tehtävissä vaikkei itellä siihen ideoita eikä osaamista olekaan. Toivottavasti sinne saadaan myös väkeä katsomoihin ja kuskeja. Kovasti herkästi haukutaan meitä etelän veteliä; en mä tiedä, nythän sit on hyvä näytön paikka poromiehillä panna paikka ja kisat kukoistamaan. Ei kai siinä meitä tarvita. Tulokset sit puhuu puolestaan.
   
  Stang_81, faffeli ja Lasse73 tykkäävät tästä.
 7. väsynyt

  väsynyt Gearhead

 8. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Täähän on tätä ikuista huopausta. Kyllä nyt syksyllä kadunmiestapahtumassa oli Motoparkissa paljon testaajia sekä myös yleisöä, hyvä niin sillä näitä tarvitaan. Ja kyllä minäkin kehun ja puolustan 60Km päässä olevaa rataa kotipihasta kun jossain 300km päässää olevaa jossa ei mitään ole ympärillä.
   
 9. pile

  pile Gearhead

  Mulla ei ole mitään motoparkkia vastaan ,sinne on tultu kisaamaan kun kisoja on ollut. Totuus vaan On kun katsoo penkalle niin tyhjää se siellä on ollut jo pitkään. Käytännössä se on meillekin sama kumpaan ajetaan kun kalusto kasaan laitetaan. Ei se matka ole se haastavin. Tuo syksyn kadunmies tapahtuma on ehkä hiukan väärä kohta tehdä arvioita. Ihmiset kun koko kesän ovat joutuneet olla koronan takia kotona pannis niin kyllä tapahtumiin oli tulioita syksyllä. Kannattaa katsoa pitkän aikavälin Janalla ja ihmetellä sitten mikä siellä on kun kansa ei tule. Kauhava on täs tapaukses toinen ääripää. Se on paikkana ihan uus ja sitä pitää totuuden nimis kehittää ja kehitetäänkin ,mutta se eiän ikuinen raha se on ongelma yhtälailla siellä kuin on Motoparkis ja edesmennyt Alastarokin. Sieltä myös loppui raha. Jos sitä rahaa ja halua olis ollut niin mikä ettei sillä olisi edelleen rataa jossa ajettaisiin. Mutta enivei. Jokaisen rata alueen omistajan pitää toimia niin että saadaan ympäristö katsojille ja kisaajille kiinnostavaksi. Tässä tarkoitan myös sitä että ratavuokrat pitäis pystyä pitämään kohtuudessa että kisa järjestäjä pystyisi järjestää kisoja kohtuullisilla kuluilla. Niin että osallistumis maksut ei nouse kohtuuttomiin ,joka taas karsii osallistujia. Tämä oravanpyörä pitää saada balanssiin.Koska jos ei ole kisaajia ei ole katsojiakaan. Haasteita on joka suunnalla. Niin nykyisten kuin tulevien (suunnitteilla olevien)ratojen kanssa. Omalta osaltani edelleen painotan että kun kalusto pakataan niin on ihan sama ajetaanko karavaanin kans se puolitoista tuntia vai 4h ulkomaan matkat taas vaatii jo enempi ajatusta,tahtoa ja ennen kaikkea rahaa.
   
 10. supo

  supo Gearhead

  Ei Auliz jouda muille tehdä mitään kun on niin vitunmoinen kiire eli maksavana asiakkaana/jäsenenä annan aina pientä palautetta kun siltä tuntuu!Ps.just laitoin ostoslistan huippu osatoimittajalle että saadaan osia omaan -41 Willykseen Amerikan puolelta jotta saadaan se radalle kirmaamaan jonnekkin aikanaan,tiedä vaikka päästään Botniaringin kupeeseen uudelle radalle vetämään perinteisesti kumit rullalle!Ps.Nyt on vaan unohtunut se tärkeä asia että maksava asiakas on se joka päättää!Ps.nyt tarjotaan tuotetta nimeltä aamuksi radalle,illaksi kotiin ei kyllä nappaa nyt millään eli näyttää että kyllä Kauhavan katsomot nykyisellään riittää.
   
 11. supo

  supo Gearhead

  Vahva epäilys ettei ole noin!
   
 12. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Tarvii kysyä ku näkee ihmisiä. Ilemisesti fyyralla tai ainakin joillain sen henkilöillä on jotain tiloja sieltä vuokralla.Mut noin toi juttu mulle aikanaan selitettiin, ettei muuta sitoumusta olisi.
   
