American Beauty Car Show & Drag Race 2022, Haapsalu 15-17.07 2022

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Shining Whit, 6.7.2022.

 1. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Hämmästyksekseni en löytänyt täst aiheesta mitään juttua.

  Tapahtumahan on n. 100 kilometriä Tallinnasta länteen Haapsalun idyllisessä pikkukaupungissa, ja alkaa perjantaina.

  Linnan piha on varattu autonäyttelylle ja bändeille, jotka pääasiassa esittävät jotenkin harrastukseen istuvaa musiikkia. Esiintyjät, aikataulut sun muutkin selviävät oheisesta linkistä, https://americanbeauty.ee/

  Kaupungin keskusta on viikonlopun ajan suljettu muilta kuin jenkkiautoilta, ja aktiivinen cruising pyörii keskustassa koko tapahtuman ajan. Aivan linnan muurin vieressä on leirintäalue missä onnistuu majoittautuminen, ja muitakin leirintäalueita ja hotelleja on tietysti lähellä, mutta etenkin hotellit tahtovat olla täysiä jo vuosia aiemmin.

  Aiemmasta poiketen on uusitulla pääväylällä tai torilla kuminpoltto ankarasti kielletty, ja mikäli sellaiseen syyllistyy voi sanktiot olla ankaria. Promillerajahan Virossa on auton ratissa 0.0.

  Näyttelytapahtuma päättyy sunnuntaiaamuna ajettavaan valtavaan cruisingletkaan joka suuntaa kaupungin keskustan läpi Kiltsi Lennuvälille, missä ajetaan tapahtuman viimeinen etappi, eli kiihdytyskilpailu.

  Siinä on jaossa 6000$ palkintorahaa. Siitä kisataan yhdessä luokassa, amerikkalaisvalmisteiset rekisteröidyt ja katsastetut katuautot joissa on normi tai DOT merkityt katurenkaat.

  Lajittelusta pudotuskisaan pääsevät sen 16 nopeinta, mutta nopein sallittu aika on turvakaariraja, eli 11.5 sekuntia. Eli kilpailussa on kerrankin mahdollista pärjätä ns. rehellisellä katuautolla.

  Lähdöt tapahtuvat yhtäaikaisesti ja vihreällä lähtenyt ensimmäisenä maalissa oleva päälle 11.5 ajanut on lähdön voittaja Pudotuskisa on tiivistahtinen, joten auton todella pitää olla jatkuvasti ajettavissa ilman välihuoltoja tai jäähdyttelyjä pärjätäkseen.

  Lisäksi on mahdollisuus ajaa nopeammilla autoilla ja niille ehkä tehdään oma heads up luokkansa myös, mutta tässä luokassa ei ole rahapalkintoja.

  Teretulemas!
   
  SARKERI-71 ja leivonharri tykkäävät tästä.
 2. Malossi

  Malossi 2nd gear

  Menossa ollaan! :cool:
  Erittäin hyvä tapahtuma ollut ainakin aikaisempina vuosina.
  Leirintäalueellekin (Piksekeen) kannattaa etukäteen varata paikka koska sekin tuppaa aika turvoksissa olemaan..
   
  leivonharri tykkää tästä.
 3. Nyypäle66

  Nyypäle66 Gearhead

  Vanha keskustelu aiheesta on vajonnut. Laivalippu ja hotelli on varattuna, enää tarvitaan hyvä reissusää.
   
  SARKERI-71 tykkää tästä.
 4. PickupFord

  PickupFord 1st gear

  Menossa parin auton voiminSaappaat jalassa joutunee kaljaa juomaan Kelit on mitä on☝️
   
 5. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

 6. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

 7. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

 8. rötkö

  rötkö Gearhead

  Enskesälle vähä tuolla käymistä suunnitteilla. Mistä kannattaa kysellä majoitusta? Huonosti nyt varattavissa mitään ja kun koittaa emailia laitta majataloihin niin ei mitään vastausta.
   

Kerro tästä muillekin!