Alustava kisakalenteri vuodelle 2021

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja homer, 20.10.2020.

 1. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Kauempana katsomossa vaan näkyi kova savu ja sitten alkoi liikettä näkyä.

  Hyvä että selvisi vähillä vaurioilla.
   
 2. Mopar

  Mopar Gearhead

  Vaahtosammutimia on fyyran sammuttimet. Autoissa käytetyt taitaa olla pääasiassa myös vaahtoa, jotain kaasu?mallejakin kait on. Jauheella noissa hommissa tulee suunnaton sotku ja sammutus teho kait huonompi? niitä lienee ainoastaan tiimeillä itellä mukana.
   
  jknR tykkää tästä.
 3. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Hiilidioksidi sammutin tekee vähiten vaurioita, mutta ei saa sammuttaa ihmisiä tekee pahat paleltumisvammat. Muutenkin jos et saa kohdetta sammumaan hiilidioksidilla, niin palo saattaa jatkua, kun vaikutus perustuu ilmankylmyyteen ja ilman poistumiseen.

  Sähkölaitteissa suositaan usein hiilidioksia koska se ei itsessään pilaa laitteita tai sotke.
   
 4. Mopar

  Mopar Gearhead

  niinhän tuo näytti käyneen varikolla, joten en ihmettele sammutusjauheita. onneksi joka tiimillä täytyy olla sammutin mukana
   
  jknR tykkää tästä.
 5. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

 6. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Äh, kovin on kurjaa, käsittämätöntä ja lyhytnäköistä. Malmi oli hieno. Eläimille, kuumailmapalloharrastajille, moottorilentäjille, lentokouluille, kelloverstaalle (!), Vartiostolle, SAR-koptereille, Pelastuslaitokselle, SA:lle, ulkoilijoille, lennokkikavereille, musiikinystäville, autoharrastajille, sähkölentäjille, ultrakevytlentäjille, DC-3 -porukalle, kahvinystäville, aulueella työskenteville, Ilmailuliitolle, FHRA:lle ja vaikka kenelle. Ja kehitysmahdollisuuksia olisi ollut aivan mihin vaan. Onneksi ainakin Helsinkiin äänestettiin kelpo väkeä uuteen valtuustoon. Ehkä jatkossa jonkun muun asian suhteen viisampia.
   
  pe-le tykkää tästä.
 7. TimeMachine69

  TimeMachine69 2nd gear

  Mitenkäs tässä kävikäään kaudelle 2021, pääseekö missään Suomessa näkemään topikoita?
   
 8. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Ilmeisesti Kauhavalla natikoissa olisi tarkoitus ainakin näytöslähtöjä vetää, tosin ei se ihan sama ole kun tuplalähtö pudotuksissa.

  Ja onhan kauhavalla nitromopoa enemmän kuin tarpeeksi.
   
  TimeMachine69 tykkää tästä.
 9. TimeMachine69

  TimeMachine69 2nd gear

  Onko ne Natikat sitten koska? 8.-10.7.2021 SM3 vaiko
  31.7.2021, FHRA FHRA Night Race, kiihdytysajon SM-osakilpailu 4, LSK Business Park, Kauhava

  Me kun suunnitellaan menevämme testaamaan pe 30.7 Kauhavalle niin eihän se olisi mahdottomuus jäädä sinne lauantaiksikin. Fyyran luokissa tuskin viitsii itse ajella mutta vaikka sitten katsojana.
   
 10. Araldite73

  Araldite73 2nd gear


  Natikat 8-10.7.
   
