American Racing vanhat alumiinivanteet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Kasipena, 13.3.2013.

  1. Kasipena

    Kasipena 3rd gear

    Kaipaisin tietoa vanhoista American Racing alumiineista. Löytyykö jostain luetteloa tms. vanhoista malleista, mitä malleja on valmistettu ja koska?

    Entä pitäisikö näistä löytyä valmistusvuosi jostain päin vannetta?

    Kannattaako Suomesta jostain (keneltä?) kysellä keskikuppeja ym. vanhoihin AR alumiineihin? Pikainen googlaus sanoo, että US-Parts ja Modificars ainakin myyvät, mutta liekö kummastakaan apua varaosatarpeisiin?
     
  2. Make.S

    Make.S Gearhead

    Itte tilasin Racers placesta kupit, muistaakseni 17€ kpl.
     
  3. Jyrki V

    Jyrki V 3rd gear

    http://www.roadsters.com/wheels/

    Tuosta nyt löytyy jonkinlaista historiaa.

    Itsellä on jostain 66 vuoden nurkilta oleva pari ja myös mainitut japanikopiot jostain 70 luvun alusta, niitäkin pari. Voisi tutkailla tarkemminkin vlkoppuna. LIsäksi on sarja jostain 90 luvun alusta. Kaikki 14"

    Voisi luopuakkin jommasta kummasta sarjasta.
     
  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  5. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Soita Pekka Leinolle niin saat tyhjentävän esityksen aiheesta ja kaipaamiasi tuotteita on myös myynnissä melkoinen kasa. Numero löytyy vaikkapa V8 -Marketista jossa ilmoitus juuri tästä asiasta.
     
  6. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Jep. Itsekkin ostin Pekalta joskus yhden vannesarjan, ei menny ku 3-4 tuntia jutustellessa. Pappatunturin virittämisestä lähtien :) Mielenkiintoinen tapahtuma positiivisessa mielessä.
     
  7. Kasipena

    Kasipena 3rd gear

    Kiitos vastauksista! Ebayt sun muut "helpot" on kahlattu läpi mutta ilman tulosta. Tää kyseinen vannemalli ei ole mikään torq thrust tms. jenkkiklassikko, vaan ihan jotain muuta. Mallinumero on "398", kuukkelin kuvahakuun "ARE 398" niin löytyy mallikuvia. Eli kaiketi enemmän eurovehkeisiin tarkoitettu BBS RS kopio. Kiinnostaisi tietää mihin maailmanaikaan näitä on tehty ja kuinka paljon. Täytyy varmaan koittaa kysyä suoraan valmistajalta, jos vaikka vastaisivat.

    Koko malli tuli meikäläiselle ihan puskista, enpä tiennyt, että American Racing on tehnyt kuuluisasta eurovanteesta kopioita. Kilpaillut euroautojen vannemarkkinaosuuksista paikallisesti? Nää on kaksiosaiset vanteet, hämmentävin yksityiskohta on keskiön takapuolelta löytyvä merkintä "made in Japan"...

    Mites se vuosimalli? Eurovanteista löytyy yleensä aina vuosistanssi, mutta pitäisikö näistä löytyä sellaista? En meinaan löytänyt mitään sellaista merkintää, minkä olisin heti osannut tulkita vuosileimaksi.

    Vähän sellainen viilinki, että Pekan intressit saattaisivat olla enemmän ihan muissa vannemalleissa..?

    Jos jollain on jemmassa näihin keskimutterit ja lätkät niin tarjoa ihmeessä!
     
  8. Timestone

    Timestone Gearhead

    Hirveän huonosti koko ARE vanteista löytyy edes googlesta. Eurovehkeisiin sopivia kopiovalsseja (ja myös omia malleja?) ovat joskus aikoinaan tehneet. Mulla oli itellä yhdet 5x112 jaolla olevat todella mukavat koottavat American Racingit, oli käytössä ainakin kolmessa eri mersussa. Ainakin noissa erikoisuus oli ihan aidot kromikehät, pikkusen mukavampi oli pitää puhtaana. Menivät vaan auton mukana, harmittaa kovasti kun tuli edes myytyä... Villi veikkaus että noiden kanssa kannattaa vaan jatkaa kyttäilyä Ebaystä, ellei käy sitten BBS:n vastaavat paikalleen...
     
  9. Kasipena

    Kasipena 3rd gear

    Joo, seuraavaksi pitää mitata keskimutterien kierre. RS vanteissa on ollut kahta eri kierrettä, tuskin on kumpikaan niistä, mutta mitataan nyt silti, ollaanko edes lähellä. Ollapa sama, niin saisi uudet alumiiniset jälkituotantomutterit kaikkiin vanteisiin.

    Tuollaisia löytyi. Jälkimmäisessä joku meinaa, että näitä olisi valmistettu välillä 87-93, tiiä sitten?

    http://edcostantetires.8m.com/america2.htm

    http://www.thirdgen.org/techboard/wheel ... -what.html

    Jännä juttu, kun tuolla linkin katalogikuvassa väitetään näiden olevan kolmiosaisia. Kehät on toki tehty kahdesta puolikkaasta, mutta ne on hitsattu toisiinsa, eli eivät ole aidot koottavat kolmeosaiset. Tai saahan sen kehänkin kahteen osaan, mutta pitää sahata...

    Tuossa joku myy kahta mutteria hintaan $200... kiesus, sillähän saisi jo koko kierroksen uusia alumiinisia.

    http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... enter-caps
     
  10. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Sähän pienellä pääsit. Jos löytyy henkilö kuka tulee Pekan kanssa juttuun niin juttua riittää ruohonleikkureista lentokoneisiin. Kunhan pysytään mäntämoottoreista. Olen monta kertaa jutellut mutta se on ollut lähinnä kuuntelemista mun puolesta. Hieno persoona ja uskomaton tietäjä. Olen ollut yhteydessä että käyn sen luona Jaggella niin katsotaan mitä löytyy. Vaatimus 15 tuumaa, viisi puolaa,reunat kiiltävät ja taakse niin paljon off settiä kuin mahtuu ilman levikkeitä. Kerroin missä kunnossa vielä Jagge on eli puolivalmis paskakasa, mutta se ei häirinnyt perfektionistä yhtään. Mulla on periaate ettei yhtään uudempaa osaa kuin vuosimalli 75 XJ-S coupe on. Pekan mielästä 60 luvun vanteet sopii hyvin 75 Jaggeen ja puhelun aikana sillä alkoi olla visioo mitä vannetta siihen sopisi ja häneltä löytyy. Eniten kiinnoistaisi ne "cokis pullo" vanteet mitkä Pekalla oli Vettessä. Palaamme asiaan kun saan eläkesotkut selviksi.
     
  11. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    60-luvun ja nyky torque-thrustin mikä-lie-kakkonen-vai-mikä-se-oli keskikuppien ruuvi-jako on pikkasen erilainen, kalvamalla niitä reikiä mikki-hiiren korvissa sopivat kyllä. Noissa vanhoissa aidoissa A-R vanteissa on takana valussa valmistaja ja vanteen speksit, melko varma konsti tunnistaa A-Rt lukemattomista kopioista? Olis ehkä jouten semmoset samanäköset valssit ku siinä em. mainitussa vetessä oli 10x15 2kpl ja olikohan 6x15 2kpl, soikeilla pultinreijillä, valmistaja Western. A-Rllä malli tais olla nimeltään S-200, joillakin se taisi olla Daisy.
     

Kerro tästä muillekin!