 13. gremlin

  gremlin Gearhead

  Tää on siitä erikoinen, ja aika pieni laji että tässä tarttis hiukan kaikkien osallistua touhuun, ja eikä vaan on vaatimassa ja kyselemässä asoista minkä eteen ei varsinaisesti itse sitoudu tekemään mitään.
  Se et maksaa 3oe jäsenmaksun ja käy ajamassa kisoissa toki ''oikeuttaa'' sun soittelemaan ja kertomaan mielipiteitäs asioista mut onko se sit pitkän päälle kovin rakentavaa ja kannustavaa niin sitä kandeis ehkä myös joskus miettiä.
   
 14. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Tais muuten olla eka kerta historiassa, kun Kauhava kisat jäi plussalle! Toki ne ilm.maksut oli paljon kovemmat, mutta kun pitää vaan täyttää se kulu mikä kisoista tulee.... ja ei ole mitään vararahastoa mistä kattaa kisoja. Kuulin että motoparkin katutestipäivä ei olisi mennyt plusalle? mutta voi toki olla toisinkin. Niin se vain on että FHRA:lla ei varmasti ole vara enää järjestää kisoja jotka pyörii miinuksella. Malmi, vesivehmaa menee hienosti. Paljon kuskeja, paljon populaa katsomassa. Toivottavasti siellä hommaa jatketaan.

  Minä joko ajan tai osallistun muuten kauhavan kehittämiseen. Pientä apua ihan varmasti tarvitsevat. Pari lippuakin tuli ostettua vaikka kyllä varikolle soittamalla olisi sen rannekkeen saanut. Lipunhinnat on kohdallaan, ilmainen parkki ja sekin on todella lähellä rataa, ilmaiset katsomot... Olihan siellä ilmoihin nähden ihan asiallisesti porukkaa. Muistakaa nyt että oli turkishaalarikelejä aika pitkälti.

  Toivotaan johtokunnalle viisaita päätöksiä, niitähän tarvitaan.
  Nyt ainakin Ruotsin puolella on parempi pöhinä jo senkin takia että kun FIA kisan kulut tipahtivat ja Tierp on taas mukana.

  A
   
 15. SQ

  SQ Gearhead

  "Kiihdytysmiehet verstaalla murjottaa..."  Kesää odotellessa. :cool: Ajetaan missä ajetaan, pääasia että ajetaan.

  Jos on tuote ja markkinointi kunnossa, tulee imo katsojiakin, on tuote sitte Kauhavalla, Motoparkissa tai vaikka Pudasjärvellä. Aina on ajettu tapahtumiin satoja kilsoja jos on koettu että saadaan vaivalle, ajalle ja rahalle vastinetta. Kieltämättä viime kesänä en jaksanu edes sinne Kauhavalle (70km), kauemmista pippaloista puhumattakaan.
   
  Muokattu: 3.11.2020
  supo ja artsiracing tykkäävät tästä.
 16. shr1

  shr1 Gearhead

  Olikos 30 osanottajaa alaraja, jotta järkätään ja osallistujia oli kuitenkin 100. Luulis että plusalle kuitenkin jäi?
   
 17. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Jaa-a, näin sanoi FHRAn "sisäpiiri" että ei mennyt plussalle. Kai tuommosesta on kulut tuhansia kun ensin siirretään ajanotto Kauhavalta motoparkkiin, kalusto, henkilöt, pelastuskalusto, yöpymiset, ruoat, ratavuokra... jos on 50 ja maksu 50e per kuski, ei tuu hääviä läjää rahaa.

  Epäilen että noilla "kadunmiehen hinnoilla" pitää olla paljon enemmän porukkaa paikalla.
   
 18. ElCamino78

  ElCamino78 1st gear

  Ajanotto tais olla Malmilla, edellisenä viikonloppuna. Paljoo muuta kalustoa ei siellä Motoparkissa näkynyt.
   
  gm dealer tykkää tästä.
 19. supo

  supo Gearhead

  Auliz,nyt kun olet päässyt sinne "sisäpiiriin" niin otatko selvää paljonko kustantaa Kauhava vuositasolla vaikka siellä ei ajettaisi metriäkään?Tämähän ei ole mitään haukkumista vaan vain tosi faktojen etsimistä mitä maksaa tuolla Kauhavalla oleminen nyt jo ja mitä se maksaa kun se on ns.valmis!Ps.Edes Savossa ei toisen mailla olla ilmaiseksi eli aina jotain täytyy maksaa kun tiloja otettu käyttöön.
   
 20. supo

  supo Gearhead

  Loistava päivitys FHRA:lta kisakalenteriin eli Motoparkissa kaksi kunnon tapahtumaa!4.6 testiä,5.-6.6 kunnon SM-kisa sekä 21.-22.8 kaksipäiväiset katupäivät!Loistavaa reakointia palautteen johdosta!Nyt sitten kaikki paikalle runsain joukoin!
   
  atobee, comp177, kurko71 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!