  TimeMachine69 tykkää tästä.
 11. supo

  supo Gearhead

  Iso kiitos kaikille katsojille,kisaajille ja kaikille vapaaehtoisille jotka olitte tekemässä Motoparkin kisoja!Hienoa nähdä että Motopark Raceway vetää edelleenkin isoa massaa!Elokuussa uudelleen samalla tavalla sillä laji on todella hienoa katsottavaa ...!
   
  jknR, gm dealer, zook162 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. zook162

  zook162 1st gear

  3 ilmottautunut? Onko tuolla jokuvika, joo onhan tässä vielä viikko aikaa
   
 13. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Liittyisikö se (valitettavasti) tähän asiaan (02.07.2021 takaraja):

  http://www.kauhava.fi/dynasty/cgi/DREQUEST.PHP?page=announcement&id=6375745110232912101

  - Sinänsä outo juttu, sillä tietääkseni FHRA on luvannut joko hyvittää maksut (seuraavan kisaan) tai palauttaa jo maksetut osallistumismaksut perutuista kisoista...

  Minä itse olen optimisti kisojen toteutumisen suhteen ja olen jo varannut majoituksen ko. viikonloppuun radan lähistöltä.
   
  Muokattu: 19.6.2021
 14. pile

  pile Gearhead

  Vaikka tilanne on mikä on niin menkää nyt joukolla ilmoittautumaan tuonne Kauhavan kisaan. Pistetään kunnon kisat pystyyn.
   
  Rami_Vaan ja Araldite73 tykkäävät tästä.
 15. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  YMPÄRISTÖASIANTUNTIJAN RATKAISU
  Kauhavan kaupungin ympäristöasiantuntija myöntää ympäristönsuojelulain 27 §:ssä tarkoitetun ympäristöluvan moottoriurheiluradan toiminnalle kiinteistöllä Lentoasema 233–403-5-78. Lupa myönnetään hakemuksen, mutta 20.4.2021 vastineessa muutettujen käyttöpäivien mukaisesti ja seuraavin muutoksin ja määräyksin


  Eli ympäristölupa on. Mutta yksi toimintaehto on esim tällainen

  12. Kiihdytysrata on puhdistettava kitka-aineesta huolellisesti aineen käytön jälkeen. Puhdistuksessa syntyvä jäte on toimitettava laitokseen, jolla on lupa vastaanottaa kyseistä jätettä. Toiminnanharjoittajan tulee varmistaa jätteenvastaanottajan oikeus ottaa kyseistä jätettä vastaan
   
 16. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Koska en ole lakimies tai mitenkään lakiasioihin perehtynyt, niin

  ... tarkoitaako se 02.07 päättyvä valitusaika sitä, että jos valitus tehdään ennen sitä, niin se ympäristölupa menee hyllylle odottamaan Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä, ennen kuin se voi edes tulla voimaan?

  - Toivottavasti ei tarvi enään säätää mitään ja päästään nauttimaan kisoista Kauhavan radalla (josta pidän paljon - kuin myös Motoparkin radasta, vaikka matka - molemmissa tapauksissa - radalle onkin pitkähkö ruuhkasuomesta).
   
  Muokattu: 23.6.2021
 17. josu

  josu Gearhead

  Kauhavan kisa näyttäs olevan PERUTTU
   
 18. josu

  josu Gearhead

 19. homer

  homer Gearhead

  Ei ole tällä lajilla helppoa Suomessa... Olikos sinne Botniaringille Jurvaan vielä tulossa kiihdytysrata?
   
 20. jknR

  jknR Gearhead

  https://www.fhra.fi/fhra-kiihdytysajon-sm-osakilpailu-3-kauhavalla-8-10-7-2021-on-peruttu/


  PERUTTU! FHRA Kiihdytysajon SM-osakilpailu 3
  08.07 / 10.00 - 10.07 / 18.00

  Kauhavan ympäristöluvasta tehdyn valituksen takia joudumme perumaan 8.-10.7.2021 SM-osakilpailun. LSK Business Park ei saa tapahtumakohtaista lupaa tällä aikataululla. Muiden tämän kesän Kauhavan kisojen kohtalo selviää 5.7.2021, kun on saatu tieto hallinto-oikeudelta mikä taho on tehnyt valituksen. Motoparkin elokuun tapahtuma toteutetaan samalla lailla, kun SM 1&2, riippumatta muista asioista.

  Kilpailuun jo ilmoittautuneiden kilpailumaksut palautetaan ensi tilassa.
   

Kerro tästä muillekin!